zaletana-celenka-z-vlasov

V súčasnosti ovládli svet módy v účesovej tvorbe jednoduché prvky ako pletené, priberané, ale i zakrútené copy. Z jednotlivých dielov možno vyčariť nádherné ružičky alebo listy. Na prvý pohľad vyzerajú umelecky zložito, ich príprava je však relatívne jednoduchá. Teda, vychádzajúc zo zručností kaderníčky :o). Stačí pár zapletancov a váš účes dostane úplné iný rozmer a zároveň aj veľmi mladistvý dievčenský ráz.

zapleteny-drdol
Zdroj obrázku: Likealady.net

Účesy tohto typu, a to nielen svadobné či spoločenské, pôsobia skôr uvoľnene ako upäto. Pritom by mali byť stále pevné, držať a vydržať, teda byť poriadne zafixované správnym lakom, aby zostali vo svojom pôvodnom stave až do rána.

uces-pre-nevestu-zapleteny
Zdroj obrázku: MODwedding.com

Zapletené účesy, jednoduché a pritom efektné, sú vhodné nielen pre romantické nevesty. Aj družičky v nich vyzerajú skvele, od tých najmenších, až po veľké. Navyše v letných horúčavách či už na svadbe v záhrade, garden párty alebo akejkoľvek inej oslave vám s vypnutými vlasmi bude oveľa príjemnejšie ako so šteklením na krku :o).

zapletane-ucesy-pre-male-druzicky
Zdroj obrázku: Cyrillus.fr

Bude vás zaujímať: 8 x klasický svadobný účes moderne 

Od krátkych po dlhé, všetky zapletené do svadobného účesu

Máte krátke vlasy? Lámete si hlavu, čo s nimi na svadbu? Aj tu majú zapletané účesy riešenie. Stačí zapliesť jednu stranu priberaným vrkočom, druhú stranu natočiť a voilaaa, účes pre krátke vlasy je na svete.

kratky-uces-zapleteny
Zdroj obrázku: Fulldose.net

Navyše aj dámy s polodlhými vlasmi dokážu zažiariť s krásnym účesom, pretože pletené časti účes zafixujú.

polodlhy-zapleteny-uces-pre-nevestu
Zdroj obrázku: Livingly.com

Alebo si trúfnete na trochu extravagancie? Vyskúšajte zahustiť alebo predĺžiť vaše vlasy umelými trsmi. Váš účes bude bohatý a vy možno na nespoznanie. Takto napojené vlasy stačí natočiť na žehličku, zapliesť do dlhého copu a účes je na svete. Copy copaté pritom pri správnej aplikácii dokážu zázračne omladiť celý zovňajšok.

volne-zapleteny-drdol-svadobny
Zdroj obrázku: Weddingforward.com

Skúsili ste už rybí chvost? Ďalší krásny zapletený vrkoč. Vhodný pre nevesty, ktoré túžia po účese nabok. Dodá šmrnc nielen korune krásy, ale celej siluete.

priberany-vrkoc-nabok
Zdroj obrázku: Pegs.debutideas.com
dlhy-zapleteny-chvost
Zdroj obrázku: Buzzfeed.com

Bude vás zaujímať: Skúška svadobného účesu a líčenia a ako sa na ňu pripraviť

Ako zapliesť ofinu?

Máte problém s ofinkou? Doladiť ju k účesu je niekedy náročné a zbaviť sa jej ešte náročnejšie. Čo tak skúsiť zapliesť ju do priberaného vrkoča? Na chvíľu sa jej elegantne zbavíte a zároveň si doprajete nový look. :o) A po svadbe ju opäť jednoducho nájdete a zakomponujete do každodenného programu.

zaletana-celenka-z-vlasov
Zdroj obrázku: Deerpearlflowers.com

Ako osviežiť zapletený svadobný účes?

Aby sme však nezostali len pri pletencoch vlasovo vlasatých, môžeme siahnuť aj po doplnkoch. Krásne vyznie jednoduchá (ale aj zložitejšia, napríklad folklórne vzorovaná) zapletená stužka, klobúk či živé kvety ladiace s kyticou nevesty alebo náramkami družičiek.

Samozrejme, ak vymyslíte niečo iné, fantázii sa medze nekladú. Dôležité je neprehnať to, nakoľko samotný zapletaný účes môže vyznieť zložitejšie, hoci takým v skutočnosti byť nemusí.

volny-zapletany-uces
Zdroj obrázku: Photography Alona Fedorenko

Čítajte aj: Živé kvety ako ozdoba svadobného účesu

Zapletený svadobný účes v súlade so šatami

Rovnako ako iné doplnky, aj svadobný účes musí ladiť k šatám nevesty. Nakoľko zapletaný účes sám o sebe vyznieva dosť komplikovane, je vhodnejšie kombinovať ho s jednoduchšími a menej zdobenými šatami. Hladké šaty kopírujúce postavu alebo styling jemnej víly je presne to, čo takýto účes znesie veľmi rád.

kvetina-z-vlasov
Zdroj obrázku: Fashionambitions.com

A nakoľko zapletené účesy sú tak trochu prvkom slovenského folklóru, zaručene sa vám ich verzia či mierna obmena bude hodiť i na polnočné čepčenie nevesty. Pri správnom základe bude úprava jednoduchá a zároveň bez negatívnych následkov.

Tak do zapletania priatelia :o).

Autor: Ivana Antolová