planovanie_svadby

Čo všetko vás môže postretnúť pri plánovaní svadby nielen na last minute? Zhrnuli sme pár poznatkov, ktoré sme za tie roky praxe nazbierali a poriešili, aby ste si mohli urobiť predstavu skôr ako sa popálite v realite.

 

planovanie_svadby

 

Neideálny termín svadby last minute

Kto skôr príde, ten skôr melie platí aj pri výbere termínu na sobáš. Pokiaľ teda idete na poslednú chvíľu, je potrebné uspokojiť sa s tým, čo zostalo.

Problémy so svadobnými dokumentmi

Toto je riziko hlavne pri svadbe s cudzincom, ak ste obaja Slováci, dokumentácia je jednoduchý proces a nemala by vás zaskočiť ani pri svadbe last minute.

Druh sobáša last minute

Nakoľko cirkevný sobáš si vyžaduje viac príprav a dokladov, je dosť pravdepodobné, že za pár týždňov vás nezosobášia. Preto ako last minute prichádza do úvahy skôr civilný sobáš.

Obsadené miesta svadobnej hostiny

Ak máte vysnívané miesto svojej svadby, určite jeho rezerváciu nenechávajte na poslednú chvíľu. Inak stále zostane len vysnívaným. Pokiaľ by miesto aj bolo voľné, nakoľko tým vaším vysnívaným je zelená lúka, je potrebné zobrať do úvahy, čo netradičné miesto obnáša. Na počasie sa v našich končinách spoľahnúť nedá v žiadnom ročnom období a naplánovať a postaviť stan zo dňa na deň tiež nie je celkom reálna predstava.

Obmedzené možnosti svadobných dodávateľov

Plánovanie svadby last minute so sebou prináša aj nedostatok voľných dodávateľov. Je teda potrebné stráviť viac času hľadaním, prípadne sa uspokojiť s tým, čo ešte je k dispozícii.

Bude Vás zaujímať: Svadba last minute

 

svadba_na_poslednu_chvilu

 

Limitované možnosti výberu svadobných doplnkov

Kvetín, šiat, doplnkov…Pokiaľ vaše srdce nepiští po špeci veci, určite zoženiete všetko. Ak však chcete šaty objednávať, kvety dopestovať, doplnky doladiť na odtieň či špendlík presne, plánovanie svadby si určite premyslite v predstihu.

Rýchle rozhodovanie pri plánovaní svadby na poslednú chvíľu

Váhanie a preberanie tu skutočne nie je na mieste. Rovnako ako s dovolenkou na poslednú chvíľu, aj pri plánovaní svadby last minute je potrebné robiť rýchle rozhodnutia. Inak sa môže stať, že prešvihnete aj tie posledné z posledných možností a budete musieť variovať, improvizovať alebo sa dokonca zaobísť bez danej služby či produktu.

Pokiaľ ste pripravení zvládnuť uvedené ťažkosti s ľahkosťou a nadhľadom a zároveň máte dosť času na prípravy, svadba last minute by pre vás mala byť zvládnuteľná. Pokiaľ si aj krátke plánovanie svadby chcete užiť bez starostí alebo sa vám naopak nedá ukrojiť ani ten kúsok z pracovného vyťaženia, zverte vašu last minute svadbu niekomu inému.

Nakoľko natlačiť celé plánovanie svadby do pár týždňov bude určite náročnejšie, ako keby ste si naň vyhradili dostatok času, plánujte zároveň aj svadobnú cestu na oddych :o.

Pohodové last minutové plánovanie svadby vám želám.