pripravy_na_svadbu

Rozhodli ste sa spečatiť svoju lásku toto leto a rozmýšľate, kedy začať s prípravami, aby ste všetko stihli a na nič nezabudli?

Pokiaľ chcete, aby všetko dopadlo podľa vašich predstáv, ale aj pokiaľ ešte žiadne predstavy nemáte,  plánovanie svadby nenechávajte na poslednú chvíľu. Čas plánovania vašej svadby už nastal. Čím skôr začnete, tým väčšie možnosti výberu budete mať a tým viac času vám zostane tesne pred. A čas určite potrebovať budete. Či už na relax a regeneráciu po všetkých tých prípravách alebo na doladenie detailov, či riešenie individuálnych potrieb, požiadaviek a zmien hostí. A tým sa vyhnúť nedá. Každý sa totiž pozerá na účasť na svadbe zo svojho uhla pohľadu, bez ohľadu na to, koho svadba to je.

Ale hlavu hore! S dobrým plánom hneď od začiatku sa to určite dá zvládnuť, inak by sa kočky do toho nehrnuli:o).

pripravy_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Inšpiratívne plánovanie svadby

Kedy je teda najvhodnejší čas na plánovanie letnej svadby? Ak túžite zbierať inšpirácie na veľtrhoch a výstavách, tie svadobné sú príznačné tým, že sa konajú pred svadobnou sezónou, aby vám ponúkli najnovšie kolekcie a možnosti čo najskôr. Toto obdobie trvá každoročne od januára do marca. Takže svadobné články o plánovaní svadby objavujúce sa v časopisoch v máji, kedy je už svadobná sezóna reálne v plnom prúde, sú už dosť po funuse. Alebo stíhajú poradiť na druhú, jesennú vlnu svadieb. Pokiaľ však plánujete vašu svadbu zo zahraničia a cez maily to prirodzene trvá o čosi dlhšie, využite jesenné veľtrhy, ktoré sa konajú hneď po svadobnej sezóne v termínoch október – november. Tak sa môžete inšpirovať ešte skôr a zarezervovať si vysnívané miesto, termín, či svadobné šaty v dostatočnom predstihu.

A pokiaľ vás to chytí úplne mimo týchto období, nasadnite na vlnu surfovania po nete. Tam je sezóna bez obmedzení :o).

svadobny_veltrh
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Plánovanie svadby pod kontrolou

Kedysi bolo zvykom vydávať sa skôr v chladnejších mesiacoch, nakoľko jedlo sa nekazilo, koláče sa netopili a plánovanie svadby určite netrvalo rok. Nakoľko možností na výber nebolo zďaleka toľko ako dnes, je celkom pochopiteľné, že bežná svadba sa dala naplánovať za niekoľko mesiacov či dokonca týždňov. V dnešnej rýchlej dobe internetu, kedy na nás pozerajú krásne obrázky zovšadiaľ, je však o dosť zložitejšie vybrať si tie správne šaty, kyticu či miesto svadobnej hostiny. Preto ak vás čas až tak netlačí a chcete si vybrať a dať vašej svadbe punc dokonalosti, ročné plánovanie vôbec nie je prehnané. Nemám teraz na mysli, že počas tohto obdobia 3x zmeníte šaty, 5x výzdobu, svadobné menu a o mieste oslavy ani nehovoriac. Hovorím skôr o tom, že je vhodné v kľude si sadnúť, porozprávať sa so snúbencom, urobiť si plán a s prehľadom sa pustiť do rozumných príprav. Pustiť sa do hľadania niečoho, o čom nemáte ani základnú predstavu, vás zbytočne oberie o čas a energiu. Možno sa vám zdá, že som až príliš organizovaná a že v prípade svadby to netreba preháňať :o). Nuž, som družička a s týmto postihnutím toho už veľa nenarobím :o), no verte či neverte, mám to vyskúšané a nechcem vám radiť zle.

Ak plánovanie a už vôbec nie svadby, nie je vašou silnou stránkou, nechajte si poradiť, prípadne pripraviť plán, podľa ktorého budete postupovať. Dnes už svadobné agentúry ponúkajú poradenstvo a konzultácie, na základe ktorých si peknú svadbu pripravíte aj samy.

Ďalšou možnosťou je využitie služieb svadobného koordinátora, ktorý bude mať na mieste všetko pod kontrolou. Takže svadbu si naplánujete vo vlastnej réžii, no vo finále program dňa pripraví a na všetko na mieste dozrie odborník. Tak vaše svadobné plánovanie prípravy dopadne dobre a aj svadobný deň si užijete bez stresu.

svadobny_koordinator
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Alebo to rovno necháte naňho celé od začiatku do konca? Výber je vždy na vás.

Akokoľvek sa rozhodnete, verte, že dobrý plán určite nie je na zahodenie. Skôr hodiť na niekoho plánovanie svadby v štádiu, keď si už naozaj neviete rady, nie je rozumné. Rovnako ako fotograf neupraví fotky nafotené niekým iným, grafik nepreberie rozrobené dielo po svojom predchodcovi, ani svadobný koordinátor nespraví zázraky s rozbabranou akciou na poslednú chvíľu.

Myslite na to, že svoju svadbu si máte v prvom rade užiť a zapamätať ako najkrajší deň vášho života a nie ako odmakanú povinnosť, ktorá bola pekná len v začiatkoch vašich predstáv.

Držím palce pri plánovaní a želám veľa úspechov.