nevesta_s_druzickami

Družička nie je slang pre slúžku

Častokrát prepadnete filozofii typu “je to môj deň”, no nemali by ste zabúdať na to, že skôr ako sa družičky upíšu tejto záväznej úlohe, s ktorou súvisí aj kúpa často dosť divotvorných a nie práve najlacnejších záležitosti, či kráčanie uličkou spolu s ďalšími neznámymi, možno podivnými slečnami či dokonca mladými mužmi z druhej rodiny, boli vašimi priateľkami.

Uvedomiť si, že aj vaši priatelia majú svoj život a svoje povinnosti, a teda pokiaľ si vaše svadobné hand-made popoludnie nezaradia na vrchol svojho rebríčka, ešte to neznamená, že im na vašej svadbe nezáleží. Nenechajte priateľstvo prekvitajúce niekoľko rokov trpieť pre jediný deň, hoci váš svadobný.

nevesta_s_druzickami
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Vám sa páčia družičkovské šaty, no im zjavne nie?

Keď príde rad na šaty pre družičky, pravdepodobne nie je možné vyjsť v ústrety každej, no zobrať do úvahy a rešpektovať individuálne miery a tvary je určite ohľaduplným základom. Pokiaľ je každá z vašich družičiek úplne iná nielen veľkosťou, ale aj štýlom, vyberte im farbu, pripadne materiál a ostatné nechajte na ne. Určite to na základe vašich indícií zvládnu.

saty_pre_druzicky
Zdroj obrázku: www.vponsalewedding.co.uk

Družičky nemajú na vašej svadbe zbankrotovať!

Veľa ľudí si na svadbu musí šetriť a dokonca si kvôli tomu otvárajú špeciálne sporiace účty. Pokiaľ ste vo veku a pozícii, že všetci vaši známi a priatelia sa vydávajú a ženia v relatívne rovnakom období, viete, o čom je reč. Áno, je fakt, že hlavní organizátori svadby, teda nevesta a ženích platia na každú svadby účastnú osobu dosť veľa, no aj svadobní hostia, špeciálne družičky, dávajú do toho viac ako len svadobný dar. Akokoľvek im v tom viete pomôcť a odbremeniť ich, budú vám vďačné.

Čítajte aj: Na svadbu ako hosť – tieto 4 veci musíte naplánovať

Ak je pre vás skutočne životne dôležité, aby vaše družičky mali na sebe šaty za 400EUR, tak by ste si tiež mali uvedomiť, že prispieť im polovičnou sumou je takmer vašou povinnosťou. A všetky tie ladiace doplnky navyše – od topánok, cez šperky, kvetinové náramky…tiež nestoja málo. Navyše sú pekným impulzom na darčeky pre družičky, takže, čo tak využiť to?

privesky
Zdroj obrázku: www.raineronline.org

Veď koniec koncov, tieto slečny nie sú len vašimi družičkami, ale oveľa viac. Sú ramenom, na ktorom ste plakali nielen v predsvadobnej depresii, sú to ruky, ktoré vás pohladili na strednej škole, keď ste prežívali svoju prvú nešťastnú lásku. Venovali vám nekonečné sedenia a konverzácie o čomkoľvek (napríklad ako zabudol na vaše narodeniny či výročie) a pri čomkoľvek (krbe, víne, tonách čokolády či zmrzliny :-)). Tieto dámy tu pre vás boli vždy, keď ste ich potrebovali a teraz sú dôvodom, že ste stále po boku svojej polovičky. Takže im preukážte, že vám na nich záleží a že si vážite všetko, čo pre vás urobili a stále robia. Aj spôsobom, že ich účtom doprajete trochu pauzy :-) a pomôžete im s financovaním ich účasti na vašom vysnívanom dni.

Doprajte svojim družičkám užiť si svadobný deň spolu s vami a zostaňte minimálne takými priateľkami ako doteraz ešte aj dlho po vašej svadbe.

Držím vám palce :-).

 

Inšpirované: Brides.com