svadobna_torta_zasnezena

Ak si ešte spomínate na svadobné torty čias dávno minulých, určite ste rady, že ľady sa pohli, prelomili bariéry a nabrali poriadny vietor do plachiet, našťastie správnym smerom. A tak už nemusíme len poškuľovať po pekných obrázkoch zahraničných časopisov, ale svadobné tortové skvosty si môžeme dopriať aj u nás.   Lebo nie je nad krásnu a zároveň chutnú svadobnú tortu, ktorá tvorí ozdobnú bodku za slávnostným svadobným menu. Každý sa na ňu teší, každý ju obdivuje a každý ju chce ochutnať. Nakoľko jej všetci venujú toľko pozornosti, musí byť skutočne dokonalá, lebo na faux paux svadobnej torty by sa určite nezabudlo.   No ako vedieť, čo sa bude hosťom páčiť a čo im bude chutiť? Ako správne odhadnúť, ktorá svadobná torta je tá pravá? A aké svadobné torty sú vlastne momentálne in?

Marcipánová svadobná torta

Čistobiela svadobná torta už nie je žiadnou raritou, no stále ju nevie každý cukrár pripraviť s takou precíznosťou, že vyzerá ako vystrihnutá z papiera. Ovládnuť totiž marcipán a rôzne cukrárske hmoty hlavne v letných horúčavách vôbec nie je jednoduché a vyžaduje si oveľa viac ako božskú trpezlivosť a prax. Marcipánová svadobná torta je však stále tou najvysnívanejšou a najsvadobnejšou.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk

Svadobná torta na oddelených podstavcoch

Ak sa vám zdá niekoľkoposchodové monštrum privysoké alebo príliš riskantné, stavte na satelitné podstavce. Podľa typu môžete aj s nimi dosiahnuť niekoľko poschodí, pričom každé bude samostatnou jednotkou, takže môže byť aj zdobené inak. Namiesto jednej budete mať teda napr. 4 svadobné torty, z ktorých nachováte dosť veľkú svadobnú skupinu a ak by náhodou niečo zostalo, jedno poschodie zabalíte určite jednoduchšie ako niekoľko na sebe.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk

Svadobná torta so živými kvetmi

Marcipánová torta nemusí byť celá z marcipánu. Živé kvety spravia svoje a svadobná torta doladená k celkovej kvetinovej výzdobe pôsobí majestátne a zároveň usporiadane. Veď pasuje do konceptu celej svadby. Kvety na tortu voľte tak, aby na nej vydržali a boli skutočne jej ozdobou. A pozor na jedovaté a extrémne postrekované jedince, aby zábava neskončila v predstihu.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk

Svadobná torta s (vtipnými) figúrkami

Pokiaľ vás kvety nezaujali alebo vám stačia vo svadobnej výzdobe a svadobná torta s postavičkami je must have, nechajte sa inšpirovať modernejšími prevedeniami, často s vtipným podtónom. Nemusí to vždy byť len ženích a nevesta alebo nie vždy v ľudskej podobizni. Na trhu sú aj mnohé figúrky na torty v umeleckom prevedení s vyššou hodnotou ako historické PVC komponenty alebo stavte na cukrárove šikovné ručičky, ktoré vám vymodelujú akékoľvek postavičky. Stačí si správne vybrať a doladiť k celkovej výzdobe.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk

Čokoládová svadobná torta

Milujete čokoládu natoľko, že vaša svadobná torta by z nej mala byť zhora až nadol? Žiadny problém. Svadobná torta predsa nemusí byť len biela. Alebo aj čokoládová torta môže byť biela. Ak ste rozhodnutí pre čokoládu, dajte si oveľa viac ako pri marcipáne záležať na výbere správneho cukrára a správneho zloženia. Nie je čokoláda ako čokoláda a tá svadobná by predsa mala byť výnimočná.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk

Svadobná torta á la veža

Relatívne nová svadobná torta v našich končinách v prevedení malých tortičiek a jednoposchodovej torty na krájanie na samom vrchu – alebo v originály cup cake tower. Praktická a efektná svadobná torta, ktorá poteší oko malých aj veľkých. Ak máte šťastie na zručnú cukrárku, cup cake towers sú skutočné skvosty. Veď každý cup cake kúsok môže byť o čosi iný, takže pokiaľ sa neviete rozhodnúť, ktorý design je ten pravý, nebojte sa zvoliť všetky. Svadobná torta cup cake tower pokryje veľa možností naraz.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk

Svadobná torta holá – olá

A je to tu. Zdravý ošiaľ dorazil aj do sladkej oblasti svadby a svadobná torta bez príkreho marcipánu sa derie na scénu. Vyzerá skutočne ako neoblečená, no jej jednoduchosť je viac ako dych vyrážajúca. Ideálna na jesennú svadbu, vintage štýl, letnú svadbu plnú ovocia…Nahá svadobná torta vyzerá jednoducho a prirodzene, no jej príprava je rovnako náročná ako šúľanie marcipánových figúrok. Nedajte sa preto odradiť s myšlienkou, že ide o nedokončený nepodarok. Táto svadobná torta je totiž vysoko umeleckým skvostom, ktorý dokáže pripraviť len skutočne skúsený cukrár.

Zdroj obrázkov: www.pinterest.com

Už máte svoju favoritku? Dajte nám vedieť v komentároch. Želám sladký výber. :)