Začať svadobné prípravy je určite vhodné položkami, ktoré majú vplyv nielen na krásu nevesty, ale na celú svadobnú skupinu. Niektoré nevestičky sa tak tešia na svadobné šaty a výzdobu, že pritom prehliadnu, že ešte nemajú vybratý termín sobáša, ani miesto svadby. Plne vás chápem a verím, že hlavne svadobné šaty sú to, o čom každá z nás sníva, lebo práve to z nej robí princeznú vo svadobný deň, no verte, že na výber šiat je času určite viac ako na výber termínu či svadobnej sály. Tie sa totiž rozchytajú na samom začiatku. Aby mal teda vašu krásu vo vysnívaných šatách kto obdivovať, je vhodné uprednostniť miesto, kde vašich obdivovateľov pohostíte, pred šatami a ostatnými doplnkami. Ale poďme po poriadku. Keď ste sa v rámci svadobných príprav rozhodli, či uprednostníte oltár v kostole pred civilným obradom, máte vybratý  termín, prípadne aj niekoľko potenciálnych termínov, ktoré vyhovujú vám aj najbližšej rodine, skúste si spraviť prehľad v možnostiach svadobných sál či miest svadby. Či pôjde o reštauráciu, hotel, slávnostnú zámockú sálu alebo záhradu kaštieľa či dokonca svadobný stan na zelenej lúke, miesto svadby by malo korešpondovať nielen s témou vašej svadby, ale aj s mnohými ďalšími dosť podstatnými detailmi. Miesto vašej svadby môže byť aj romantická pláž či pekné zákutie zaujímavého veľkomesta. Svadba v zahraničí je však z troška iného súdka a povenujeme sa jej v samostatnom článku.

Bojnicky_zamok_Zlata_sala
Zdroj obrázku: www.Impuls.sk

Aké by malo byť miesto vašej svadby?

Častokrát nás na prvý pohľad osloví kostol, kaštieľ či zámok alebo ich prekrásna záhrada, v ktorej si predstavujeme rozprávkovú svadbu. Keď si však dáme dokopy všetky súvislosti svadobného dňa, ani najromantickejšie miesto nemusí byť úplne ideálne. Nech sa rozhodnete pre akúkoľvek lokalitu, nezabúdajte zvážiť nasledovné detaily:

Skôr ako zložíte zálohu a vytlačíte svadobné oznámenia, premýšľajte, zvažujte a kombinujte, aby ste celú tú parádu lokalizovali správne. A pokiaľ potrebujete pomôcť, opýtajte sa vašej družičky:o). Rada vám pomôžem nájsť miesto, kde bude vaša svadba rozprávková.

Bojnicky_zamok_Hunadyho_sala
Zdroj obrázku: www.Impuls.sk

 

Bude vás zaujímať: Ako vybrať miesto sobáša / Miesto svadobnej hostiny