profesionalne_svadobne_foto

Plánovanie svadby je o veľkých veciach a zároveň najmenších detailoch. Keď si už myslíte, že máte všetko, nezabudnite myslieť aj na to, ako to všetko zdokumentujete. Nakoľko zákusky sa zjedia, víno sa vypije a jediné, čo vám z vášho veľkého dňa zostane, sú svadobné fotky. Myslite na to už v štádiu svadobného plánovania a doprajte si dostatočný čas na výber vhodného fotografa.

Stále premýšľate, koho z priateľov zaangažovať do fotenia svadobného dňa? Tu je niekoľko bodov, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa medzi profesionálom a vašim blízkym (zatiaľ blízkym :)).

profesionalne_svadobne_foto
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

(ne)Výhody (ne)profesionálneho svadobného fotografa

  • Požiadať priateľa, by bol vaším svadobným fotografom nie je síce nemožné, no dosť nepraktické. Blízki ľudia chcú vašu svadbu oslavovať spolu s vami a čím skôr sa začnú baviť, tým skôr prestanú fotiť. Nežiadajte od nich priveľa, nechajte ich zabaviť sa.
  • Ďalším bodom je, že blízky či laický fotograf neberie do úvahy všetky potrebné detaily, ktoré profesionálne svadobné fotografie vyžadujú. Myslite na to vopred, aby ste neskôr neľutovali.
  • Lepší fotoaparát neznamená automaticky skvelé fotky. A hoci dnešná technika je už viac ako vyspelá, predsa len by ju dotyčný mal vedieť ovládať aj viac ako len pomocou gombíka automatika.
  • Handy trendy – aj svadobná fotografia podlieha meniacej sa móde a čo bolo super v minulosti, je dnes dávno za zenitom. Pokiaľ váš priateľský fotograf neovláda triky ako dostať zo stroja modernú fotografiu, nechajte ho byť vaším priateľom, no nie vaším svadobným fotografom.
  • Post produkcia – je špeciálny statočne čas požierajúci výraz, ktorý poznajú do hĺbky len profesionálni fotografi (nielen svadobní). Top obrázky nie sú hotové cvaknutím spúšte na mieste fotenia. Trvá oveľa dlhšie, kým z detailov dostanete skvelé detaily. Váš príbuzný fotograf tomu zrejme veľa času venovať nebude.
    nevesta_fotograf
    Zdroj obrázku: www.pinterest.com
  • Chcete predsa len zopár svadobných fotiek? Zopár super fotiek na konci neznamená len týchto zopár fotiek na začiatku. Profi fotograf urobí oveľa viac záberov, aby z nich neskôr mohol povyberať tie najlepšie. Ďalšia časovo náročná úloha pre vášho svadobného fotografa.
  • Užitočné nápady – perfektná fotka potrebuje nápad. Vynikajúci fotograf by nemal byť na nápady skúpy. V akomkoľvek počasí, na akomkoľvek mieste, svadobné fotografie s dušou musia byť robené fotografom s veľkým srdcom.

Spomenuli sme len niekoľko dôležitých tipov, no zoznam zďaleka nie je kompletný. Verte tomu, že skutočný svadobný fotograf by vedel ešte dlho vyratúvať, ale to nie je cieľom tohto článku. Chceli sme len poukázať na dôležité myšlienky a spôsob, ako svadobné fotografovanie funguje. Či vám stojí za to najať si profesionálneho svadobného fotografa alebo predsa len zaangažovať niekoho z blízkych, musíte zvážiť sami.

Verím, že vám naše tipy pomôžu pri rozhodovaní. A ak máte nejaké svoje, podeľte sa o ne v komentároch.