svadba_v_zahranici

Rozhodli ste sa pre svadbu v zahraničí, ktoré nie je práve za rohom? Ak chcete na vašu svadbu pri mori pozvať aj svadobných hostí, no viete, že to pre nich nebude práve najjednoduchšie, tu je niekoľko tipov, ako im účasť na vašom veľkom dni uľahčiť a neodradiť ich.

8 tipov na uľahčenie svadby v zahraničí pre svadobných hostí

1. Oznámte svadbu v zahraničí v dostatočnom predstihu

Účasť na svadbe v zahraničí si aj zo strany hostí vyžaduje ďaleko viac plánovania ako svadba v susednom meste. Ak si hostia budú potrebovať zobrať viac dovolenky, zarezervovať letenky, ubytovanie a transfery vo vzdialenej destinácii, ponúknite im čo najviac uľahčujúcich detailov v dostatočnom časovom predstihu.

2. Vyhnite sa vízovým krajinám pre svadbu

Snívate o svadbe pri mori? Skôr ako sa dáte do vybavovania, preverte si podmienky formalít nielen svadobných, ale i pobytových. Niektoré krajiny vyžadujú víza aj na pár dní pobytu. Ak si ich vybavenie vyžaduje viac námahy, poobzerajte sa po lokálnych agentúrach, ktoré vám s tým pomôžu a uľahčia tak príchod i pobyt celej svadobnej skupine.

3. Cestovné tipy pre svadobných hostí

Ponúknite hosťom okrem základných i doplnkové informácie o pobyte, možnostiach v danej lokalite – od reštaurácií, barov, historických pamiatok či výletov do okolia, cez možnosti dopravy a prepravy v mieste pobytu. Čím viac info, tým jednoduchšie pre hostí, a tým väčšia pravdepodobnosť, že ich presvedčíte, že na vašej svadbe nesmú chýbať.

4. Odporučte vašim hosťom zľavy

Skupinové letenky, včasné ubytovanie či služby turistického sprievodcu, výhodnejšie ceny určite potešia každého. Kým letenky alebo pobyt vedia byť v niektoré dni lacnejšie, väčšinou sú k dispozícii i bonusové zľavy, kupóny a rôzne iné zvýhodnenia. Odporučte hosťom rýchle rozhodovanie a čerpajte výhody všetci spolu.

svadba_v_zahranici
Zdroj obrázku: www.marmarisinfo.com

5. Ponúknite svadobným hosťom rôzne možnosti

Možno vaši rodičia presne vedia, že chcú izbu s výhľadom na more aj za cenu príplatku, no kolegovia či priatelia možno radšej strávia pobyt v skupine v apartmánoch a ušetria nejaké to euro na výlety. Ponúknite všetkým to, čo požaduje, lebo od ich komfortu závisí ich účasť i nálada :o).

6. Zorganizujte v mieste svadby spoločné aktivity

Výlet loďou, okruh so sprievodcom, spoločný obed či golfové popoludnie? Spoločné aktivity predstavujú priestor na vzájomné zoznámenie, nové zážitky a spoznávanie vašej vysnenej svadobnej destinácie.

7. Poskytnite detaily prepravy – na svadbu i mimo nej

Od príchod, do odchodu domov, uistite sa, že všetci zúčastnení poznajú možnosti ako sa dostať na miesta spoločných stretnutí. Od transferu z letiska do hotela, cez cestu na predsvadobnú večeru, samotný sobáš i spoločný výlet.

8. Vyjadrite hosťom svoju vďačnosť za ich účasť na vašej svadbe

Skoro a často. Svadba v zahraničí je veľkým záväzkom pre všetkých zúčastnených. Svadobní hostia vám potvrdením svojej účasti dajú najavo, koľko pre nich znamenáte a čo sú pre vás ochotní urobiť. Veď podniknúť takúto cestu nie je pre mnohých z nich najjednoduchšie. Poďakujte im za to, lebo svadba v zahraničí je rovnako ako pre vás, i pre nich náročnou akciou. A bez nich by to iste nebolo ani rovnaké, ani ono.