svadba_v_Rime_batisterium

Uvažujete o svadbe v zahraničí, no neviete si predstaviť, ako to celé nakoniec dopadne? Či tam naozaj bude všetko tak, ako sme sa dohodli, či vás budú čakať správni ľudia na správnych miestach, či doklady dôjdu včas a nestratia sa v pošte…

Takéto pocity nemáte sama. Naposledy mi to povedala nevestička, ktorá mala svadbu v Ríme, kam išla, hoci plánovane, predsa len s malou dušičkou. Tých otázok bolo počas polročného plánovania dosť a verím, že nie je jednoduché spoľahnúť sa na niekoho, s kým ste sa stretli len raz, prípadne ani to nie. A verte neverte, ani ja, ako Družička, často nemám situáciu jednoduchú, aby som všetky tie pochybnosti vyvrátila a presvedčila kočky, že ich svadba v Ríme bude skutočne bezstarostná.

svadba_v_Rime_batisterium
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Ale poďme späť k našej nevestičke, ktorá do toho Ríma nakoniec predsa len išla. Aj s ďalšími otázkami :). Stále si nevedela predstaviť, ako ich zosobáši niekto, koho v živote nevideli, nepozná ich a nemá predstavu, čo od neho očakávajú, akú svadbu si vysnívali. Po stretnutí so sobášiacim kňazom deň vopred, ktoré je must have v našej réžii, aby sa zúčastnené strany spoznali, prešli si svoje predstavy a očakávania, ako aj scenár sobáša, požiadavky na čítania, spevy, hudbu a skrátka všetky detaily týkajúce sa cirkevného sobášneho obradu v Ríme, nám konečne začali trošku dôverovať :). Pozreli si aj kostol, v ktorom ich sobáš v Ríme na ďalší deň prebiehal a po malej generálke a veľkej ústretovosti z našej strany usúdili, že sa teda zoberú :). Predsa len, na mieste činu má všetko iné rozmery ako v mailovej či Skype komunikácii.

A ako to celé dopadlo v reály? Prečítajte si ich pocity tesne po návrate domov.

“Dobry den,

Rim bol uzasny, nesklamal. Vyhodnotili sme to ako jedno z naj rozhodnuti a sme velmi radi, ze nam takyto sobas pomohla Vasa agentura uskutocnit. Sme Vam i pani V. velmi povdacni za zabezpecenie kostola ako i knaza.

Kostol spolu s knazom a jeho pristupom bolo nieco, na co tak skoro nezabudneme, kedze sme si nevedeli predstavit ako nas bude sobasit niekto, koho vobec nepozname.  Avsak jeho pristup bol neocenitelny a velmi nas oslovil.

Este raz velmi pekne dakujeme za pomoc a spolupracu,

L a M”

Tak čo poviete?

Chápem, že dôvera na diaľku je ťažká, aj že pekné referencie nie vždy stačia na presvedčenie,  ani úctivý a profesionálny prístup občas nepomáha. O to náročnejšia je práca Družičky :) a o to viac ma to hreje pri srdiečku ešte dosť dlho po tom. Veď je to od reálnych ľudí, ktorí to zažili na vlastnej koži a vlastnej svadbe :) aj vďaka nám.