klasicka_cervena_zimna_svadba

Posledné sviatky roka a neodškriepiteľne najkrajšie zo všetkých (teda samozrejme okrem vašej svadby, ale tá sa každoročne neopakuje :) sa nezadržateľne blížia a určite už aj vy rozmýšľate nielen nad tým, čo zaobstarať pod stromček či ako si osladiť predvianočný stres, ale aj ako vyzdobiť domácnosť alebo dokonca vašu vianočnú svadbu. A keďže zimná romantika má určite veľa do seba a rozhodovanie v tomto smere občas aj nám robí dilemy, pozbierali sme nápady a možnosti a budeme sa tešiť na vaše odporúčania a pomoc pri rozhodovaní ako si vyzdobiť a ako osladiť tohtoročné Vianoce. Alebo predvianočnú svadbu.

 

vianocna_vyzdoba

Zdroj obrázku: www.Pinterest.com

Vianočná atmosféra nielen na svadbe

Keďže Vianoce sú o atmosfére a tú dokážu podčiarknuť práve veci a vecičky pôsobiace na emócie, teda na naše zrakové, sluchové a hmatové vnemy, chuťové a čuchové poháriky, zameriame sa práve na tie.

Farebná zimná svadba

Vianoce farebne – farby majú vplyv na človeka do väčšej miery ako si bežne uvedomujeme a Vianoce sú farebné sviatky. S vianočnou výzdobou sa nám teda bežne spájajú či už klasické alebo moderné farebné variácie ovplyvnené buď aktuálnym alebo nadčasovým štýlom. Červené, červeno-zlaté, snehovo-biele, bielo-strieborné, medeno-hnedé či dokonca sýte odtiene fialové, modré, ružové…Moderné už bolo naozaj všetko a všetko sa priebežne opakuje, takže pokiaľ ste si ešte nevybrali, možnosť máte každý rok. V rovnakých farbách môžete okrem Vianoc zdobiť aj vašu Vianočnú či zimnú svadbu, takže smelo do toho.

Zdroj obrázkov: Archív www.impuls.sk , Pinterest.com

Vianočná svadba štýlovo

Vianoce štýlovo – uprednostňujete prírodnú klasiku alebo luxusnú eleganciu či nablýskanú modernu? Rozhodnúť sa je občas naozaj ťažké, nakoľko každý štýl má čosi do seba a každý dokáže navodiť určitú atmosféru. Pri štýlovom rozhodovaní sa skúste zamyslieť nad tým, akú miestnosť a pre koho sa usilujete vyzdobiť. Iná vianočná výzdoba navodí domácu atmosféru rodinného kozuba, iná v nákupnom centre či showroome veľkej spoločnosti a inak by mala vyzerať aj Vaša vianočná svadba. Nakoľko v poslednej dobe dosť letí vintage štýl s bohatým zastúpením čipiek, môžete ho vyskúšať napríklad aj na vašej zimnej svadbe. Vintage svadba nemusí byť len letná a záhradná. Vianočná vintage svadba bude tiež jedinečná.

 

Zdroj obrázkov: Archív www.impuls.sk , Pinterest.com

Sladká svadba v zime

Vianoce nasladko – po predvianočnom strese alebo aj počas neho väčšina z nás  zahadzuje diéty a pravidlá a tešíme sa na vianočné vysokokalorické sladké dobrotky. Sladkých receptov je všade neúrekom, cukor sa na nás usmieva nielen z pod pultov cukrární a čokoládovní, a tak je naozaj ťažké odolať. Pokiaľ aj doma vypekáte, skúste si to všetko naaranžovať na slávnostný sladký bufet ako je napríklad svadobný Candy bar. S vianočnou výzdobou bude vyzerať skvele a vášmu domovu dodá tú pravú chuť Vianoc.

 

Zdroj obrázkov: Archív www.impuls.sk , Pinterest.com

Zimná svadba s vianočnými tónmi

Vianoce hudobne – hudba jednoznačne patrí k Vianociam rovnako intenzívne ako ostatné doteraz spomenuté drobnôstky. Práve vhodná hudba dokáže naladiť ten správny tón oslavy, párty či vianočného posedenia. A vianočná hudba by rovnako ako ostatné položky mala ladiť s celkovým štýlom akcie či vianočnej svadby. Vôbec pritom nemusíte len postávať či poskakovať na ľudové koledy. Stačí zvoliť správne skladby a správne nástroje a napríklad také inštrumentálne skladby, sláčikové kvarteto, harfa či moderná vianočná klasika tiež dodajú vašej zimnej svadbe ten správny šmrnc.

 

Vianočná svadba plná darčekov

Vianoce darčekovo – a aké by to boli Vianoce bez darčekov. Tešia sa na ne hlavne deti, no nepohrdnú ani dospelí. A nakoľko som vaša družička a tak trošku to mám zmapované :), také zásnuby, svadba, obnovenie svadobného sľubu či svadobná cesta pod stromček určite prekvapia a padnú na úrodnú pôdu :) . Ak teda plánujete prekvapiť svoju vyvolenú alebo aj dlhoročnú polovičku, vyskúšajte tohto roku namiesto materiálneho darčeku peknú poukážku na spoločne strávené chvíle či dokonca celú budúcnosť. Budem vám držať palce a tešiť sa na vaše príbehy :).

 

vianocny_balicek

Zdroj obrázku: Archív www.impuls.sk

A pokiaľ by bolo vianočných svadobných inšpirácií málo, sledujte nás aj na našich nástenkách na Pintereste – Winter wedding v plnej kráse nájdete aj tam.

Čítajte aj: Svadba v zime