mikro svadba

Doba kovidová úplne zmenila naše správanie v každom smere. Aj svadobnom. A zatiaľ, čo čakáme, kedy sa život vráti do normálnych koľají, máme pocit, že niektoré odvetvia, svadobné určite a naše výdavky s ním súvisiace, majú dlhodobý dosah aj dopad. Nakoľko, ruku na srdce, svadba je predsa len luxusná záležitosť, ktorej sa v časoch covidovo nemilých vieme do určitej miery a doby zriecť.

Preto aj vývoj v tomto smere smeruje práve k mikrosvadbám, teda malým a ešte menším svadbám či posedeniam v úzkom rodinnom kruhu. Práve mikrosvadba je komornejšia, s priateľskejšou atmosférou a zaručene menej stresová ako okázalá oslava pre 200 hostí. A bez pochýb, momentálne aj bezpečnejšia pre všetkých zúčastnených.

Mikrosvadba – čo to vlastne je?

Aby ste si ju mohli naplánovať, je na úvod celkom fajn vedieť, čo to tá mikrosvadba vlastne je? Ide teda o mini verziu klasickej svadby so všetkým, čo k tomu patrí. Takže nejde o žiadne garážové záležitosti, práve naopak, užiť si môžete rovnako princeznovské šaty ako rozprávkovú tortu, akurát služby pre hostí zredukujete na aktuálny počet. Nakoľko práve zoznam hostí je hlavou redukovanou položkou.

Benefity mikrosvadby

  1. Ideálna možnosť v dobe kovidovej – nechcete mať svadbu podľa najposlednejších výstrelkov, ale ani nechcete čakať doneviemkedy? Spravte si mikrosvadbu teraz.
  2. Skresaný zoznam hostí – túžite po najlepšej kamoške ako družičke, no kolegyňu odvedľa radi oželiete? Alebo niektorí hostia nemôžu či nechcú prísť? Pozvite a rátajte len s tými, ktorí chcú rovnako ako vy.
  3. Redukuje (pred)svadobný stres – a to skutočne po všetkých stránkach – od sociálnej, cez logistickú, až po finančnú.
  4. Priestor pre vysnívané detaily – túžite po limitovanej edícii porcelánu? Alebo extra aranžmánoch? Doprajte si ich. Okrem svadobného dňa ich v malom počte využijete aj v domácnosti. Prečo sa obmedzovať, keď ste ušetrili inde?
  5. Bez trendy a zvykových obmedzení – odjakživa ste snívali o netradičných svadobných šatách? Tak smelo do toho. Nenávidíte svadobné zvyky a obyčaje? Nemusíte ich mať.
  6. Stále svadba podľa vašich predstáv – hoci ste si od malička predstavovali vašu svadbu ako obrovskú párty pre xyz hostí, nič nie je stratené. To, že hostí bude menej, ešte neznamená, že si nemôžete dopriať vysnívané detaily. Práve naopak. Vďaka zredukovanému rozpočtu na hostí vám zostáva viac priestoru pre seba a tu sa medze nekladú.