balena_zrnkova_power_coffee

Nedávno sme uverejnili rozhovor so špecialistom na Power Coffee – Dušanom Plichtom, ktorý sa skúmaniu účinkov tohto zázračne energetického nápoja venuje už dlhšiu dobu. A nakoľko patríme medzi kávových fajnšmekrov aj my v tíme Družičky, využili sme príležitosť túto lahôdku vyskúšať. Svadba je na jednej strane pôžitkárska udalosť, ku ktorej zaručene patrí aj lahodná káva. Na strane druhej, svadba pre organizátorov, ale aj hostiteľov, je energeticky náročná akcia, ktorá si vyžaduje plné sústredenie a fungovanie na 100%. A presne toto dokáže 100%-ná Power Coffee poskytnúť. Ako na to, prezradíme aj vám.

balena_zrnkova_power_coffee
Zdroj obrázku: www.druzicka.sk

Ako mať z kávy maximálny úžitok nielen na svadbe?

Poznáme to hádam všetci – každodenné naháňanie odčerpávajúce energiu na maximum, následne potreba rýchleho doplnenia chýbajúceho deficitu väčšinou nesprávnymi spôsobmi a káva ako modla napĺňajúca predstavy o energetickej bombe a pôžitku v jednom. Lejeme ju do seba bezhlavo, neustále zvyšujúc dávky, s nádejou, že nám pomôže stihnúť termíny, naplniť nesplnené úlohy a nepadnúť za vlasť skôr, ako sa dostaneme domov a odkrútime šichtu na ďalšom fronte. Nehovoriac o tom, ak po večeroch plánujeme svadbu, či už svoju, alebo svojej priateľky.

Nie vždy je to však pravda, lebo nie je káva ako káva. Aká káva je teda tá pravá, poskytujúca maximálny účinok s minimálnou záťažou? A ako ju správne pripraviť, aby sme z nej vyťažili len pozitívum?

 

zdrava_kava
Zdroj obrázku: www.druzicka.sk

Čistá kávová energia s dlhodobým účinkom

Aká vlastne je káva nabitá správnou energiou hodiaca sa na spoločenskú akciu rovnako ako na dôležité biznis rokovanie?

  • organicky pestovaná
  • dôkladne triedená
  • dôsledne spracovaná
  • optimálne pražená
  • správne pripravená

Presne takáto káva dokáže poskytnúť tú správnu šťavu na lepšie zvládnutie nielen predsvadobného stresu, ale aj celodennej pracovnej záťaže či celonočného svadobného hýrenia :-). Dôležitá však nie je len teória na kávovom obale, ale hlavne jej praktická príprava.

Ako efektívne pripraviť Power Coffee?

Postup je jednoduchý:

  1. základom sú správne suroviny

  • Čerstvo mletá Power Coffee (1/2 PL jemnej mletej kávy na espresso, 1PL hrubšie mletej kávy na alternatívnu prípravu)
  • Kokosový olej – ideálne extra panenský (1 PL)
  • Kravské maslo 80 % (1 PL)
  • Dochucovacie mňamky – škorica, pravé kakao alebo horká čokoláda (1-2 ČL)

Ak radi mlsáte, ako my :-), vyskúšajte všetky alternatívy. U nás vyhráva horká čokoláda, ale taká naozaj horká :-).

  1. jednoduchá príprava kávy

    Káva do koča aj do voza – alebo do kávovaru aj do džezvy a nielen do tej. Kávu Power Coffee môžete pripraviť všetkými nasledovnými spôsobmi:

postup_pripravy_kavy
Zdroj obrázku: POWER-COFFE

My sme na to išli cez presso stroj a výsledok bol parádny. :-)

 

  1. užívajte si účinky a výhody Power Coffee

  • zdravotné – Power coffee zlepšuje metabolizmus, funkcie hormónov, efektívne detoxikuje. Byť fyzicky fit a psychicky v pohode je dôležité nielen pred svadbou, ale aj počas nej a vlastne celý život.
  • kondičné – podporuje sústredenie aj rozhodovania – aby ste zvládli celé svadobné plánovanie s prehľadom a nadhľadom a nakoniec povedali áno tomu pravému :-).
  • estetické – aktivuje gény mladosti, podporuje chudnutie, znižuje hlad a chuť na sladké – znie to naozaj pozitívne predsvadobne a ruku na srdce, ktorej z nás sa to nehodí? :-)
  • pôžitkárske – skvelá chuť a zážitok – bez ktorého si svadbu ani nevieme predstaviť.

 

Ako obstála Power Coffee u Družičky?

Z nášho pohľadu je Power Coffee skutočne lahodná aj bez všetkých odporúčaných prídavkov. Určite je ľahšia na stresom skúšaný žalúdok ako akákoľvek iná káva, a to aj bez použitia mlieka. S prídavnými tukovými prísadami ide o skutočnú energetickú bombu, na ktorej dokážete fungovať celé predpoludnie bez ohľadu na psychickú záťaž či nároky. A pri našej aktuálnej kondícii v pohode postačila jedna šálka denne. Uvidíme, ako to bude v letnej sezóne :-).

Každopádne ďalšie účinky tejto kávy budeme ďalej sledovať a postupne sa s vami podelíme. Ak však patríte medzi kávičkárov ako my, nečakajte len na teóriu, ale vyskúšajte osobne. Káva Power Coffee určite stojí za to a to nielen pri svadobnom plánovaní či na svadbe :-).