nevesta_a_zenich

Pokračujeme v búraní tradícií :o) a plánovaní svadby trochu inak – po svojom. Ak ste sa (ne)rozhodli pre netradičný úvod, o ktorom bola reč v prvej časti, inšpirujte sa ďalej.

 

6. Vidieť nevestu pred sobášom (ne)prináša smolu

Ten prvý pohľad hovorí o všetkom. No nemusí sa udiať len na sobáši. Mnohé páry sa fotia pred sobášom, dokonca v iný ako svadobný deň, aby následne uľahčili priebeh oslavy po ňom. Iní sa na sobáš pripravujú spoločne, aby všetko urýchlili a predĺžili svadobnú party nielen sebe, ale aj hosťom.

nevesta_a_zenich
Zdroj obrázku: www.alzefaf.com

Netrvajte na niečom, čo vám svadobný deň neuľahčí, práve naopak. Znížte stres svadobného dňa na minimum a užite si spoločnú zábavu od ranných príprav.

 

Bude Vás zaujímať: niečo zo svadobného fotenia

 

7. Formálne zoznamovanie rodičov neformálnym spôsobom

Pokiaľ vám vzdialenosť neumožnila zoznámiť rodiny skôr ako tesne pred svadbou, nemusíte to urobiť len formálnou večerou plnou príhovorov v deň pred sobášom. Zorganizujte pre rodinných príslušníkov garden či grill party, minigolf alebo čokoľvek, čo ich môže spojiť. Cieľom je spoločne si to užiť.

Uľahčite si svadobné prípravy aj príjemne strávenými chvíľkami s vašimi rodinami a odľahčite predsvadobný stres zábavnejšou formou.

program_pre_svadobnych_hosti
Zdroj obrázku: www.wedding-day-bliss.com

8. Ulička k oltáru vydláždená výhradne pre otca nevesty?

Nevesty chcú poctiť aj svoje mamy, preto sa mnohé rozhodnú kráčať uličkou s nimi alebo s obomi rodičmi. Iné poukazujú na svoju nezávislosť sólovým príchodom pred oltár. Možnosťou je aj príchod spolu so ženíchom.

Pravidlá sú v tomto smere dávno zbúrané. Vy predsa viete najlepšie kto a ako veľa pre vás znamená, a preto je hoden ísť s vami touto preslávenou uličkou vo váš veľký deň.

nevesta_s_mamou
Zdroj obrázku: www.redfernphotography.ca

 

9. Pomalý a decentný prvý tanec je minulosťou

Hoci prvý mladomanželský tanec otváral svadobnú zábavu a bol vlastne prvým plesovým valčíkom vo svadobnom prevedení, ani toto pravidlo už tak celkom neplatí. A hoci mladomanželia majú stále tú česť tancovať ako prví, trend nacvičených choreografií a rôznorodých kreácií na rôzne hudobné štýly už nie je žiadnou novinkou, skôr svojsky poňatou alebo zbúranou tradíciou. Pokiaľ je vám blízka, interpretujte ju svojím spôsobom.

Bude Vás zaujímať: niečo s prvým tancom

 

10. Koláčové výslužky pre svadobných hostí nahradené

Ani výslužky pre svadobných hostí už nemusia byť tým, čím bývali. Pokiaľ vaši hostia cestujú hneď ráno po svadbe na dlhšie vzdialenosti, krabica zákuskov či fľaša alkoholu by im mohla byť skôr na oštaru ako na osoh. Ak teda upustíte od tejto tradície a nahradíte poďakovanie hosťom inou malou a jednoducho prenosnou pozornosťou, určite ich potešíte viac.

darceky_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.myweddingfavours.com

11. Svadobná cesta vtedy, keď vám to vyhovuje

Hoci to znie ideálne, nie vždy je to v dnešnej dobe realizovateľné. A tak sa mnohé páry vyberajú na svadobnú cestu v priebehu nadchádzajúceho roka, prípadne v ročnom období vyhovujúcom ich vysnívanej destinácii. A hoci oddýchnuť si od svadobného plánovania hneď po realizácii je vhodná voľba, ani vychutnať si dlho vysnívané miesto s miernym časovým odstupom nie je na zahodenie :o).

Ktoré tradície hodláte anulovať vy? :o) A ako ich nahradíte? Podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH, určite inšpirujete aj ostatných.