Alebo ako sa obliecť a cítiť sa sama sebou O farebnej typológii sa už popísalo kopu strán, no pri pohľade do ulíc často kvitne len príroda, oblečenie nie vždy. Čím to je, že teória sa ťažko aplikuje do praxe? Keď som s farebnou typológiou začínala, tiež som si kládla túto otázku. A práve hľadanie odpovede na ňu mi pomohlo…

Čo na seba, nechajte si poradiť od stylistky Marcelky

Jedným z mnohých fenoménov dnešnej doby je aj nedostatok oblečenia v preplnenom dámskom šatníku. Týka sa tento problém aj vás? Som osobná stylistka a rada vám pomôžem rozlúsknuť túto záhadu a poodhaliť rúško tajomstva „menej verzus viac“. O čo teda ide, keď si nemáte čo obliecť aj napriek tomu, že šatník nezíva prázdnotou? Tu je 5 najpravdepodobnejších príčin, v čom…

Reštaurácia Meridiana Bojnice - rozvoz jedál v čase karantény

Aktuálna situácia cestovnému ruchu a gastro priemyslu zamiešala karty zo dňa na deň, intenzívne a pravdepodobne na dlhšie obdobie. Ako sa s uvedeným stavom snaží vysporiadať Rezort Pension & Restaurant Meridiana Bojnice? Opýtali sme sa priamo najpovolanejších – spolumajiteľa Patrika Kucku a šéfkuchára Georga Kostku. Registrujem, že úvodné dni ste využili vysoko efektívne na veľké upratovanie, brúsenie podláh…

talianska zmrzlina na oslavu

Pravé talianske Gelato na Slovensku. Kdekoľvek na Slovensku. Prvýkrát sme sa stretli na svadobnej výstave pred pár rokmi. Už vtedy ma zaujal zmrzlinový vozík, ktorý bol iný ako ostatné expozície. Talianska zmrzlina je jednoznačne výnimočná a nakoľko Taliansko mi je stále blízke, nedalo mi neochutnať. Na ďalšej výstave sme sa zaregistrovali opäť a keď sme na tretej…

Baričák 3

Rozhovor so spisovateľom „návodov na život“ s pestrým vlastným príbehom Buď ho máte prečítaného alebo ste o ňom ešte nepočuli. Buď vám zapasoval alebo ste ho odsúdili. Každopádne, ak riešite vzťahy, či už pred svadbou alebo po nej, s partnerom, rodičmi či kamarátkami, tento „laický“ psychológ zďaleka nie je len teoretik, práve naopak. Jeho biografia by vystačila na…

Candby bar biely vozik Lollipops

Rozhovor s Ivanou Masarykovou, Lollipops – časť 2. Ako sa Ivka dostala k pečeniu, hoci študovala niečo diametrálne  odlišné, v čom sú zákušteky a candy bary od Lollipops iné a preto in a kde čerpajú inšpiráciu, nám prezradila v 1. Časti rozhovoru. Teraz nám prezradí  zas o čosi viac. Aké novinky chystáte pre svojich priaznivcov v najbližšom období? Ivana: „Rok 2020 bude pre…