Svadobné doplnky pre ženícha

Položili ste svojej polovičke tú krátku, ale pritom obsahom priam obrovskú otázku a ona odpovedala áno? Gratulujeme! V minulej časti sme sa venovali farbám, materiálom a predovšetkým vzorom, ktoré aktuálne letia. Tentokrát sme si zobrali pod drobnohľad často prehliadané doplnky a jemné detaily.

Detaily dopĺňajú pozadie (aj ženícha)

sfd
Zdroj obrázku: Gentleman

Vyhrajte sa pri detailoch a doplnkoch. Dodajte vášmu svadobnému outfitu nádych hravosti. Reč je o drobných doplnkoch, tlmiacich príliš seriózny výzor alebo zakrývajúcich malé nedostatky. Nevestu neskôr určite poteší bližšie prezeranie vášho dômyselne premysleného oblečenia. Vesta je súčasť oblečenia, ktorá sa stáva trendy a nechýba na žiadnom ženíchovi. Bledé farebné odtiene z vlny, ľanu či farebného hodvábu vykukujú spod saka a farebne ladia s kravatou a vreckovkou vo vačku. Avšak ak má Vaša vesta lesklý zadný diel, nikdy si v spoločnosti sako nevyzlečte. Spomínaná kravata je Vašou najväčšou ozdobou, pretože ju hostia spozorujú ako prvú. Utiahnutá dosahuje primeranej dĺžky nad opasok (nemôže trčať pod pracku) a v zásade platí, že uzol na nej nie je užší ako kravata samotná, preto sa viaže o trochu širšie. Vhodnou alternatívou kravaty je motýlik. V dnešnej dobe nájdeme na trhu motýliky od výmyslu sveta. Bodkované, prúžkované, s už spomínaným folklórnym vzorom atď. Spolu s kravatou sa  kombinuje s viazankou a hodvábnou/ľanovou vreckovkou. Pri viazanke platí efekt kontrastu (k tmavej pridajte svetlú, k svetlej o jeden odtieň tmavšiu), pričom základné spoločensky predpísané farby sú modrá, bordová, čierna, sivá. Nezabudnite si vypýtať od svojej milej jeden kvet z jej kytice, ktorý by mal byť umiestnený vo vašej voničke upravenej tak, aby sa motívom aj farbou zhodovala s jej šatami a Vašimi doplnkami. Gombíky a manžety si môže niekto pomýliť s nepodstatnými detailmi, ale je to práve naopak. Perleťové, moderné kovové, dvojfarebné gombíky pre fajnšmekrov pútajú rovnako ako manžety, ktoré sú v ideálnom prípade rovnaké ako je samotná spona, pracka opasku (opasok a traky sa vylučujú!) a topánky.

Bude vás zaujímať: Gentleman v úlohe vysnívaného ženícha 1. – Oblek na mieru pre ženícha

sdf
Zdroj obrázku: Gentleman
sdfsf
Zdroj obrázku: Gentleman

Občas majú košele skryté zapínanie, ale ak sú na fazónke pekné gombíky, je škoda ich zakrývať. Spodný gombík na saku sa nikdy nezapína. Dvojradové saká sa nerozopínajú nikdy a pri saku s tromi gombíkmi sa necháva zapnutý len prostredný. I keď sa to zdá banálne, ponožky a topánky môžu zaklincovať alebo úplne zničiť celú Vašu doterajšiu snahu. Do obleku patria čierne kvalitné ponožky, v ktorých sa Vám nebude potiť noha. Kedysi sa používali tzv. držiaky na ponožky, aby sa neodhalila pokožka nad ponožkami, pokiaľ neboli dostatočne dlhé. Teraz sa tiež používa tzv. shirtstays, aby sa vám nevyhŕňala košeľa z nohavíc. Nezľaknite sa! Na prvý pohľad zvláštne, to uznávame, no veľmi praktické. Oxfordky, čiže celokožené topánky so svojim dierkovaným povrchom, ušitými ručne a vypracované do detailu pôsobia štýlovo a elegantne. Pri svetlom obleku si zvoľte odtieň farby o stupeň tmavší ako je samotný oblek, pri svetlom obleku sa odporúčajú farby topánok ako je béžová, sivá, hnedá, prípadne taká farba, ktorá nebude mať rušivý účinok.

Čítajte aj: Gentleman v úlohe vysnívaného ženícha 3. – Strih a ďalšie vlastnosti dokonalého obleku

Kontaktujte Mateja a Ondreja

Údaje označené * sú povinné

Snažíme sa zabrániť spamu. Prosíme, napíšte výsledok:

Poskytnutím Vašej e-mailovej adresy súhlasíte s jej použitím na reklamné účely Družička.sk - na zasielanie Newslettera, prípadne noviniek. Viac informácií o bezpečnosti údajov nájdete tu

Svoj súhlas môžete, samozrejme, kedykoľvek odvolať.