svadobne noviny - frostedpetticoatblogcom

Rozmýšľate, ako svadobčanom skrátiť dlhú chvíľu ( ktorá síce nenastane, ale ak by predsa), vyplniť čas počas vášho fotenia alebo im len jednoducho predstaviť vás, vašich najbližších a niečo, čo máte obaja radi? Svadobné noviny sú vhodnou formou, ako priblížiť niečo zo zákulisia vášho spoločného vzťahu tím, ktorí s vami dlho neboli, prípadne vás zatiaľ vôbec nepoznajú. Lebo pokiaľ nejde o svadbu vo dvojici či v najbližšom kruhu rodiny, takýchto ľudí bude na svadobnej zábave určite dosť.

Ako na svadobné noviny?

Svadobné tlačoviny sú jednou z vecí, ktoré si hravo pripravíte aj vlastnoručne. Stačí pár nápadov, chuť na realizáciu a trochu času naviac. No pokiaľ by ste chceli pristupovať k celej novinovej záležitosti vysoko profesionálne, samozrejme, aj tak sa dá.

Takže, čo budete potrebovať? V prvom rade plán :o) ( ako na každom začiatku), nápady na obsah, obrázky alebo fotky ( keďže ide o noviny o vás dvoch, tak ideálne vaše spoločné foto), počítač a následne vhodný papier. V závislosti od nákladu, aký plánujete vyrobiť, si noviny môžete urobiť aj bez tlačiarne. Samozrejme v prípade, že je krasopisné či dokonca ozdobné písanie vašou vášňou. Každý plátok tak bude samostatným originálom.

 

svadobne noviny - Jessichucreationscom

Čím naplniť svadobné noviny?

Isto niečím zaujímavým, vtipným, ale hlavne spoločným. Rétorika a štýl závisia od celkového štýlu svadby a jej publika, ktoré najlepšie poznáte vy. Preto byť škrobeným v prípade letnej garden party, prípadne nasilu vtipným nevhodným spôsobom na elegantnej zámockej svadbe asi nebude to pravé orechové. Dôkladne preto zvážte aj spôsob, akým sa hosťom prihovoríte. Svadba má predsa vyznieť ako jednoliaty celok.

A čo také by ste mohli spomenúť a neopomenúť?

Prečo práve dnes a tu?

Predstavte miesto, objasnite termín a priblížte, čo vás viedlo k usporiadaniu svadby práve tu a teraz. Vám je to určite jasné, no drvivá väčšina publika v tom až tak jasno mať nemusí. Ak ide o nejaké spojitosti, ľahšie si poskladajú vaše svadobné puzzle, ktoré im dá na konci dňa pekný obrázok a hlbší zmysel.

Predstavenie snúbencov

Hoci vaša strana rodiny a priateľov vás pozná, o druhej polke novej rodiny to nie je také samozrejmé. Prezraďte teda niečo o sebe, čo by mohlo zúčastnených zaujímať. Začať tým, kde ste sa zoznámili, pokiaľ ide o peknú či zaujímavú historku, určite poteší. Môže nasledovať čo, kde, kedy, ako – spoločné cestovanie, dovolenky, zážitky – niečo, na základe čoho vás ľudia lepšie spoznajú. Možno práve na základe tejto inštruktáže získate veľa nových priateľov.

Poďakovanie rodičom

Nakoľko svadba je veľká udalosť aj pre rodičov, milé poďakovanie, pokiaľ ho neplánujete robiť verejným spôsobom, isto poteší.

Predstavenie svedkov/ družičiek

Napíšte niečo aj o svojich druhých najbližších. Prečo práve oni dostali tú česť, čo pre vás znamenajú, ako vám pomohli a že ste im za to vďační.

svadobne noviny - flercz

Harmonogram svadobného dňa

Uveďte v skratke, čo sa dialo a ďalej bude diať, aby sa hostia necítili stratení. Na hostine ich bude zaujímať  hlavne večerný program, hoci začať sobášom nie je na škodu, nakoľko v prípade svadobnej pamiatkovej archivácie  si aspoň nebudete musieť ťažko rozpomínať na nosné časti dňa.

Svadobné menu

Pokiaľ neplánujete meníčka v rámci svadobnej výzdoby, v novinách si isto svoje miesto nájdu. Spolu s časovými údajmi hostia budú mať prehľad, na čo sa kedy môžu tešiť. A opäť, neskôr si to radi pripomeniete aj vy.

Čo po svadbe?

Pre tých viac zvedavých sa môžete pochváliť aj vašou plánovanou svadobnou cestou, sťahovaním, novým domom či prírastkom ( ak o tom zatiaľ nevedia). Samozrejme, všetko podľa vášho spoločného zváženia a uváženia.

 

Ak máte nejaké ďalšie tipy, dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH. Aj my sa rady priučíme :o).

A pokiaľ by ste na vaše svadobné novin(k)y predsa len nemali čas a nechali si radšej pripraviť niečo na mieru, viete, kde ma nájdete :o)