namornicke_svadobne_stolovanie

Hoci letu u nás vidno už len päty, neznamená to, že si ešte stále nemôžete užiť znamenitú námornícku svadbu napríklad aj priamo na jachte. A nakoľko sa v našej dielni jedna taká práve chystá, prinášame vám pár inšpirácií zo zákulisia námorníckej kuchyne. A keďže taká námornícka svadba na jachte sa nekuchtí každý deň ani u nás, určite stojí za to okoštovať z nej aspoň občas:o):

Námornícka svadobná jachta

Vaša svadobná jachta môže byť menšia, väčšia, pirátska či moderná. Závisí od vášho výberu,  veľkosti skupiny a času stráveného na šírom mori. Na svadobnej námorníckej jachte na Cypre sa môžete nielen zosobášiť, ale aj oslavovať, večerať či prenocovať. A to buď všetko spolu, alebo aj osobitne (teraz myslím služby, nie oddelené spálne :)).

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk

Námornícke svadobné menu

Nemusíte sa obávať, nepôjde o stravovanie typu čo ulovíš, je tvoje :) . Ale o rybách a mori to určite bude. Námornícke svadobné meníčka majú aj príznačné názvy – Menu palubného dôstojníka, Kapitánovo menu, Pravé námornícke menu. Stolovať môžete rovnako ako na súši – za slávnostne nastretým a vyzdobeným stolom na palube aj v krytej časti lode alebo si len tak nezáväzne pozobkávať z pestrého bufetu.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk , Pinterest

Námornícka svadobná torta

Sladká bodka na záver nesmie chýbať ani na lodi. A aby už všetko bolo autentické, stavte aj tu na drobné detaily, ktoré svadobnej torte dodajú ten správny námornícky šmrnc.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk , Pinterest

Námornícka svadobná výzdoba

Správna farba – a nemusí to byť len námornícka modrá, jednoduchosť okorenená zaujímavými detailmi a vlastná kreativita, ktorá sa počíta, urobia z vašej svadby nezabudnuteľnú udalosť. A vy budete spomínať aj na jej intenzívne plánovanie, nielen na deň samotný.

Stuhy a čipky nahraďte lanami a povrazmi, sviečky ochráňte lampášmi, aby vám pri prvom závane vetra nesfúkli a namiesto lupienkov ruží stavte na mušle, kamienky či námornícke kotvy, ktoré to všetko pevne ukotvia a len tak ich neodveje. A hlavne to celé berte s námorníckym nadhľadom a vetrom vo vlasoch. Námornícke predsa nemusí byť len nablýskané.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk , Pinterest

Námornícke svadobné všeličo

Keďže svadba je o detailoch, nezabúdajte na drobnosti a drobnôstky, ktoré podčiarknu jej tematickú dokonalosť. Pierka pre pánov nemusia byť len z krušpánu, podväzok len z tradičnej čipky, ani gombíky klasické. Inšpirujte sa a kreujte.

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk , Pinterest

Družičky v námorníckom

Najbližšie spoločníčky a pomocníčky nevesty sa tiež chcú páčiť. A právom. Veď aj ony dotvárajú tú správnu svadobno-námornú atmosféru. A nezabúdajte ani na ich polovičky v prevedení družbov. Spoločné detaily ich zblížia nielen na fotkách :).

Zdroj obrázkov: www.impuls.sk , Pinterest

Čo poviete? Zlákali by vás námorníci? :). Mňa táto téma dostala už dávno :).