plesove_saty_s_rukavmi

Ďalší rok ušiel ako voda, Vianoce pripomínajú už len januárové darčekové výpredaje a od Veľkej noci nás delí nielen obdobie pôstu, ale aj zábavy. Plesová sezóna 2015 úspešne odštartovala 15-tym plesom v Opere, kde sa to tohto roku, z môjho pohľadu viac ako inokedy, hemžilo extravagantnými róbami. Ako bolo v opere už popísali mnohí, pokiaľ sa však chcete držať trochu viac pri zemi alebo na uletené plesové úlety nie ste ten pravý tip, no aj napriek tomu by ste boli radi/rady moderné, tu je pár tipov na plesové šaty 2015.

Tipy na plesové šaty 2015

veľké sukne – barokový vzhľad sukní z tvrdých materiálov, ktoré im dodávajú tú správnu fazónu, ladil s témou večera, ktorou bol tohto roku práve barok, teda obdobie, kedy plesy vznikali. Pokiaľ potrebujete zakryť dolné partie či preniesť pozornosť na zaujímavé detaily, róba s veľkou sukňou vám to umožní.

plesove_saty_Ellie_Saab_Elle                                                                                                Zdroj obrázkov: Ellie Saab, Elle

odlíšené odlišnosti – pri sukniach ešte zostaneme. Okrem toho, že šaty boli delené na vrchnú a spodnú partiu, tieto časti sa odlišovali aj farebnosťou či použitým materiálom. A tak výrazný top a priam mdlá sukňa, alebo čipkovaný top a hladká sukňa…či akákoľvek iná kombinácia, ktorá umožní vyniknúť potrebnej partii a naopak, odláka pozornosť od tej menej zaujímavej, je vítaná.

plesove_saty_delene
Zdroj obrázkov: www.pinterest.com

princeznovské vlečky – hoci vlečka na sukni je skôr svadobný doplnok, svoje chvosty predĺžili aj plesové šaty. A hoci z praktického hľadiska sa s vlečkou na plnom tanečnom parkete hýbe dosť obtiažne, na fotkách to vyznie naozaj honosne. Potom je otázkou už len: „Ako plánujete plesať? „ :).

plesove_saty_s_vleckou
Zdroj obrázkov: www.pinterest.com

zaujímavá farebnosť – kým plesy boli v minulosti skôr farebne ponurou záležitosťou, v dnešnej dobe sa to farebnosťou na nich len tak hemží. A zďaleka nejde len o kvetinovú výzdobu či bufetové stoly :). Plesové róby od svadobnej bielej, cez výrazné odtiene marhuľovej, tyrkysovej až po smaragdovo-zelenú a nesmrteľnú čiernu, to všetko, niekedy dokonca v kombináciách, je možné zhliadnuť na jednom parkete. Pokiaľ ste teda doteraz mali problém vybrať si farbu, kľudne siahnite po akejkoľvek, ktorá sa vám pristane a cítite sa v nej pohodlne.

rôznorodé vzory – potlače či výšivky kvetinového, ale aj iného charakteru vás zaručene odlíšia od klasických nudných šiat na ples. Či vo farbe podkladu alebo provokačne výrazné, je len na vás. Každopádne vzorované plesové šaty si túto sezónu môžete dovoliť.

cierne_plesove_saty_s_kvetinovou_potlacou_Carolina_ Herrera                                                                                                               Zdroj obrázkov: Carolina Herrera

perá a pierka – môžu lietať aj na tohtoročnom plese. Či do nich zahalíte celú sukňu, top alebo zvolíte miernejší variant vo forme doplnkov, operené plesové šaty sú tohto roku in medias ples.

pavie_pera_na_plesovych_satach
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

trblietavé všeličo – ples je záležitosťou zábavy, radosti a oslavy. Preto trblietať sa v tento večer máte dovolené. Skôr ako pleti a účesom trblietavé diamanty pristanú plesovej róbe. Pokiaľ vás teda trblietavá nálada z rokov minulých neopustila, žiariť je stále dovolené.

prepracovaná čipka – od hlavy po päty alebo len niekde rafinovane zašitá či našitá tiež láka pozornosť. Nakoľko ide o dosť ženskú záležitosť, vhodne zvolená jemná čipka dokáže podčiarknuť vaše nežné ja a zaujať nielen mužné mužské pohľady.

plesove_saty_trblietave                                                                                             Zdroj obrázkov: Pronovias 2015, Aire Barcelona

rukávy a rukáviky – kým večerné róby boli dosť dlhú dobu na ramienka či dokonca bez nich, prekrývali ich len štóly, bolerká či peleríny, čím ďalej tým viac sa do popredia dostávajú rukávy rôznych dĺžok – od romanticky motýlích, cez krátke tričkové, trojštvrťové až po dlhé zakrývajúce celú ruku, niekedy až po prsty. A hoci môžu byť aj priehľadne rafinované či púdrové, sú tam. Ak ste zimomravý tip, určite sa potešíte a pokiaľ aj nie ste, vhodné rukávy na plesových šatách pôsobia veľmi elegantne.

plesove_saty_s_rukavmi
Zdroj obrázkov: Pronovias 2015, Aire Barcelona

protikladná jednoduchosť – aj napriek všetkým tohtoročným odlišnostiam pútajú nemalú pozornosť aj maximálne jednoduché kúsky, bez zbytočných zbytočností či nadmernej farebnosti. Je teda len na vás, ktorý variant zvolíte. Pani Móda je skutočne veľkorysá.

jednoduche_saty_na_ples

  Zdroj obrázkov: Pronovias 2015, Aire Barcelona

Oslovili vás tohtoročné trendy? Podeľte sa o vaše tipy v našich komentároch. Budeme sa tešiť.