doprava_pre_hosti

Hoci máte svadobný outfit pre vás aj dary pre mladomanželov poriešené, vaše svadobné plánovanie z pozície hosťa zďaleka nekončí. Čo všetko si vaša účasť na svadbe úlohe hostí vyžaduje a v čom plánovanie pokračuje? Zozbierali sme tipy, na čo všetko by ste sa ako hostia mali pripraviť, aby ste si užili svadbu bez starostí a dokázali sa tešiť a oslavovať spolu s mladomanželmi v pokoji a pohodlí. Čo teda naplánovať, ak sa chystáte na svadbu ako hosť? Inšpirujte sa.

Svadobné plánovanie svadobných hostí

pripravy_na_svadbu
Zdroj obrázku: Pinterest
  1. Doprava hostí na svadbu

Doprava do miesta určenia a presuny v rámci akcie – na sobáš, na hostinu, na ubytovanie…je prvou podstatnou položkou, ktorú je potrebné poriešiť, aby ste sa mohli dostaviť na miesto či miesta činu. Naplánujte si transfery s dostatočnými časovými rezervami, lebo meškať na sobáš sa skutočne nepatrí. Možno mladomanželia v rámci samotnej svadby zabezpečia spoločný transfer pre vaše pohodlie a možnosť oslavovať od samého začiatku, ak sa tak však nestane, rátajte aj s časom potrebným na parkovanie. Pokiaľ veziete aj malých účastníkov zájazdu, pre ktorých stále potrebujete kočík, informovať sa vopred na možnosti presunov a parkovania kočíka vám tiež pomôže vyhnúť sa improvizácii na poslednú chvíľu.

doprava_pre_hosti
Zdroj obrázku: www.emmalinebride.com

Ak cestujete z väčšej diaľky, nenechávajte si transfer na samotný deň sobáša. Človek nikdy nevie, čo mu môže na cestách skrížiť plány a zmeškať sobáš či dokonca vôbec sa nedostaviť na svadbu len kvôli zlému plánovaniu či neskorému vyrazeniu na cesty vôbec nie je lichotivé.

  1. Ubytovanie svadobných hostí

Spoločné hromadné ubytovanie pre hostí je veľkou výhodou, zvlášť pokiaľ lokalitu svadby a jej zariadenia nepoznáte. Pokiaľ mladomanželia odporúčajú nejaké možnosti, určite vám nechcú zle a ponúkajú výhodné riešenie. Ak predsa len plánujete podniknúť ubytovanie vo vlastnej réžii, nezaťažujte ich detailmi a postarajte sa o všetko potrebné a hlavne váš včasný príchod sami. Tiež čakať na last minute ceny hotelov nie je tá najvhodnejšia myšlienka, nakoľko k uvedenému vôbec nemusí dôjsť, navyše môžete skončiť bez strechy nad hlavou či vo vzdialenom hoteli mimo vašich predstáv. A pokaziť sebe či dokonca niekomu inému svadbu práve kvôli nevhodnému ubytovaniu nie je vábivá myšlienka.

BEST_WESTERN_PLUS_Hotel_Belassi_BojniceZdroj obrázku: www.belassirestaurant.sk

Pokiaľ nebývate skutočne blízko miesta svadby, na ktoré sa pohodlne dopravíte taxíkom a ak si oslavu chcete naozaj užiť so všetkým, čo k tomu patrí, plánovať nočný návrat domov vo vlastnej réžii nemusí byť úplne ideálny nápad. Ak patríte navyše k najbližšej rodine, skúste sa opýtať mladých, či ráno nebudú potrebovať vašu pomoc s balením a odvážaním vecí, ktorých po oslave zvykne byť viac ako dosť, a tak sú každá ruka, aj každé auto dobré. Aby ste nepôsobili, že ste ušli skôr ako sa očakávalo :-).

  1. Stravovanie hostí mimo svadby

Slovenské svadby sú stále tradične štedré a hostitelia vás určite nenechajú hladovať ani v prípade zdravotnej diéty, vegetariánstva či náboženského presvedčenia. Pokiaľ vám však stravovací režim mimo svadby nezabezpečia, nie je sa na čo hnevať, ani nie je vhodné očakávať viac. Veď už samotná kompletná svadobná hostina ich stojí viac než dosť. Slušne sa opýtať, čo všetko je v cene, nie je nezdvorilé, nakoľko aj vy sa potrebujete vedieť zariadiť, no očakávať raňajky deň po svadbe na účet mladomanželov sa nepatrí. Navyše nie každý stihne po bohatej nočnej hostine vyhladnúť rovnako rýchlo a intenzívne :o), preto raňajky po svadbe v individuálnej réžii hostí sú aj pre mladých lepším riešením.

belassi_restauracia_bojnice
Zdroj obrázku: www.restauraciabojnice.sk
  1. Program pre svadobných hostí mimo svadobného plánu

Na mnohých miešaných svadbách nie je neobvyklé zabaviť hostí (ne)tradičným programom hlavne v čase, keď sa mladomanželia túžia vytratiť na dlhšie svadobné fotenie. Takýto program zvykne byť v cene “zájazdu”, no účasť na ňom nie je povinná. Absolvovať hodinovú prehliadku zámku zahŕňajúcu schody by pre menej mobilnú babičku či deti v kočíku nemuselo byť práve najžiadanejšie riešenie. Zabezpečiť však náhradný program pre pár osôb opäť nie je povinnosťou mladých, rovnako ako výlety, návštevy, vstupy a iné trávenie času mimo svadobnej recepcie. Či sa budete občerstvovať dlhšie alebo si odbehnete na hotel, kávu či stretnutie s priateľmi, je čisto na vás. Stačí mať vhodný plán vopred.

 

 

 

program_pre_svadobnych_hosti

Pokiaľ máte plánovanie svadby v úlohe hostí zvládnuté, zostáva už len vhodne sa zbaliť, naladiť a vyraziť za dobrodružstvom:-).

Čítajte aj: 6 položiek, ktoré určite zbaliť na svadbu ako hosť?