plesovy_stol_zrkadlo

Nakoľko plesy nie sú len o honosných róbach, ale aj o pekných priestoroch, tentokrát sme si zobrali na plesovú mušku výzdobu plesu. Ako to vlastne s plesovou výzdobou chodí? A ako sa ňou môžete inšpirovať aj na vašu stužkovú, rodinnú oslavu či dokonca svadbu? Takto nejako:

vyzdoba_na_ples
Zdroj obrázku: www.vsiedmomnebi.sk
 

Dekorácie na ples

Ples, v závislosti od zúčastnenej spoločnosti, je v podstate taká malá svadba :). No, možno som dosť skazená svadobnými myšlienkami a so svadbou si spájam všetko, ale keď si to rozoberieme na drobné, veď uznajte sami. V čom všetkom teda môže byť plesová výzdoba zaujímavá?

Kvety na výzdobu sály na ples

Kvety neodmysliteľne patria k akejkoľvek významnej udalosti. Kvety rôznych druhov a farieb oživia celú sálu a či ich naaranžujete do nižších alebo vyšších váz a stojanov, na stoly, rauty, podstavce či do priestoru, všade splnia svoj účel spríjemnia interiéru. V závislosti od významu a rozpočtu plesu môžete využiť živé alebo umelé kvetiny alebo si vypomôcť prostredníctvom oboch variantov.

Konáre a vetvičky ako plesové dekorácie

Aj dekorácie tohto typu môžu byť zaujímavým prvkom plesových aranžmánov. Ozdobené svetielkami či rôznymi drobnosťami vyplnia priestor a rozžiaria aj nevyužité kúty. A nielen tie.

plesova_vyzdoba_fialova
Zdroj obrázku: www.vsiedmomnebi.sk

Látky a textílie v plesovej výzdobe

Organzy, satény, tyly…neodmysliteľne patria k prvkom dekorácií, ktoré dokážu nielen zvýrazniť prednosti, ale hlavne zakryť nedostatky. Nepekné pódium? Starý strop? Krikľavé steny? Všetko sa môže razom zmeniť na nepoznanie.

Čítajte aj:V čom plesáte tohto roku?

 

Farby a farbičky alebo plesová sála vo farbách

 Na plesoch to väčšinou hýri rôznymi farbami plesových rób. Preto ani pestrosť vo výzdobe nie je tabu. Každopádne farby plesovej výzdoby je potrebné prispôsobiť charakteru miestnosti, téme akcie a zúčastnenej spoločnosti. Ples poľovníkov vo fuksiovej ružovej by asi nebol tak celkom poľovnícky :).

dekoracia_na_ples_svetielka
Zdroj obrázku: www.vsiedmomnebi.sk

Svetelné dekorácie plesovej sály – svetlá a svetielka

Od papierových lampiónov v interiéri či vypúšťania balónov šťastia nad zasneženou krajinou, po rôzne veľké a malé blikačky na stoloch či v aranžmánoch, to všetko navodí tú správnu plesovú atmosféru. A keď sme pri atmosfére, nemôžeme zabudnúť ani na sviečky a lampášiky, ktorých svetlo je romanticky najpozitívnejšie. Veď ples je aj o romantike.

 

Sklá a zrkadlá ako súčasť výzdoby sály na ples

Zrkadliace a presklené záležitosti dodajú priestoru honosný ráz. Keďže ples je nóbl akciou, určite stojí za to osviežiť ho týmto zaujímavo moderným kúskom dekorácie. Či už na stoloch na zvýraznenie aranžmánov alebo na rautoch na vynímanie gastronomických kreácií.

plesovy_stol_zrkadlo
Zdroj obrázku: www.vsiedmomnebi.sk

Plesové tlačoviny

V závislosti od druhu plesu a nárokov organizátora, pekné menu karty či dokonca menovky VIP hostí, veľký program na zaujímavom stojane, označenie rautu či sladkého bufetu názvami pochúťok a iné tlačené maličkosti tiež dokážu podčiarknuť jedinečnosť a charakter spoločenskej akcie akou ples bez pochýb je.

Bude vás zaujímať: Plesové účesy

Výzdoba sály na ples v detailoch

Drobné detaily plesovú výzdobu ozvláštnia a dodajú jej charakter prepracovanosti. Zaujímavé či zaujímavo poskladané servítky, pralinky s logom organizátora, či darčeky pre hostí, ktoré sa nedávajú len na svadbe. Aj organizátor plesu sa svojim obchodným partnerom môže poďakovať za účasť niečím charakteristickým, netradičným či jedinečným.

Tak čo poviete? Našli ste súvislosti? :)

A čo zaujímavé či inšpirujúce ste zažili alebo dostali na plese vy? Podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH.

 

Inšpiratívna výzdoba sály na ples

Zdroj obrázkov: Archív V siedmom nebi.sk