Skutocna_svadba_v_Rime_DP5

Naša svadba začala…

Naša rozprávková svadba v Ríme začala dlhou cestou autom z Anglicka do Talianska. Do Ríma sme pricestovali asi 4 dni pred našou svadbou. Za ten čas sme si stihli pozrieť takmer celý Rím. Celý ten čas som rozmýšľala, ako to všetko bude prebiehať a či to naozaj bude skutočné.

Skutocna_svadba_Rim_Denisa_Peter1

Keď sme prišli na svadbu do Ríma

Moje obavy sa rozplynuli hneď po stretnutí s pani Veronikou, ktorá bola úžasná a celú svadbu sme si dopodrobna prebrali. Stretli sme sa aj s naším sobášiacim kňazom (Slovákom Jankom). Samozrejme sme si ešte pred svadbou pozreli aj náš kostol, vlastne to je bazilika. Je asi 10 minút peši od Vatikánu. A boli sme ubytovaní v takom typickom talianskom dome, asi minútu od baziliky. Celý čas som bola v pohode, až kým nenadišiel Veľký deň D. Nervozita stúpala, ale aj pocit šťastia, ktorý trvá dodnes :).

Skutocna_svadba_v_Rime_DP2

Náš svadobný deň v Ríme

V ten náš veľký deň D bolo naozaj nádherne slnečno a teplučko :). Asi okolo obeda ma prišla domov učesať talianska kaderníčka (musím podotknúť, že účes sa mi veľmi páčil, bola som naozaj spokojná). Prišla k nám aj pani koordinátorka, ktorá pre mňa priniesla nádhernú svadobnú kytičku z ruží. A na dohodnutý čas prišli aj páni kameramani a tím fotografov. Všetci boli veľmi milí a zlatí. Fotenie aj kamerovanie začalo už doma a pokračovali sme cestou do baziliky. Obrad, omša, aj celková atmosféra boli skvelé. Kňaz Janko mal peknú kázeň a potom sme pokračovali fotením v záhrade pri bazilike. No a po tomto nás už vonku čakalo pristavené väčšie auto, ktoré nás vozilo po pamiatkach, ktoré sme si vybrali na fotenie. Bolo to vo Vatikáne, Koloseu, pri Fontáne di Trevi, na Španielskych schodoch a na záver na námestí Navona. Všade bolo veľa ľudí, ktorí nám pískali a tlieskali a fotili si nás a samozrejme gratulovali. Bol to naozaj nádherný zážitok :). Cítila som sa ako v rozprávke o princeznej.

Skutocna_svadba_Rim_Denisa_Peter_3

Čo zo svadby by som si určite zopakovala?

Jedno, čo naozaj veľmi ľutujem, je, že sme si nedali nakamerovať aj fotenie po pamiatkach. Inak pani z agentúry mi to odporúčala, ale povedali sme si, že čo tam asi tak môžu kamerovať. No teraz viem, že je to veľká škoda, že to nemáme aj nakamerované. Na fotkách predsa ten potlesk a gratulácie a obdiv ľudí nie je vidno tak, ako by to bolo zaznamenané na kamere. Takže vrelo odporúčam, neváhajte milé nevestičky, ak sa rozhodnete pre svadbu v Ríme, nechajte sa nakamerovať aj pri fotení a pamiatkach. Ja už čas späť nevrátim, už môžem len spomínať.

Po fotení pokračovala naša svadba v reštaurácii na námestí Navona (skvelí ľudia, výborné jedlo, atmosféra). Po tomto neopakovateľnom a nádhernom dni pokračovala naša cesta na Slovensko, kde nás už čakala naša svadba doma s rodinou.

Skutocna_svadba_Rima_Denisa_Peter_4

Aj vy plánujete svadbu?

Milé nevestičky, ak sa práve rozhodujete, či mať alebo nemať svadbu v Ríme a s agentúrou, napríklad Impuls, tak môžem len napísať obrovské plus pre Impulsákov a pre Rím. Je to zážitok na celý život a keby som si mala znova vybrať, neváham ani minútu a idem do Ríma (je to jedno prekrásne mesto plné histórie, krásy a milých ľudí). A čo sa týka agentúry Impuls, veľmi pekne vám znova ďakujeme za vybavenie, za trpezlivosť a ochotu počas príprav, aj počas našej svadby. Jednoducho obrovské ĎAKUJEME, ste úžasníííí :).

Denisa a Peter, UK

Skutocna_svadba_v_Rime_DP5