svadba_pri_mori_cyprus

O svadbe na pláži sa už popísali kopy papiera aj on-line stránok. Plážových destinácií je na svete viac ako dosť a pokiaľ sa vás svadba na pláži bytostne netýka, zrejme nemáte najmenší dôvod rozoberať podrobnosti kde áno a prečo inde nie. No ak patríte medzi tých, ktorí o netradičnej svadbe alebo o netradičnom mieste snívajú už dlhšiu dobu, možno vás bude zaujímať, prečo som sa ako družička rozhodla práve pre Cyprus a konkrétnejšie pre Paphos.

svadba_pri_mori_cyprus
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Paphos, Cyprus pre svadbu na pláži

Historické mestečko Paphos leží na západnom pobreží južného Cypru a naši dovolenkári ho poznajú nanajvýš z fakultatívnych výletov, nakoľko naše cestovné kancelárie to majú namierené predovšetkým na východné pobrežie, do tesnej blízkosti letiska v Larnake.

Paphos však má svoje čaro a aj mnohé výhody nielen pre svadbu na pláži, ktoré môžem len odporúčať.

Neobjavený – nepreplnený ostrov bohyne Afrodity

Hoci Paphos je známy medzi dovolenkármi hlavne z Anglicka, svadba na pláži sa nebude odohrávať pred pohľadmi mnohých dovolenkárov z vášho zájazdu. Na našej pláži či jachte budete jediná nevesta vo Váš veľký deň, a tak si ho budete môcť skutočne vychutnať.

Len hodinu a pol od letiska a vašej svadby

Hoci to vyzerá ako na druhej strane ostrova, Larnaka je s Paphosom spojená veľmi dobrou diaľnicou, ktorá vás dopraví na miesto vašej svadby skôr ako by ste čakali. Keď porovnáme transfery z letiska v iných letných destináciách, v exotike, alebo len cestu na najbližšie odletové letisko zo Slovenska, táto vzdialenosť sa naozaj stráca.

Len 2 a pol hodiny letu zo Slovenska na svadbu pri mori

Rýchly let z našich končín – v porovnaní s exotickými destináciami, pri ceste do ktorých zaplatíte za letenku zhruba toľko, koľko za svadbu na Cypre, je Paphos skutočne blízko. A okrem času stráveného cestovaním vám ušetrí aj prostriedky investované práve do transferov na vzdialené miesta.

Svadba_na_plazi_Cyprus_Paphos
Zdroj obrázku:www.impuls.sk
Zdroj obrázku:www.impuls.sk

Dovolenkovo-exotický ostrov pre svadbu na pláži

Za farebným morom nemusíte precestovať polku sveta. Nájdete ho aj na Cypre. Niekedy sa tvári až neuveriteľne gýčovo, no je skutočné. A ako stvorené na vaše svadobné fotky na pláži nielen počas slnečného dňa, ale aj pri západe slnka. Skrátka exotická romantika na dosah.

Viac ako slnečný ostrov pre svadbu pri mori

360 slnečných dní v roku a slnečná sezóna od apríla do novembra poskytuje záruku letnej svadby pri mori aj v mesiacoch, kedy leto okolo nás ani neprechádza. Takže pokiaľ netúžite najobsadenejšie a najhorúcejšie mesiace roka stráviť vo svadobných šatách na pláži, vyberte sa na Cyprus mimo hlavnej sezóny. Počasie bude stále príjemné, služby v plnom prúde a vaša svadba na pláži pohodová.

Historický aj romantický ostrov pre vašu svadbu

Paphos a jeho okolie tu boli dávno pred tým, ako sa východné pobrežie zobudilo a začalo snívať o turistoch. A to je cítiť z každej strany – Hrobky kráľov, Afroditine záhrady, pevnosť v prístave…história na vás dýcha zo všetkých svetových strán a spolu s morským vánkom a kvitnúcimi buganvíliami na každom rohu vytvárajú neopakovateľnú atmosféru hodnú svadby.

Vôbec nie nudný ostrov pre svadobnú oslavu

Ak nie ste milovníkom čias dávno minulých, prenajmite si auto alebo loď a vydajte sa na prehliadku okolia. Coral beach, Morské jaskyne v útesoch, golfové ihrisko v olivovom háji či plavba po mori vás určite dostanú.

Svadba_na_Cypre_Morske_jaskyne
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Aj diskotékový ostrov pre svadobnú oslavu

Paphos vôbec nie je len prístavný deduško s usadlou atmosférou. Dlhá ulica uprostred mesta plná nočných klubov plných hýriacej mládeže ponúka možnosti vyžitia aj zábavychtivým.

Nákupno-horúčkový svadobný Cyprus

Pokiaľ k vašej romantickej jazde patrí aj nakupovanie, nákupná horúčka na západe ostrova vrcholí práve v Paphose, ktorý uspokojí aj vás. Miestny trh, úzke uličky s charakteristickými obchodíkmi prímorského letoviska, ale aj novotou dýchajúci najväčší shopping park na ostrove vám ponúknu nielen zabudnuté svadobné doplnky, ale aj mnohé iné potrebnosti či zbytočnosti :o . Do nakupovania priatelia.

Cyprus_Paphos_Market_place
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Oslavujúci Cyprus pre zábavnú svadbu

Okrem vašej svadby na pláži, ktorá nemusí byť práve veľká tučná grécka, môžete zažiť aj atmosféru festivalov a slávností, ktoré si Cyperčania vedia poriadne vychutnať. Ak ste priaznivcom slávnostnej atmosféry, namierte si to do týchto končín v čase Festivalu Afrodity alebo Festivalu tradičných tancov. Paphos sa bude točiť nielen vo víre hudby.

Lahôdkový aj zdravý svadobný ostrov

Olivový olej, tzatziky, kopa čerstvej ale aj nakladanej zeleniny, ryby, rybky, rybičky a samozrejme aj mäsá na grile, preslávená pita, sladké sladkosti a dokonca cyperské banány z ich vlastných plantáží práve v okolí Paphosu, ktoré sú skutočne úžasné. To všetko môžete ochutnať formou meze, ktoré vrelo odporúčam aj na vaše svadobné menu. Je to príležitosť ako vyskúšať skutočne rôznorodú domácu kuchyňu a nezostať hladní aj napriek tomu, že nie všetko vždy musí zapasovať.

svadba_cyprus_meze
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Viac o tomto nielen svadobnom letovisku sa dozviete, keď navštívite  Paphos online , no určite nezostávajte len pri takejto forme návštevy. V realite totiž vyzerá oveľa lepšie :) .

Teším sa na vás na vašej svadbe na pláži v Paphose :).