vianoce

Hoci Štedrý deň je už za nami, sviatky ako také si užívame stále, preto ak sa k vašej novej rodine ešte len chystáte, prípadne neviete, ako sa nachystať správne, tu je niekoľko inšpirácií, ako prežiť prvé spoločné Vianoce v pohode a bez následkov na budúcnosť vašich vzťahov :o).

5. Infiltrujte partnera do vašej rodinnej oslavy

Pokiaľ prvé sviatky strávite u vašej rodiny, z čoho môže byť vaša polovička trochu smutná a navyše, viac dní v inej domácnosti môže preňho predstavovať aj určitý stres, pokúste sa mu tento čas spríjemniť ako sa dá. Napríklad si požičajte nejaké zo zvykov jeho rodiny, požiadajte jeho mamu o recept jeho obľúbeného sviatočného jedla či koláčikov alebo infiltrujte do vašich osláv jeho obľúbenú činnosť. Cez sviatky by sa každý mal cítiť ako doma, tak mu s tým pomôžte.

Bude vás zaujímať: 13 tipov ako hostiť hostí rodinnej oslavy úspešne

6. Nalaďte sa usmievavo

Ak ste tohto roku vy tá, ktorá urobila kompromis, netvárte sa kyslo či zatrpknuto. Veď napokon, nejde o to, kde, ale s kým trávite sviatky. Usmievajte sa, užívajte si pohodu jeho domova, ktorý je už aj vaším a šírte okolo seba pozitívnu náladu. Určite na to máte dôvod, minimálne v podobe menej povinností ako doma :o).

7. Neviete nájsť kompromis? Pozvite všetkých k vám.

Pokiaľ sa sveto – svete neviete dohodnúť, kde strávite svoje prvé spoločné Vianoce, riešením je aj pozvať obe rodiny do vášho nového domova. A nech si obe strany prinesú svoje zvyky a tradície, z ktorých si môžete do vášho budúceho spoločného života požičať tie najpodarenejšie a zakoreniť ich aj vo svojej novej domácnosti.

8. Na sviatky oddelene? Aj tak sa dá.

Pokiaľ je váš partner natoľko tvrdohlavý, že iné ako jeho sviatočné plány nepripúšťa (to ste už ale pravdepodobne mali možnosť zistiť o dosť skôr a náležite tomu sa zariadiť) a ak ani vám tie jeho nejako obzvlášť nevyhovujú, lepšie ako hádať sa počas sviatkov, je: stráviť ich každý po svojom a na Nový rok sa zísť v dobrej nálade v spoločnej domácnosti. Ak vaše rodiny bývajú blízko seba, strávte časť sviatkov u jedných, časť u druhých a ak ani to nepôjde, nechajte si zdvorilostné návštevy na nový rok. S oddýchnutým človekom sa jednoduchšie vychádza. :o)

vianoce
Zdroj obrázku: www.christianitytoday.com

9. Berte do úvahy svoje spoločné priority

Nielen plánovanie svadby, aj plánovanie sviatkov si vyžaduje trpezlivosť, zvažovanie a kompromisy. A to každý rok. Vaša novo vytvorená spoločná domácnosť si musí nájsť vlastný vzájomný spôsob čo najoptimálnejšieho fungovania (úplne mimo rád ostatných externých poradcov). Zastaňte si svoje preferencie a zastaňte sa seba navzájom.

Čítajte aj: Ako prežiť prvé spoločné Vianoce? – Časť 1.

Ako plánujete stráviť sviatky vy? Alebo už máte tie prvé spoločné za sebou? Dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH.