biznis_dress_code

Svadba je udalosť, na ktorú sa väčšinou pripravujete dosť dlhú dobu a chcete, aby všetko bolo tip top do posledného detailu. A pokým veci ovplyvniť môžete, s ľuďmi je to o čosi zložitejšie. Vrátane svadobného organizačného teamu, ktorý je pri rozsiahlej akcii tiež o čosi väčší. Fotograf, kameraman, moderátor, DJ alebo kapela, tlmočník, ľudový súbor, pracovníci cateringovej spoločnosti, kvetinárky a aranžérky či svadobný koordinátor, všetci spadajú do pracovného teamu podieľajúceho sa na profi looku vašej svadby. A pokiaľ niektorí z miesta činu odídu skôr ako sa objavia prví svadobní hostia, iní zostanú až do záverečnej. Preto, aby čo najviac splynuli s davom a zbytočne nevytŕčali tam, kde to nie je vhodné, mali by svoj outfit prispôsobiť vážnosti akcie. Aký by mal byť vhodný dress code pre organizačný team na svadbe?

 

fotograf_na_svadbe
Zdroj obrázkov: www.pinterest.com

(Ne)vhodné oblečenie svadobných organizátorov

Verím tomu, že občas to nie je jednoduché, nakoľko pracovné povinnosti mnohých z nich nútia k aktivitám nezlúčiteľným s gala róbou, no nejaký kompromis sa vždy dá nájsť. Napríklad čo sa fotografa týka, dopoludňajšie fotenie v parku v tropických 30-tich stupňoch môže absolvovať v tričku a pohodlnejších nohaviciach aj sandáloch, no na svadobnom obrade by už mal vyzerať ako jeden z hostí – minimálne v košeli, slušných nohaviciach a spoločenských topánkach.

Rovnako to platí aj pri zamestnancoch gastro spoločnosti starajúcej sa o vaše lahodné svadobné menu. V prípade, že zriaďujú kuchyňu na zelenej lúke či na zámku bez vybavenej kuchyne, je ťažké nútiť ich nosiť zariadenia a prístroje v lakovaných topánkach a naškrobenej košeli. Pri vstupe hostí do sály však už každý musí mať svoju rovnošatu, ideálne s označením mena, aby ich hostia vedeli identifikovať.

Rovnako kuchár servírujúci pečené prasiatko priamo pred hosťami oveľa lepšie vyznie na fotkách v rondone ako v zamastenom tričku a bez čapice.

 

kuchar_v_capici
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Pokračovať by sme mohli so všetkými svadobnými profesiami. Základ je však vždy rovnaký. Pokiaľ sa prípravy odohrávajú v zákulisí, mimo dohľadu hostí, je aj pohodlnejšie oblečenie povolené. Ak však už ide do finále a na mieste sú všetci v gala, aj organizačný team by mal svoje oblečenie náležite prispôsobiť. Nemôžeme od nich síce vyžadovať veľkú róbu a topánky určené na sedenie, no jednoduchý biznis štýl je viac ako žiadaný. Všímajte si preto svojich dodávateľov od samého začiatku vašich stretnutí a v prípade, že sa vám ich outfit nejaví ako vhodný, taktne ich upozornite na to, že počas svadobného dňa vyžadujete určitú štábnu kultúru. Seriózny človek pochopí, čo tým máte na mysli a bez problémov sa prispôsobí danej situácii. Pokiaľ s tým bude mať problém už pri rozhovore, zvážte, či mu napriek jeho kvalitám dokážete módny prešľap tolerovať alebo sa zariaďte inak. Určite je lepšie zbaviť sa stresu skôr ako trpieť celý svadobný deň, v čom príde dotyčný „nahodený“.

 

biznis_dress_code
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Želám vám elegantných dodávateľov :).

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.