Svadba na zámku

Svadba v interiéri alebo v exteriéri?

V kostole, na úrade či svadba na zámku?

Len za prítomnosti svedkov alebo celej rodiny?

Pre akékoľvek miesto svadobného obradu sa rozhodnete, urobte tak, aby ste neskôr neľutovali. A nezabudnite pritom zvážiť nasledovné MALIČKOSTI.

Sobáš v záhrade
Zdroj obrázku: www.družička.sk

 

9 dôležitých bodov pri výbere miesta sobáša

  1. kapacita miesta svadobného obradu – najdôležitejšiu ceremóniu dňa chce vidieť každý pozvaný. Snaha o natlačenie X člennej skupiny do x kapacitného priestoru znie nie celkom ideálne zvlášť v letných horúčavách. Pokiaľ sa do obradnej miestnosti nezmestí ani polovica zúčastnených, zvoľte radšej inú alternatívu ako nafukovanie priestoru.
  2. vzdialenosť od miesta svadobnej hostiny – transfer na obrad a následne na hostinu cez pol krajiny nie je tým najideálnejším spôsobom svadobnej oslavy pre nikoho z prítomných.
  3. dostupnosť pre hostí – ak plánujete svadbu na druhom konci sveta, asi budete márne očakávať prítomnosť vašej 80ročnej babičky či kamarátok s malými deťmi.
  4. čas obradu – pokiaľ je miesto obradu od miesta hostiny vzdialené hodinu cesty autom a obrad neprichádza do úvahy skôr ako v neskorších popoludňajších hodinách, rátajte so všetkými následkami.
  5. potreba transferu pre hostí – zvážte, či sa hostia bez problémov budú môcť dostaviť na obrad, prípadne z obradu na hostinu. Pokiaľ im to spôsobí problémy už na začiatku, podajte im pomocnú ruku a zabezpečte transfer, aby mohli s vami oslavovať od samého začiatku.
  6. dostupnosť v danom ročnom obdobíhorský hotel zasadený na vrcholku kopca s panoramatickým výhľadom na celé okolie vyzerá super, pokiaľ sa hostia na vašu zimnú svadbu dostanú bez problémov aj vo fujavici a polmetrových závejoch.
  7. závislosť na počasísvadba v záhrade či parku znie síce romanticky, no pre prípad nepriaznivého počasia je potrebné mať aj záložný variant. Brodenie pred oltár v mokrom trávniku po týždňových lejakoch je skôr odstrašujúce ako romantické.
  8. vybavenosť miesta svadobného obradu – hudobná produkcia, ozvučenie, slávobrána, lavičky a ulička k „oltáru“ pre sobáš v záhrade,…
  9. čo je potrebné zabezpečiť na priebeh obradu – nie všetky miesta ponúkajú viac ako je základný strohý oficiálny sobášny obrad. Pokiaľ snívate o romantickej poézii, sláčikovom kvartete, prípadne speve, informujte sa na možnosti vopred.

Držím palce pri výbere. A pokiaľ by ste potrebovali pomôcť, viete, kde ma nájdete :).

 

Prečítajte si aj: Miesto svadobnej hostiny