wedding-planner

Ako začať svadobné prípravy a na čo sa zamerať v úvode sme si rozobrali v novoročných plánoch naposledy, dnes sa sústredíme na zdroje, ktoré vám svadobné prípravy dokážu zjednodušiť, prípadne poskytnúť úvodný impulz ako ďalej. Kde teda nabrať svadobné inšpirácie?

Miesta pre svadobné inšpirácie

Svadobné veľtrhy

Začiatok roka je tradične čas výstav a veľtrhov, a to nie len, ale aj svadobných. Pokiaľ teda plánujete najskôr načerpať inšpirácie, hor sa prebrázdiť web, vybrať miesto a dátum a poobzerať sa po nejakých prvotných impulzoch, ktoré vám vaše svadobné prípravy uľahčia hneď od začiatkov.

Vyskúšajte aj: Novoročné svadobné plány

 

veltrh_svadba
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

Svadobné portály

Ponúkajú prehľad svadobných dodávateľov, miest obradu aj hostiny a všetkého súvisiaceho so svadbou, na jednom mieste. Nakoľko slovenský trh je malý, ide väčšinou o rovnaké služby na viacerých portáloch, je preto len na vás, ktorý vás viac či skôr osloví.  

Svadobné fóra

Prezentujú zozbierané skúsenosti nevestičiek, ktoré si svadobné prípravy vychutnali samy a rady sa s vami podelia o svoje zážitky aj kontakty a odporúčania na dodávateľov. Určite tu nájdete tipy na lokálnych čiastkových dodávateľov služieb, menej už na svadobné agentúry. Predsa len nevesty, ktoré si dajú pripraviť napr. svadbu na kľúč, väčšinou nemajú čas zúčastňovať sa debát na fórach.

WeddingFair
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 Svadobné konzultácie

Ak vám to celé začína prerastať cez hlavu, prípadne ak si hneď na úvod chcete urobiť logický prehľad, vyskúšajte svadobné konzultácie u odborníkov. Nehovorím, že je vhodné neférovo vyťahovať informácie grátis, nakoniec, sami vám povedia, čo už je mimo bežný neplatený štandard, no nechať si urobiť osvedčený plán, ktorý si následne sami naplníte, určite za tých pár drobných stojí. Profesionáli by predsa mali vedieť, čo robia a mať odskúšané, že to funguje.

Profi_banner_dlhy

Svadobná agentúra

Ak ste zaneprázdnená nevesta, prípadne plánujete svadbu s cudzincom a neviete si dať rady s dokumentáciou, či plánujete svadbu zo zahraničia, svadobná agentúra vás zbaví starostí, ktorých si pri svadobných prípravách na diaľku určite vychutnáte dosť. Kto nezažil, neuverí, kto práve zažíva, vie, o čom je reč.

U nás stále panuje nevhodne zakorenená predstava, že svadobná agentúra robí len veľké svadby, malá svadba je pre ňu nezaujímavá, prípadne že vždy musí ísť o svadbu na kľúč. Dovolím si tvrdiť, že to nie je tak a nakoľko som Družička, skutočne viem, o čom hovorím :). Mnohé malé svadby sú výsledkom práce svadobných agentúr a mnoho spokojných klientov si pochvaľuje služby inkognito, ktoré by sa im inak nedostali. A napokon, svadba v zahraničí je tiež skôr malá svadba ako svadba transportujúca celú rodinu do vzdialených končín sveta. A svadby v zahraničí vznikajú väčšinou pod taktovkou agentúr.

 

wedding-planner
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Svadobný koordinátor

Pokiaľ ste celý život snívali, že svadobné prípravy vášho veľkého dňa zvládnete sama, no svoj svadobný deň by ste si predsa len chceli užiť ako princezná, siahnite po službách profesionálov až vo finále. Netvrdím, že v závere svadobných príprav, nakoľko to už môže byť neskoro, no vo finále, ktoré predstavuje svadobný deň. Svadobný koordinátor vám pomôže pripraviť harmonogram dňa a zladiť ľudí na mieste a to nielen svadobných hostí, ale aj dodávateľov služieb, tak, aby všetko prebehlo hladko a bez vašich starostí. Pokiaľ bude vaša skupina cudzojazyčná, aby sa vaši hostia necítili stratení, slovensko-anglický koordinátor bude viac ako žiadaný.

Verím, že som vám pomohla v úvodnom zorientovaní. A pokiaľ nie, kľudne mi napíšte. Budem sa tešiť.