stylova_kapela_na_svadbu_mrpweddings.com

Vybrať vhodnú hudbu na svadbu, na ktorú sa bude dobre baviť celá svadobná skupina po celú noc, vôbec nie je jednoduché. Staviť pritom len na jeden žáner či len vaše obľúbené skladby a kapely nemusí byť vždy to najrozumnejšie riešenie. Čo všetko by ste mali zvážiť pri výbere hudby na svadbu, aby zábava neviazla a každý zo zúčastnených si našiel to svoje?

Spolu s odborníkom Vilkom sme pre vás namiešali kokteil základných ingrediencií, ktoré je vhodné zvážiť a pridať, ak sa snažíte uspokojiť na svadbe nielen svoje tanečné chúťky.

 

hudba_na_svadbu_CD pinterest.com
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

Pri výbere hudby na svadbu zoberte do úvahy

 

  • veková skupina – na svadbe, pokiaľ nie je o dvoch svedkoch či pár priateľoch, sa väčšinou schádza rôznorodá spoločnosť rôznych vekových kategórií. Prirodzene vkus a požiadavky každej z nich sú úplne odlišné a čo sa páči teenagerom, ľudia s prehľadom stredného veku veľmi neobľubujú a starší už vôbec nechápu. Aby ste uspokojili všetkých, skúste trošku zaloviť v mladosti každého z nich.
  • pomer v rámci skupiny – pri zostavovaní play listu je tiež vhodné vedieť, či sa svadby zúčastní viac rodinných príslušníkov a známych alebo priateľov, mladých ľudí či detí. Podľa toho budú tanečné kolá prispôsobované v správnych pomeroch jednotlivým z nich.
  • (medzi)národné zloženie – ak vás čaká medzinárodná svadba, dajte priestor na muzikálne vyjadrenie obom stranám. Blízky východ sa poteší brušným tancom, rovnako ako slovenská skupina slovenským ľudovkám.
  • nezabúdajte na detičky – pre menšie deti je svadba väčšinou nudná záležitosť. Spestrite im ju vhodnou hudbou a dajte im najavo, že sú rovnako dôležitými hosťami ako dospelí. Tanečné kolá pre deti budú zároveň pekným spestrením svadobného večerného programu.
  • štýl hudby – určite budete vychádzať v prvom rade od seba, no nezabúdajte, že nakoľko ste hostiteľom, aj vaši hostia by sa mali cítiť príjemne. Štýl hudby na vašu svadbu preto vyberajte tak, aby ulahodil nielen vám, ale aj iným zúčastneným.
    stylova_kapela_na_svadbu_mrpweddings.com
    Zdroj obrázku: www.mrpweddings.com
  • jeden alebo rôznorodé žánre – staviť všetko len na jednu kartu tiež nie je najvhodnejšie riešenie, nakoľko pokiaľ niekomu nezapasuje váš štýl hneď na začiatku, bude mať pokazený celý večer. A to určite nie je cieľom.
  • originál alebo zábavová kapela – chcete počúvať na svadbe živé prevedenie alebo uprednostníte originálne verzie? Podľa vašich preferencií stavte na DJa alebo kapelu na svadbu. Tento bod zvážte obzvlášť pri zahraničnom publiku, ktoré nie je tak celkom zvyknuté na naše typy kapiel, hoci sú aj ukážkové.
  • na celý večer alebo doplnkovo – rozdiel je aj v tom, či určité melódie majú znieť počas celej svadobnej recepcie alebo nimi plánujete len doplniť či oživiť celovečerný program. Ak napríklad veľmi túžite po určitom vyhranenom štýle, ktorý je však vhodný skôr na počúvanie ako na tanečnú zábavu, kľudne ním vyplňte pasáže pri stolovaní alebo v prestávkach, prípadne špeciálnu hudobnú skupinu predstavte ako bod programu. Zvyšok večera sa o zábavu môže starať všestranne univerzálny DJ :).
  • do a po polnoci – ďalšou možnosťou kombinácie je aj živá hudba na svadbu do polnoci, pokiaľ je program čiastočne usmerňovaný a DJ na party po polnočnom programe, kedy na zábave zostáva prevažne mladšie osadenstvo očakávajúce disco príbeh :).
    styl_hudby_na_svadbu_blog.tbdress.com
    Zdroj obrázku: www.blog.tbdress.com
  • na ľudovú nôtu – tradičné ľudové zábavy je ideálne prenechať ľudovým kapelám a súborom, ktoré sú v tomto odbore skutočne doma. Snažiť sa nahradiť ľudovkárov syntetickým prevedením nie je to pravé orechové a pokiaľ máte medzi hosťami ľudových fajnšmekrov, určite si nepochutia. Navyše zahraničné osadenstvo bude živou ľudovou kapelou určite nadšené a vy im zároveň predvediete kúsok našej jedinečnej kultúry.
  • slovenské aj zahraničné – ak vám ide o klasický svadobný mix evergreenov či stálic, slovenských chuťoviek aj zahraničných noviniek, teda akúsi všehochuť, pravdepodobnosť, že si každý nájde svoje a zabaví sa, je najväčšia. Šikovný DJ má dosť široký repertoár na to, aby priamo na mieste, v závislosti od aktuálnej atmosféry, pripravil mix na mieru konkrétnej skupine. Preto s touto požiadavkou choďte bez starostí priamo za ním a nechajte sa inšpirovať.

Znie to rozsiahlo, no správny DJ určite vie, čo s tým :) a rád vám poradí tak, aby bol tanečný parket po celý svadobný večer plný. Želám vám šťastný výber a veselú zábavu.

Prečítajte si aj: Kde všade zaznie svadobná hudba

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.