svadba_last_minute_1

Ani sme sa nenazdali a rok s 13-kou na chvoste je za nami. Ak bol ten váš rokom prekvapení či životných krokov podnecujúcich ďalšie, ešte významnejšie, pravdepodobne sa v nich chystáte pokračovať.

A pokiaľ aj vy začínate každý nový rok predsavzatiami a sľubmi, ktoré tradične nedodržíte, či plánmi, bez ktorých sa zaobídete hneď po januári, zrejme to väčšinou nie sú až také dobré ciele a cesty. Takže pokiaľ aj tento rok plánujete plánované cvičenie a pozitívne myslenie, no už vopred máte v mysli zakorenené, že to nezvládnete, skúste tentokrát začať trochu inak. Ak vás čaká svadobný rok, nemali by ste to brať na ľahkú váhu. Predsa len, vydávate sa raz za život a bola by škoda zmariť svoj vysnívaný deň len kvôli nedostatočnej pevnej vôli. Svadobné prípravya plánovanie svadby sa skutočne oplatí dodržať.

svadba_last_minute_1

Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Plánujete svadbu krok po kroku

Marketingoví a komunikační lektori, školitelia či tréneri vždy venujú veľkú časť svojich cvičení stanovovaniu cieľov a príprave plánu. Dobre definované ciele a podrobne rozvrhnuté plány majú totiž tendenciu nezlyhať a pretrvať. Samozrejme, pokiaľ ich beriete vážne a postupujete podľa naplánovaných krokov. Keď už do nich vložíte potrebnú energiu, je škoda premrhať ju následným odignorovaním už vytvoreného. Na čo by ste sa teda mali sústrediť hneď na začiatku, keď sú vaše svadobné prípravy ešte len myšlienkou vo vašej hlave? Alebo ako to robia skúsenejší?

Zodpovedajte si základné otázky, ktoré vás posunú ďalej. Základnými otázkami v súvislosti so svadobnými prípravami hneď v ich prvopočiatku nemám na mysli, aké šaty si oblečiete, či v akej farbe budú vaše družičky. Toto na úvod skutočne počká. Skúste sa najprv zamerať na nasledovné:

Čo plánujete na svadbu?

Plánujete civilnú alebo cirkevnú svadbu? Len sobáš alebo aj hostinu do rána, so všetkým, čo k svadbe patrí? Seriózne svadobné prípravy sa skutočne začínajú banálnou otázkou: O čo presne pôjde?

Kde plánujete svadbu?

Svadba kostole alebo na úrade? Na netradičnom mieste, na historickom hrade, zámku, kaštieli alebo svadba pri mori či rovno svadba na pláži? Od miesta vašej svadby sa budú odvíjať ďalšie svadobné prípravy.

svadba_na_zamku
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Kedy plánujete svadbu?

Termín je dosť dôležitý. Svadba last minute je síce vhodnou alternatívou v prípade, že sa svadobnými otázkami nechcete umárať celý nasledujúci rok, no nie je realizovateľná za každých okolností. Ak si plánujete organizovať svadbu sami, bez cudzej pomoci a navyše prvý krát, radšej nenechávajte nič na poslednú chvíľu.

Pre koho plánujete svadbu?

Bude to svadba vo dvojici, malá svadba pre najbližšiu rodinu, stredná svadba pre priateľov či veľká rozprávková svadba pre všetkých známych aj neznámych. Snívate o jednoduchej svadbe bez zbytočných okázalostí alebo o svadbe prepracovanej do najmenšieho detailu, hoci na nej budete len vy a svedkovia? Svadobné prípravya ich náročnosť budú závisieť nielen od veľkosti vašej svadobnej skupiny, ale aj od rozsahu požadovaných služieb.

pripravy_svadby_druzicky
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Čo vám svadobné plánovanie prinesie?

Teraz nemyslím, čo vám prinesie svadba. To by ste už mali mať v tomto štádiu zvážené. Čo vám však prinesú svadobné prípravy, je vhodné rozobrať skôr ako sa do nich pustíte. Pretože to budú výhody aj nevýhody, starosti aj radosti, kopa povinností a nákladov, prebdených nocí, pracovných víkendov a večerov… Aj toto si treba zvážiť skôr ako sa pustíte do svadobných príprav a organizácie svadby.

Ako na plánovanie svadby?

Vzhľadom k predchádzajúcim otázkam, samozrejme ak ste na ne zodpovedali dôkladne a dôsledne, vám už zrejme vyplynul záver, či sa na svadobné prípravy podujmete vo vlastnej réžii alebo s pomocou skúsenejších. A momentálne nemám na mysli zástupkyne nežnejšieho pohlavia priamo vo vašej rodine od mamy až po prababku.

Tak aké sú vaše novoročné svadobné predsavzatia? Schudnúť do šiat, nestresovať sa, nebrať to tragicky, nechať si poradiť alebo sa predsa na to dáte sami? Napíšte nám vaše plány so svadobnými prípravami, prípadne vaše skúsenosti, ak to už máte čerstvo za sebou, do KOMENTÁROV.