ako_sa_zmestit_do_siat

Alebo ako sa zmestiť do svadobných šiat po zime

Jarné slniečko vyťahuje von nielen milovníkov prírody, ale aj ľahšie oblečenie z našich šatníkov, ktoré zaručene pomaly odhaľuje v zime nadobudnuté medvedie zásoby. A hoci je to proces prirodzený, (aj to slnko, aj tie zásoby :o)), je to aj znak toho, že plánovanie svadby si bude okrem doteraz zariadených vecí žiadať aj niečo navyše. Pokiaľ plánujete svadbu v letnom období, pravdepodobne vám po rozume behá aj zhodenie pár zimných kilogramov. A pokiaľ ju aj neplánujete, letné horúčavy odhalia aj vaše skryté zdroje, takže skôr či neskôr sa k rovnakému cieľu dopracujeme všetky :o) (mňa nevynímajúc :o)).

Ako teda upratať nielen svadobné plány a zúfalé predsvadobné myšlienky, ale aj svoju fyzickú schránku z interiérovej strany a zabezpečiť si tak pohodlné vkĺznutie do vysnívaných svadobných šiat?

ako_sa_zmestit_do_siat
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

Na webe nájdete osvedčených metód viac ako dosť, problémom zostáva, vybrať si jeden „no-jojo“ štýl a v rámci predsvadobného stresu si neuškodiť. Lebo nie je jarné upratovanie ako jarné upratovanie a niektoré detoxikačné či očistné praktiky si okrem správnej kefy vyžadujú aj relatívne dosť času a pokoja, ktorými väčšina z nás nedisponuje v nadmernej miere, zvlášť pred svadbou. A celkovo nejde len o jednorazové zbavenie sa toxínov, ale aj o všetky sprievodné aktivity s očistou úzko súvisiace a podporujúce. A aby bolo dielo nenáročné a zároveň dokonalé, nestavajte len na časovo obmedzenej očiste či zdravom stravovaní tesne pred svadbou. Veď sa predsa nečistíte len preto, že sa idete vydávať či ženiť, ale pre svoje dlhodobé dobro a pohodu, ktoré v manželstve zužitkujete viacnásobne. Ako teda na to?

Zdravé svadobné plány

Prečistite sa- upracte na jar aj v sebe

Lebo darmo budeme hádzať do krbu zdravé polená, keď je zvnútra začmudený. Do plánovania svadby po zime teda zaraďte aj odstránenie usadenín, ktoré by vás mohli zadymiť v najnevhodnejšiu chvíľu. A s oddymovaním začnite čo najskôr, aby sa jeho účinky nezačali prejavovať práve tesne pred svadbou.

Hýbte sa – nielen pri jarnom upratovaní

Bez pohybu to veru nepôjde. A klikanie počítačovou myšou sa neráta :o). Iba ak ašpirujete na dokonalé a trvalé bolesti chrbta a migrény. Takže do svojho svadobného plánovania zaraďte hlavne osožný pohyb pravidelného charakteru, pri ktorom sa ideálne vypotíte a teda ponamáhate aj svaly, o ktorých ste ani netušili, že ich máte. Verte – neverte, vo svadobných šatách sa všetky svaly počítajú.

fit_do_siat
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

Stravujte sa pravidelne – do svadby aj po nej

Pravidelnosť je zárukou úspechu. Samozrejme v správnom ponímaní. Pokiaľ pravidelne vyprázdňujete chladničku o 23:00, tak takúto pravidelnosť radšej zrušte. Vtedy si už vaše telo vyžaduje dodržiavať iné pravidlá. Zdravá strava prispôsobená na mieru vášmu charakterovému typu v pravidelných dávkach a správnych časových intervaloch podľa biologických hodín organizmu pomáha vyhnúť sa joju a poskytnúť potrebnú energiu, živiny a pohodu nielen počas predsvadobných príprav.

Jedzte zdravo nielen pred svadbou

Najdôležitejšie pravidlo, ktoré aplikované v pomere 80/20 dokáže zázraky. Už starí Indovia vedeli, že zdravá strava pôsobí pozitívne na celý organizmus, a to nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Ak je teda vaše predsvadobné plánovanie spojené so zdravou stravou, tá vám dokáže navodiť pocit pohody, prečistiť, posilniť chuť hýbať sa, v správny čas si oddýchnuť a pozerať sa na veci z nadhľadu. Ostatné body teda budú výsledkom presne tohto. Stačí len správne sa nastaviť.

zdrave_svadobne_menu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

Myslite pozitívne – aj pri jarnom upratovaní

Ďalší veľmi dôležitý bod plánu, nakoľko plánovanie svadby so sebou neprináša len pekné, ale aj stresujúce chvíľky. Ak sa však naladíte pozitívnym smerom, v čom vám pomôže aj vhodná a zdravá strava, ktorá má vplyv na psychickú pohodu, dokážete vyriešiť aj menej priaznivé situácie bez zbytočných stresov.

Oddychujte dostatočne

Plánovanie svadby zvlášť vo vlastnej réžii zďaleka nie je oddychová záležitosť. Navyše, keď ju prevádzate popri zamestnaní, nezabudnite si dopriať aj chvíle oddychu a doplnenia energie. Inak bude z vás v zámorí tak známa „Bridezila“ a tomuto stavu sa skutočne oplatí vyhnúť z diaľky :o).

Plánujte svadbu s nadhľadom

To platí pri všetkom. Pri plánovaní nielen svadby, ale aj jedálnička, zdravej stravy, pohybu a všetkého, čo s vašou pohodou súvisí priamo či nepriamo. Pokiaľ vás vaše nielen svadobné plány majú dostať skôr do stavu vrcholného stresu ako užívania si danej cesty k cieľu, zmeňte ich. Ani občasné nedodržanie nie je trestné, veď základ je, cítiť sa v pohode a celé si to užiť :o).

Želám vám zdravé stravovanie a pohodové svadobné plánovanie :o).