svadobna_slavobrana

Pri svadobnom plánovaní a tvorbe konceptov dochádza ku konfrontácii nespočetného množstva rôznorodých otázok. Jednou z hlavných je spôsob zaobstarania jednotlivých položiek. Či už dočasne alebo nastálo, či prenajať alebo kúpiť, vždy je potrebné zvážiť všetky pre a proti. Niekedy sú ceny prenájmov zrovnateľné s kúpou, inokedy sú oveľa výhodnejšie. V každom prípade však nemôžete kúpiť všetko. Alebo aj môžete :-), no v každom prípade treba brať do úvahy aj skutočnosť, kde to všetko budete skladovať a čo s nakúpeným materiálom po svadbe?

Aby ste sa nestratili a nezahádzali svadobnými drobnosťami rôzneho rozsahu a zároveň si spravili nejaký rozumný plán, čo sa oplatí kúpiť a čo prenajať, tu je niekoľko tipov na praktické maličkosti využiteľné nielen na svadbe, ale aj v bežnom živote dlho po nej.

svadobny_napis_justmarried
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Svadobné dekorácie využiteľné aj na rodinné oslavy

Svadobné značky na kriedových tabuľkách

Pokiaľ chcete označiť či iným spôsobom upozorniť na pekné drobnosti na candy bare, v kútiku na fotenie či kdekoľvek inde, malé tabuľky určené na nápisy kriedou sú milými detailmi na podčiarknutie atmosféry. Zároveň sú aj znovu využiteľné v bežnej domácnosti, napríklad na odkazy v kuchyni, nákupné zoznamy, úlohy pre juniora v detskej izbe i pre zoznam úloh v práci. Milé zaláskované odkazy povešané po dome, ktoré pritiahnu pohľad vždy, keď pôjdete okolo a navyše povzbudia správnym smerom, tiež nie sú na zahodenie :-).

svadobne_tabulky
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Stojany na svadobné torty či candy bar

Môže to vyzerať ako sladkosťová úchylka, ale pekných stojanov a stojančekov nikdy nie je dosť J. Hoci sú náročné na skladovanie, môžete ich využiť kedykoľvek a kdekoľvek, určite nielen na narodeninovú tortu raz či 2-krát do roka. Pekný stojan na tortu splní úlohu aj ako servírovací podnos na nielen sladké dobroty, ale napríklad aj kanapky či iný malý snack servírovaný pre návštevu či party. Stojany na torty pritom vôbec nemusíte skladovať v zásuvkách či špajze. V medziobdobí na ne vystavte pekné malé drobnosti, sviečky, kvetinové aranžmány či iné zátišia vytvárajúce teplo domova. Prípadne podnosy a tácky v závislosti od tvaru a veľkosti využite na dekorácie do kúpeľne (mušle, voňavky, kozmetiku) či namiesto šperkovnice. Keď sa do nich zamilujete, s trochou fantázie určite nájdete aj mnohé ďalšie vyhovujúce riešenia. :-)

etazery_na_svadbu_v_siedmom_nebi
Zdroj obrázku: www.vsiedmomnebi.sk
tacky_na_candy_bar
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Svetelné reťaze a lampióny nielen na svadbu

Kedykoľvek budete oslavovať, či už pôjde o narodeninový obed, záhradnú party, Valentínsku romantiku či vianočnú večeru, budete vďační, že ste si zaobstarali tie malé svetielka vytvárajúce skvelé sviatočné vibrácie :-). Ak ich chcete, môžete ich mať, určite ich využijete aj mnohonásobne po svadbe.

svetelna_girlanda_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Rovnakú svetelno atmosférickú úlohu zohrajú aj lampáše a lampášiky, ktoré k romantickej nielen vintage svadbe  zaručene patria.

lampášiky_v_siedmom_nebi
Zdroj obrázku: www.vsiedmomnebi.sk

Ozdobný nápis na svadbu

Na prvý pohľad môže táto položka svadobnej výzdoby vyzerať ako v domácnosti nerecyklovateľná. No čo tak napríklad otočiť ju na druhú stranu a vyzdobiť ňou detskú izbu alebo stôl v pracovni? Správne neutrálny nápis a pragmatické prevedenie dokonca môžete použiť na oslavách a party aj kedykoľvek po svadbe.

Svadobná slávobrána či oblúk

Jej prenájom na 30 minút svadobného obradu je občas cenovo náročný, no bez nej by to predsa len nebolo tak celkom ono. Obzvlášť, ak ide o svadbu v záhrade či kdekoľvek v exteriéri. Pokiaľ máte v záhrade vášho budúceho spoločného domu priestor pre romantické zátišie s lavičkou pod kvetinovou pergolou, neváhajte využiť túto šancu a zaobstarajte si svadobný oblúk a romantické posedenie so svojím najmilším na celý život v praktickej verzii už pred svadbou :-).

svadobna_slavobrana
Zdroj obrázku: www.ryugakueigo.net

Plátené servítky na rustikálnu svadbu

Nákup plátených servítok nie je lacný špás, hoci na rustic chic svadbe vyznejú práve kvetinkové servítky z plátna viac ako autenticky. Vôbec však nemusíte hádzať flintu do žita, nakoľko práve pekné látkové servítky sú viac ako čokoľvek iné prakticky využiteľné v celej domácnosti – od bežných utierok na riad, cez malé ručníky v kúpeľni, po prestieranie či obrusy na komody a iné. Vyberajte preto s ohľadom na budúcnosť a berte investíciu do správnych znovupoužiteľných plánených servítok na svadbu ako praktickú investíciu do vašej spoločnej domácnosti.

Vázy na svadobné kvetinové aranžmány

Dnešné možnosti zaobstarania váz a vázičiek sú rôznorodé. Ak sa vám niektoré tvarovo páčia natoľko, že vám ich bude ľúto vrátiť po svadbe floristke a chceli by ste ich mať doma, zvážte ich kúpu. V závislosti od počtu hostí, teda stolov, to nebude až taký veľký počet, ktorý by ste v domácnosti neminuli. A pokiaľ áno, stále ich môžete ponúknuť maminám, družičkám či sestrám, ktoré si tiež rady skrášlia svoj domov peknými detailmi. Prípadne darovať na rodinných oslavách spolu s novými kvetinovými aranžmánmi či kyticami.

Ďalšou výhodou kúpy váz na svadobné kvety je fakt, že aranžmány po svadbe jednoducho zbalíte bez akýchkoľvek zásahov a môžete si ich krásu v neporušenom stave užívať ešte ďalší týždeň navyše :-).

vazy_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.ruffledblog.com

Myslíte, že náš praktický zoznam by mohol byť obhájiteľný aj pred vašou pragmatickejšie založenou polovičkou? Dajte nám vedieť v komentároch :-). Veď zoznamy tohto tipu sú využiteľné nielen pred svadbou, ale pred akoukoľvek rodinnou oslavou, Vianocami či skrátka nákupom drobností do domácnosti :-).

Držíme si palce :-).

Inšpirované: Lover.ly