svadobny_unik

Uvažujete nad útekom mimo reality, na miesto mimo tradičného plánovania svadby? Toto všetko by ste mali vedieť skôr ako začnete uvažovať o svadbe vo dvojici či realizovať svadobný útek pred tradíciami a bez rodiny.

Koho zobrať na svadbu vo dvojici?

Rozhodnite sa, koho chcete zobrať so sebou a oznámte mu to včas. Kto je na vašom zozname hostí? Definitívne váš partner, možno rodičia, pravdepodobne fotograf. A v závislosti od miesta svadby by ste možno chceli mať pri sebe zopár blízkych priateľov ako svedkov nielen svedčiacich oficiálne. Majte na mysli, že každý, koho by ste chceli vidieť, keď budete kráčať uličkou k oltáru, bude s najväčšou pravdepodobnosťou potrebovať dovolenku v práci, letenky, platný cestovný doklad, ubytovanie…A pokiaľ mu to oznámite ako super last minute prekvapenie, možno vôbec nebude schopný prísť.

 

svadobny_unik
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Malé – veľké svadobné detaily

Popýšte sa detailmi. Našli ste svojho princa, teraz potrebujete nájsť tie pravé šaty, oblek, kyticu, pri ktorej vám poskočí srdce. Čo na tom, že iným na tom až tak nezáleží, je to váš deň. A práve vy by ste mali milovať každý detail.

 

Svadobné dokumenty na svadbu o dvoch svedkoch

Dvakrát merajte úradnú cestu k sobášnemu listu. Pokiaľ cestujete do zahraničia, nezabúdajte na dokumenty všetkého druhu (nielen svadobné, ale aj cestovné, zdravotné, technické (vodičský preukaz a pod.). Mať ich na poriadku sa skutočne vyplatí skôr ako vytiahnete päty z domu. Aby vaše štikútanie na rodnú hrudu nebolo stresové. Aj pokiaľ budete unikať na svadbu v rámci vlasti, odporúčame naštudovať si proces vybavenia svadobných dokumentov včas, aby ste nezostali zaskočený neočakávanými maličkosťami.

 

Profi svadobné fotografie zo svadby vo dvojici

Zdokumentujte všetko, čo sa dá. Nakoľko mnohí z vašej rodiny a priateľov na vašej malej svadbe nebudú oslavovať spolu s vami, najmite si profesionálneho fotografa a kameramana s nepredstieraným talentom, ktorí dokážu zachytiť všetko potrebné a odviesť si prácu, za ktorú im budete vďační. Či stavíte na miestnych špecialistov, ktorí poznajú zákutia, miestne špeciality a možnosti alebo si zoberiete overenú osobu so sebou z domu, je len na vás. Každopádne stavte na kvalitu, ktorú oceníte nielen vy, ale aj všetci neprítomní.

 

Malá svadba a svadobní profesionáli

Urobte si zoznam miestnych talentov. Detaily vašej vysnívanej svadby v malom môžu byť skutočnosťou aj so svadobným plánom na diaľku. Len nezabúdajte na túto domácu úlohu – spraviť si plán! Vygooglite kvetinárku, hudobníkov, cukrárku a ďalších miestnych dodávateľov s pozitívnymi odporúčaniami. Pokiaľ na to všetko máte svojho svadobného koordinátora, ste od všetkej tej čas požierajúcej práce odbremenení.

 

Svadba vo dvojici a reakcie najbližšieho okolia

Pripravte sa na reakcie rôzneho druhu. Hovorili sme s nevestou, ktorá bola šokované osobnými reakciami tretej manželky jej bratranca z druhého kolena, ako ju náramne urazilo, že ich nepozvali na svadbu. A hovorili sme aj s takými, ktorých rodičia boli úprimne potešení nevyhadzovaním tisícov dolárov na extra top produkcie, ktoré aj tak neboli podľa ich gusta. Uplatnením citlivosti pri rozhodovaní o vašom veľkom dni sa dopracujete k spôsobu ako uraziť čo najmenej ľudí a uistiť ich, že vám na nich záleží aj napriek nepozvaniu na vašu svadbu v malom.

 

Svadba o dvoch nie je len o šetrení

Nerobte svadbu len záležitosťou peňazí. Áno, malá svadba je väčšinou menej nákladná ako tradičná svadba s rodinou. Ale nerobte z toho tému každého rozhovoru alebo vysvetlenia vašich rozhodnutí. Hlavným impulzom toho, prečo robíte malú svadbu, by malo byť, že to vyhovuje vám, vášmu partnerovi, vášmu vzťahu a vašej budúcnosti. Nebagatelizujte to, oslavujte to!

 

Malá svadba na sociálnych sieťach?

Nenechajte sociálne médiá robiť špinavú prácu za vás. Priznávame, je to dvojsečné. Na jednej strane, kto by nechcel like-núť kamarátovu blaženú fotku zo svadby prilepenú na FaceBooku? Na druhej strane, objaviť, že kamarátka sa vydala a vy ste neboli pozvaní navyše ani oboznámení s touto udalosťou, môže zamrzieť. Verdikt? Nenechajte Instagram robiť osobnú prácu za vás. Zavolajte, prípadne mailujte vám najbližším skôr ako niečo postnete na verejnú nástenku. A pokiaľ to aj oznámite na FB, stále môžete poslať aj formálne svadobné oznámenia.

 

Čo po svadbe vo dvojici?

Buďte vľúdny ne-hostiteľ. Povinnosti po svadbe sú teraz technicky na vás a vašom nastávajúcom. Zahŕňa to aj pozvanie vašej rodiny na posedenie a prezeranie fotiek a videa, prípitok či prejavenie úcty napríklad vyjadrením, že: “ste takí šťastní, že ich máte vo svojej blízkosti, keď ste sa už rozhodli pre takýto útek.” Pretože keď je už po všetkom, tak v podstate ste. :)

Ak aj vy uvažujete o svadbe v malom, svadbe pre dvoch či svadobnom úniku, zozbierali sme pre vás niekoľko najromantickejších malých svadieb na radnici pre vašu inšpiráciu.