Malá svadba na zámku

Neláka vás veľké obecenstvo a bujaré oslavy? Máte obavy nielen zo zdĺhavých príprav, ale aj zo samotného svadobného dňa? Túžite byť princeznou, no obávate sa všetkého, čo s tým súvisí?   Nemusíte pozývať davy hostí, ani podstúpiť nekonečné plánovanie. Malá svadba má tiež svoje čaro. Menej hostí, menej služieb, svadobné prípravy s pomocou nielen vlastnou, to všetko vám pomôže predísť predsvadobnému stresu. A pritom to vôbec nemusí znamenať nezaujímavú svadbu. Práve naopak. Malá svadba s komornou atmosférou je často lepšou voľbou ako veľké okázalé oslavy. Voľba je vždy len na vás. Či zvolíte svadbu vo dvojici, so svedkami alebo pozvete aj svadobných rodičov či zopár najlepších priateľov, môžete si užiť všetko, čo k svadbe patrí, dokonca lepšie ako na mega svadobnej recepcii.

Malá svadba na zámku

Výhody malej svadby

Úspory malej svadby

Malá svadba vám dokáže ušetriť prostriedky, ktoré môžete investovať do iných spoločných aktivít. Svadobná cesta, spoločné bývanie či prírastok do rodiny financie budú potrebovať.

Viac pre seba počas malej svadby

Malá svadba však nemusí byť iba úsporná. Kľudne si na nej môžete dopriať o toľko viac, o koľko by ste pri veľkej svadbe investovali do hostí.

Viac možností výberu pre malú svadbu

Často je umiestnenie veľkej svadobnej skupiny do sály problematické. Malá svadba sa zmestí kdekoľvek. Možností na výber miesta hostiny je tak oveľa viac aj v menších mestách.

Svadba s hosťami, pre hostí

Na veľkých svadbách nevesta často ani netuší, kto všetko sa oslavy zúčastnil. Mladomanželia sa nestíhajú s hosťami porozprávať, často sa viac ako pri gratuláciách nestretnú a hostia sa môžu cítiť zabudnutí a stratení.

Bude vás zaujímať: Pohodový svadobný deň

Jednoduchšie presuny počas svadby

mala_svadba_v_bojniciach
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Pokiaľ nebude sobáš a hostina na jednom mieste, transfer je nevyhnutnosťou. Menšiu skupinu prepravíte jednoduchšie a bezstarostnejšie ako celý zástup svadobných fanúšikov.

Ľahšie svadobné prípravy

Hoci veľkosť svadby závisí väčšinou od počtu hostí, aj počet služieb má k tomu čo povedať. Malá svadba si však väčšinou vyžaduje aj menej organizovania, takže svadobné prípravy zvládnete aj v kratšom čase.

Pohodlnejšia svadba s bruškom

V prípade, že plánujete svadbu s bruškom, malá svadba bude pre vás určite menej stresovým variantom.

Baby friendly svadba s drobcom

Pokiaľ váš junior nie je práve party typ, čo pokiaľ je veľmi malý, s veľkou pravdepodobnosťou asi nebude, malá svadba bude výhodnejšia nielen pre vás, ale aj preňho a zároveň pre vás oboch. Skrátka baby friendly :o).

Menej zmien last minute pred svadbou

Čím viac pozvaných hostí, tým viac potenciálnych zmien na poslednú chvíľu. Vyhnite sa tomuto druhu zbytočného stresu a pozvite len tých, ktorí skutočne radi prídu.

Prečítajte si aj: Výhody svadby vo dvojici

Z veľkej svadby malá

Niekedy sa dokonca z veľkých plánov vyprofiluje malá svadba. Možno v závislosti od termínu, ročného obdobia, finančnej krízy, situácie v rodine…V takomto prípade nezúfajte. Nemusíte svadbu odkladať na neskôr. Jednoducho vyťažte z tejto situácie to najväčšie pozitívum a užite si váš deň ako by bol presne ako ten prvoplánový. Veď nakoniec svadba nie je o veľkosti, ale o dobrej atmosfére. Aj malá svadba môže byť nezabudnuteľná, pokiaľ na ňu pozvete tých správnych ľudí, ktorí s vami dokážu úprimne osláviť váš veľký deň.

Ak rozmýšľate nad malou svadbou, snáď sme vám to aspoň trochu uľahčili. Pokiaľ potrebujete vedieť viac, neváhajte sa opýtať.