Svadba_v_zahrade_Bojnice_OG42

Máme tu leto a aktuálny ako i nasledujúce mesiace sú každoročne veľmi populárne, čo sa svadieb týka. Takže pokiaľ ešte stále rozmýšľate, či si svadbu spraviť toto leto alebo to budúcoročné, prípadne ak sa máte na nejakej zúčastniť, pre tieto veci sú svadby v lete neopakovateľne jedinečné. A pre minimálne týchto 7 dôvodov si ich zamilujete aj vy.

1. Počasie na letnú svadbu

Letná slnečná a dovolenková nálada sú hlavnými dôvodmi, prečo sa vydávať v lete. Počasie je pozitívne, trochu viac predvídateľné ako v iné ročné obdobia, hoci stále potrebujete nejaký záložný plán pre prípad letnej búrky. Ale letné svadby v exteriéri, oslavy v záhrade, pod holým nebom plným hviezd, teplé letné večery a party až do rána jednoducho patria k tomuto ročnému obdobiu plnému zážitkov najrôznejšieho druhu.

letna_svadba
Zdroj obrázku: www.earcandylive.co.uk

2. Skvelé exteriérové svadobné fotografie

Hoci sa na sobáš a recepciu schováte radšej v tieni a chládku kostola či zámku, svadobné fotenie v parku si určite nemôžete nechať ujsť. A hoci by ste v niektorých letných horúčavách pred ním predsa len radšej ušli, neskôr na to budete spomínať so smiechom. Viac ako v akomkoľvek ročnom období môžete počítať s modrou oblohou, aj plnou hviezd, zeleňou a kvitnúcimi kvetmi, bez zbytočných šedivých oblakov.

svadba_leto
Zdroj obrázku: www.insideweddings.com

3. V lete je akákoľvek farebná paleta povolená

Chladné počasie väčšinou inklinuje k studeným alebo neutrálnym farbám, jesenná svadba je spojená s farbami jesenného lístia, jarná svadba je o pasteloch, no letná svadba je bez obmedzení. Jasné farby sú viac ako obľúbené, neutrálne sú tiež povolené, schladenie morským vánkom nič nepokazí a pastelky fungujú rovnako zaručene. Pokiaľ sa teda neviete rozhodnúť, prípadne inklinujete k viacerým štýlom, na letnej svadbe si môžete dovoliť čokoľvek.

Svadba_v_zahrade_Bojnice_OG42
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

4. Aj kvety na letnú svadbu takmer bez obmedzení

Letná svadba oplýva nielen farbami, ale i neprebernou paletou letných kvetov, nakoľko práve počas leta ich kvitne najviac. Takže nielen, že budú skvele vyzerať, vydržia dlhšie ako keď sú umelo udržiavané, ale budú i o čosi lacnejšie, nakoľko práve v ich sezóne ich je k dispozícii najviac.

letna_svadba_2
Zdroj obrázku: www.onewed.com

Čítajte aj: Kvetinový ťahák nielen pre svadobnú kyticu a výzdobu

5. Akýkoľvek štýl v lete letí

Od bežného po slávnostný, letná svadba zvládne akýkoľvek štýl. V zime môže byť problém zorganizovať nízkorozpočtovú svadbu, nakoľko oslavy zvyknú byť o čosi viac nóbl. No pokiaľ snívate o neformálnej oslave, záhradnej slávnosti či BBQ, leto je na to ako stvorené. Hoci na druhej strane to neznamená, že všetky letné svadby musia byť práve takéto. Strešná terasa štýlového hotela, golfový klub či privátna záhrada sú tiež skvelými miestami na letnú svadbu v honosnejšom štýle.

letna_svadba
Zdroj obrázku: www.weddingjournalonline.com

A čo sa štýlu týka, nemáme na mysli len svadobné šaty, ale aj obrúčky či snubné prstene, doplnky, svadobnú výzdobu, svadobné menu až po program pre hostí. A hoci napríklad obrúčky vôbec nie sú záležitosťou sezónnou, ale vysoko nadčasovou, pokiaľ ste milovníkmi leta, ich letným výberom či prímesou tohto obdobia zaručene nič nepokazíte. Práve naopak. kedykoľvek počas roka na ne pozriete, budú vás zahrievať pri srdci o to viac :o).

6. Lahodné letné menu

Môžete si vytvoriť skutočne lahodné a navyše ľahké sezónne svadobné menu – od morských plodov (v prípade svadby pri mori), cez exotické dezerty, až po osviežujúce farebné letné drinky a zmrzlinu. Leto ponúka skutočne nespočetné možnosti lahôdok od úvodných koktailov po záverečné dezerty.

letne_menu
Zdroj obrázku: www.weddingelation.com

Čítajte aj: Osviežujúce nápoje na letné oslavy

7. Niečo letné vo vzduchu. Nielen na svadbe :)

Atmosféra počas horúcich dní je vždy iná ako inokedy. Možno je to teplom, že všetko vnímame z iného uhla, no teplé rána i noci majú svoje neobyčajné čaro a nezvyčajne sálajúcu party energiu. Tak si ju jednoducho vychutnajte naplno či už pri exteriérových hrách v rámci svadobného programu, v rámci spestrenia alebo akokoľvek uznáte za vhodné.

A pokiaľ by vám toto leto žiadna svadba nehrozila :-), vychutnajte si ho len tak, v rámci možností. A samozrejme dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH. Budeme sa tešiť. Lebo aj my radi letujeme :-).