rodinna_oslava_sheknows.com

Po svadbe je účasť na rodinných oslavách viac menej tradíciou v každej famílii. Či ide o oslavy slávnostnejšieho alebo uvoľnenejšieho charakteru, menšieho či väčšieho rozsahu, podstata je väčšinou rovnaká. Hostitelia vždy plánujú podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, s cieľom uspokojiť všetkých hostí a blysnúť sa, teda ukázať sa v najlepšom svetle :). Hostia zas túžia priniesť vhodné dary či darčeky, zapôsobiť na hostiteľov a v neposlednom rade aj čo to odkukať a inšpirovať sa pre svoje oslavy :). Aby boli spokojné obe strany, sú potrebné vzájomné kompromisy a nie príliš husté sito pri hodnotení :) (no jeho zaobstaranie je tiež o kompromisnej schopnosti). Ako na to, aby sa to podarilo do čo najväčšej miery, si demonštrujeme na nasledovných bodoch.

 

planovanie_svadby_online
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

Od čoho závisí úspešnosť rodinnej oslavy?

 

Či ste v pozícii organizátora rodinnej oslavy či pozvaného hosťa, v oboch prípadoch máte svoj podiel na úspešnosti akcie (či už väčší alebo menší). Celková úspešnosť rodinnej oslavy totiž vôbec nezávisí len od (ne)schopností hostiteľov. Veď napríklad ovplyvniť nevôľu pozvaných hostí je často rovnako ťažké ako naplánovať počasie. A nakoľko obe tieto pravdepodobnosti spadajú do skupiny viz major, je lepšie vedieť ako ich brať s nadhľadom, ako sa trápiť ustaraným pohľadom. Čo všetko má teda vplyv na rodinnú akciu a od čoho závisí jej (ne)úspešnosť?

 

  1. Úspech organizácie organizátorov pri plánovaní oslavy

 

Čím lepší plán máte, tým viac budete pripravení a hocičo vás len tak neprekvapí. A hoci ide len o najbližších príbuzných, pokiaľ rodinnú oslavu neplánujete ako adrenalínový šport hlavne pre vás, nenechávajte si plánovanie na poslednú chvíľu.

 

  1. Pozvaní hostia a ich podiel na úspechu oslavy

 

Ak pozvete správnych ľudí, správna atmosféra sa dostaví. A tiež pokiaľ sa hostia budú chcieť baviť a nie frfľať, baviť sa budú za každých okolností. Zábava je teda viac o hosťoch ako o špeci programe. Takže viac ako energie a financií do prípravy (ne)tradičných tradícií investujte času do pozývania správnych ľudí. Vyhnete sa tak sklamaniu nielen zo zbytočne vyhodených peňazí.

 

  1. Rodinná oslava a obojstranná ústretovosť

 

Pokiaľ sa obe strany dokážu vzájomne rešpektovať a pozerať na veci s nadhľadom, všetko dopadne pozitívne. Život je o kompromisoch a rovnako to platí aj na rodinnej oslave. Kde je vôľa, tam je aj cesta a malé nedostatky či prešľapy sa dajú zvládnuť aj vhodne odkomunikovať v každej situácii. Dôležité je chcieť si rozumieť.

 

rodinna_oslava_sheknows.com
Zdroj obrázku: www.sheknows.com

 

A čo robiť, aby vám plánovanie svadby či oslavy dopadlo úspešne? Alebo aby ste boli želaným hosťom aj na ďalšej rodinnej udalosti? To si prezradíme nabudúce :).

 

Súvisiace články: 13 tipov ako hostiť hostí rodinnej oslavy úspešne