svadba_na_cypre_pri_mori

Vašu vysnívanú svadbu v zahraničí môžete rovnako ako doma, zrealizovať na rôznych miestach. Nemusí to byť len ambasáda, ani až more. Prinášam vám zopár miest a možností, ktoré sú možno bližšie a reálnejšie ako by ste si mysleli. Stačí stanoviť si priority a vybrať to, ktoré vám najviac vyhovuje.

svadba_na_cypre_pri_mori
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Bude vás zaujímať: Svadba na Cypre a prečo práve tu

 

Svadba na ambasáde

Pokiaľ netúžite po okázalej svadbe v zahraničí a za cieľ ste si stanovili skôr romanticky strávené chvíle vo dvojici, svadba na ambasáde vám ponúkne oficiálny papier na spečatenie vášho zväzku, celý obrad bude v slovenčine, nakoľko ambasáda či konzulát predstavuje slovenskú pôdu, teda aj registrácia vášho manželstva bude o čosi jednoduchšia. Nečakajte však žiadne špeciálne priestory, živú hudbu či iný svadobný program. Dôležitá informácia pre miešané páry je, že ambasáda sobáši len príslušníkov svojej krajiny, teda pokiaľ je váš vyvolený občan inej ako Slovenskej republiky, ambasáda vás nezosobáši. A to nielen naša, všetky ambasády v zahraničí zdieľajú rovnaké pravidlo.

Svadba v zahraničí na úrade

rimsky_kapitol
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Sobáš na úrade má síce nie tak celkom romantický imidž, no nie každý úrad v zahraničí vyzerá tak stroho ako vyzerali kedysi tie naše. Historická miestna radnica, Rímsky Kapitol či mestský úrad v malom kamennom mestečku dodajú vašej svadbe v zahraničí úplne iný charakter. A hoci je to stále civilný sobáš, už sa odohráva na miestnej pôde, teda v jazyku domácich, za účasti tlmočníka a je evidovaný na zahraničných archívoch.

Cirkevná svadba v zahraničí

Svadba v kostole má svoje čaro kdekoľvek na svete sa bude odohrávať. Kráčanie uličkou za tónov majestátneho organu vám potisne slzy na krajíček aj keď odličovanie touto formou nie je vaším zvykom. Pri cirkevnom sobáši v zahraničí je v závislosti od náboženstva potrebné počítať s dlhšou časovou rezervou na vybavenie formalít ako v prípade civilného sobáša, aj s viacerými krokmi. Určite je vhodné vopred vedieť, ako na to a dodržať potrebné postupy a formality vyžadované cirkevnými hodnostármi.

svadba_v_kaplnke_na_cypre
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Svadba pri mori

Lákadlo snáď zo všetkých najväčšie. Morské pobrežie so svadobným altánkom, sviečkami či lupeňmi kvetov v piesku, hudba mora a len vy dvaja. Svadba na pláži je romantickým zážitkom a dnes už nepatrí medzi neuskutočniteľné sny, ale reálne možnosti. Bližšie aj vzdialené destinácie ponúkajú nespočetné možnosti ako a kde zrealizovať váš svadobný sen. Aj tu však treba zobrať do úvahy, že nie každý sobáš na každej pláži je oficiálne platný. Verejné pláže v mnohých krajinách totiž nie sú považované za miesto hodné sobáša, preto je lepšie obrátiť sa na hotely na pobreží, ktoré majú kúsok svojej pláže, prípadne miesto uznané ako sobášenia hodné. Okrem toho cirkevný sobáš na pláži neočakávajte, cirkev podľa svojho práva vyžaduje, aby bol sobáš uzavretý v kostole.

Svadba v zahraničí v hotelovej záhrade

Rezorty s exotickými záhradami plnými zelene, vodopádov a jazierok či s altánkom na skalnom útese alebo priamo pri mori tiež predstavujú krásne miesta vhodné na vašu svadbu v zahraničí. Okrem uzavretia sobáša sa v záhradách môžete aj fotiť či usporiadať slávnostnú oslavu. Pokiaľ v takomto raji trávite celý pobyt, nemusíte sa vo svadobný deň nikam presúvať a prípravnú fázu prežiť v pohodlí, či dokonca v plavkách :o).

svadba_v_zahrade_pri_mori
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Sobáš na zámku alebo hrade v zahraničí

Ani tento variant nie je nemožný. Historické hradby, kúrie, kaštiele či zámočky sú v mnohých krajinách k dispozícii práve na také slávnostné udalosti akými sú svadby. Prenajať si ich občas nie je celkom jednoduché či lacné, no o pár reálnych by sme vedeli :o).

Svadba v zahraničí v inom lokály

Svadba v múzeu, svadba v záhrade, svadba na jachte, svadba vo vile či na inom zaujímavom mieste menšieho či väčšieho rozsahu, verejnejšieho či súkromnejšieho charakteru. Svadba v zahraničí môže byť skutočne rôznorodá a pritom vždy zaujímavá a hlavne vaša.

svadba_na_cypre_etnograficke_muzeum
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Ak máte aj vy nejaké zaujímavé tipy na svadby v zahraničí, dajte o nich vedieť nám aj ostatným vydajachtivým za hranicami. Pýtajte sa správnych ľudí, plánujte plánovane a užívajte si bez starostí. Želám vám krásnu svadbu kdekoľvek.