vianoce

Sviatky sú predo dvermi a vy sa už určite neviete dočkať, ako ich strávite s vašim najdrahším, rodinou a priateľmi. Jediným problémom je, kde a ako ich vlastne prvý krát spolu strávite :o). Či ste čerstvo zasnúbení alebo sú to vaše prvé manželské sviatky, pravdepodobne máte rozličné predstavy a plány o vianočných prázdninách. A práve pre vás, ktorí riešite túto dilemu, je tu zopár, snáď užitočných, tipov, ktoré vám pomôžu zachovať si šťastné a veselé, nech budete kdekoľvek. Ako teda prežiť prvé spoločné Vianoce?

9 tipov na pohodové spoločné sviatky

1. Komunikujte spolu

Nalaďte sa na spoločnú vlnu. Obaja. Neočakávajte, že partner vám bude čítať myšlienky. Hoci to aj v niektorých oblastiach zvláda, toto je dosť náročné sústo aj pre vysoko trénovaných jedincov. Rozoberte priority, tradície a preferencie oboch strán s dostatočným časovým predstihom (určite nie 24.12. večer). Pokiaľ je najdôležitejším bodom programu vašej rodiny štedrovečerná večera, Štefanská zábava či Silvestrovská oslava…dajte mu to vedieť a spoločne zvážte, kde a s kým strávite ktorú časť sviatkov. Porozmýšľajte, kde sa dajú urobiť kompromisy a spoločne sa na nich dohodnite.

2. Informujte svoje rodiny

Obe strany rodiny (áno, už máte 2 strany a obe sú rovnako dôležité pre každého z vás) sa nevedia dočkať, kedy si vypočujú vaše vianočné plány, nakoľko obe vás chcú vidieť čo najskôr, no zároveň si potrebujú zariadiť aj svoj vlastný sviatočný rozvrh. Ubezpečte sa, že každému dáte vedieť všetko potrebné včas, aby sa aj oni vedeli pohnúť z miesta. Čakať na vaše nerozhodné rozhodnutie do poslednej chvíle vás posunie akurát tak na zoznam nezodpovedných a to určite hneď v prvé sviatky nechcete.

3. Neobviňujte sa navzájom

Keď ste sa už raz rozhodli, kde strávite svoje prvé Vianoce, pamätajte, že to bolo vaše spoločné rozhodnutie. Je normálne, že pokiaľ by ste boli obaja sami, vaše rozhodnutia a plány by boli iné, no neviňte partnera, že to bol len jeho nápad. Vo vzťahu je predsa všetko o kompromisoch a vzájomných dohodách.

vianoce
Zdroj obrázku: www.answers.com

4. Nemeňte vianočné plány

Ak ste sa nahlásili na sviatočný obed či večeru k jednej či druhej strane, dodržte svoj sľub. Obaja spolu (už ste predsa nerozlučiteľný pár). Ospravedlnením môže byť len choroba či neprekonateľná poveternostná viz major.

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.