MUDr_Martin_Klein

Zdravé chudnutie s MUDr. Martinom Kleinom

Svadba, no nielen svadba, sa často hlavne v ženskom ponímaní spája s ideálnou postavou. A práve preto sa pred svadbou často stretávame s otázkami typu: Ako schudnúť? a hlavne: Ako schudnúť čo najrýchlejšie?, zriedkavejšie už: Ako schudnúť zdravo a trvalo? Aby vám však vaša predsvadobná chudnúca eufória vydržala dlhšie ako do dňa D a úspech bol zaručený a dlhodobý, rozhodli sme sa pozrieť sa na problém chudnutia do svadobných šiat zodpovednejšie a s odborným dohľadom. Preto vám dnes predstavíme odborníka na zdravú výživu a rokmi praxe vyskúšanú proteínovú diétu, s ktorou MUDr. Martin Klein úspešne pomáha svojim klientom.

MUDr_Martin_Klein

Zdroj obrázku: PROTISSIMO

 

Pekný deň Vám prajem, pán doktor. Na úvod by som sa chcela opýtať,

Čo Vás priviedlo k diétam a výživovému poradenstvu?

– K diétam a výživovému poradenstvu ma priviedla snaha pracovať na sebe samom najmä zo zdravotného, ale aj estetického hľadiska, keďže sám som bojoval s nadváhou a rovnako snaha o osvetu ľudí, pretože v dnešnej dobe informačného boom-u je veľmi problematické sa orientovať, keď sa človek snaží nájsť pravdivé informácie o chudnutí a zdravom stravovaní.

Je prechod z tradičného stravovania na zdravšiu verziu veľmi ťažký?

– Závisí to od toho, čo u každého človeka individuálne znamená pojem „tradičné stravovanie“. Ak je tradičným stravovaním fast-food a vyprážanie, prechod môže byť relatívne náročnejší. Ako sa hovorí: „Zvyk je železná košeľa.“

Dnes je na trhu veľké množstvo diét, často má zákazník problém vybrať si tú správnu. V čom je diéta PROTISSIMO špecifická a prečo si zvoliť pred svadbou práve túto?

– Redukčný program PROTISSIMO je špecifický tým, že jeho pricípy vychádzajú z vedeckých štúdií. Okrem účinnosti je hlavnou výhodou diéty PROTISSIMO aj jej časová nenáročnosť, čo uvíta každá žena, ktorá má veľa povinností súvisiacich s prípravou svadby.

Je proteínová diéta striktná alebo dáva možnosti experimentovania v kuchyni?

– V úvodných fázach je striktnejšia, avšak v ďalších štádiách má každý voľnú ruku pri experimentovaní v kuchyni, pokiaľ samozrejme dodržiava pravidlá redukčného programu.

Dodržiavate Vy osobne prísne pravidlá neustále alebo si niekedy doprajete aj relax a malé prehrešky? :)

– Samozrejme, že si doprajem. :)

Aký druh pohybu odporúčate pri keto diéte?

– Nie len pri ketogénnej diéte, ale všeobecne odporúčam HIIT (vysoko-intenzívny intervalový tréning).

Ako rýchlo viete pomôcť slečnám a pánom nielen pred svadbou, ale aj stužkovou, plesom, promóciami a inými udalosťami, na ktorých chcú zažiariť vďaka peknej postave?

– To závisí od viacerých faktorov, cieľom by však nemalo byť rýchle chudnutie na konkrétnu príležitosť, ale snaha o zmenu životného štýlu, ktorá jediná má dlhodobý efekt. Keď chce niekto zažiariť perfektnou postavou na akejkoľvek príležitosti a má 20 kg nadváhu, určite sa mu to nepodarí za týždeň. Plánovanie je veľmi dôležité.

Kedy je vhodné začať s bielkovinovou diétou pre mamičky s bábätkami, ktoré majú záujem schudnúť po pôrode a po materskej dovolenke?

– Po ukončení dojčenia.

A čo svadobné mamy? Je diéta PROTISSIMO určená aj pre ne?

– Samozrejme. Diéta PROTISSIMO je určená pre každého nad 18 rokov života.

Máte v zálohe aj niečo pre vysoko vyťažený organizačný team, ktorý počas spoločenskej akcie nemá čas myslieť na vlastné pravidelné stravovanie?

– Áno. V zálohe máme redukčný program PROTISSIMO. :)

Dokážu si Vaši klienti udržiavať dobré návyky, ktoré ich naučíte, aj dlhodobo a bez Vás?

– Dokážu. Ja im samozrejme poskytujem full-servis čo sa týka konzultácii a kontrolných meraní na bio-impedančnom prístroji, majú to však plne vo svojich rukách.

A na záver, čo Vás inšpirovalo k spolupráci s Družičkou? :)

– K spolupráci s Vami ma inšpirovala vízia, aby od teraz mali všetci ľudia na svadobných fotkách dokonalé postavy. :)

Ďakujem za rozhovor a teším sa na Vaše inšpiratívne články, rady a odporúčania.

Družička