svadobne_vreckovky_kitchy-kitchy-coo.com

Keďže je stále peľová sezóna, ktorá trápi čím ďalej, tým viac nielen neviest či družičiek, ale všetkých, povenujeme sa ešte opatreniam, ktoré pomôžu zvládnuť situáciu nielen na svadbe. Hoci v inkriminovanej situácii takmer všetci uvedené aktivity vykonávame, čím si ešte viac škodíme, nie je na škodu v stave plne fungujúcej mysle uvedomiť si ich význam a následne ich vo vhodnej chvíli použiť.

Čo (ne)robiť, keď vás na svadbe trápi alergia

Kópia – svadba_s_alergiou_cord3films.com
Zdroj obrázku: www.cord3films.com

netrieť – oči, nos, výsyp, čokoľvek. Len tým zbytočne ešte viac podráždite už aj tak dosť rozdráždené miesto a nanesiete doňho ešte viac potenciálnych škodlivých elementov aj kadečoho iného. Už aj tak dosť rozmazané oči si ešte viac rozmažete a očné tiene budete mať všade inde, len nie tam, kam patria.

neškriabať – v žiadnom prípade nepoužívajte svoje svadobné drápky na škriabanie vyhádzaného dekoltu. Zvýraznené mapy si zaručene všimnú všetci skôr ako by ste predpokladali. A témou svadobnej debaty predsa nemusí byť len vaša momentálna alergická nálada.

umývať – hlavne ruky, ale aj iné aktuálne postihnuté časti tela podľa možností. Už spomínaný spray s čistou vodou na tvár vám pomôže upokojiť aj iné postihnuté miesta a vlhčené obrúsky (ideálne neparfumované a antialergické) odstránia nečistoty v prípade absencie čistej vody.

nepredávkovať – sa liekmi na alergiu. Hoci to v neznesiteľnom prípade bude lákať dať si ďalšiu dávku, zdržte sa dávkovania navyše a radšej zvoľte inú metódu (gél, spray, omytie, schladenie).

Bude vás zaujímať:Jarná svadba a nepríjemná peľová alergia 

nepreháňať – alergické prejavy sú prejavmi oslabenej imunity, teda pečene, ktorú keď zaťažíme ešte viac ako momentálne je, stav sa ešte zhorší. Preto to na svadbe nepreháňajte ani so zakázanými potravinami či pochutinami, už vôbec nie so sladkosťami a alkoholom, ktoré dokážu celú situáciu síce na chvíľu spríjemniť, no dlhodobo zhoršiť.

svadobne_vreckovky_kitchy-kitchy-coo.com
Zdroj obrázku: www.kitchy-kitchy-coo.com

neskúšať neskúšané – ak vás už trápi jedno, nemusí aj ďalšie. Svadba s alergiou skutočne nie je vhodná príležitosť na experimenty. Navyše exotické potraviny môžu vašu alergiu na čokoľvek ešte viac zvýrazniť, hoci na krevety ste zatiaľ alergickí neboli, alebo ste o tom len netušili. Skrížené alergie už nie sú ničím výnimočným a látky obsiahnuté v ovocí, zelenine či mäse sa s peľovými časticami, ktoré vám prekážajú, vôbec nemusia kamarátiť. Práve naopak.

zostať v pokoji – je to síce ťažké, ale hisáčiť na svadobnom obrade či v inej slávnostnej chvíli sa nehodí. Ak je reakcia naozaj neznesiteľná, vysvetlite hlavným zainteresovaným situáciu hneď na úvod a požiadajte ich o strpenie v prípade potreby. Všetci sme ľudia a vieme pochopiť pochopiteľné.

myslieť pozitívne – ak budete neustále myslieť na to, že určite vás to najhoršie chytí pri fotení, na sobáši či počas akéhokoľvek sólového vystúpenia, tak verte tomu, že vás to naozaj chytí. Už len preto, že na to neustále myslíte, a teda si to v podstate želáte. Takže, myslite na to, čo sa má stať, nie na to, čo sa nemá :) a svadbu prežijete relatívne v pohode.

venovať sa svadbe, nie alergii – čím viac budete na ňu upozorňovať, tým viac ju budete prežívať. Či už zvolíte za svoj cieľ myslieť na alergiu alebo na svadbu, v každom prípade sa to splní. Takže sa aj napriek nie práve ideálnemu rozpoloženiu snažte venovať aj ženíchovi a svadobným hosťom, nielen svojím aktuálne nepríjemným pocitom. Inak si práve tie každý zapamätá.

Myslíme na vás a držíme palce, aby vaša jarná či letná svadba s alergiou bola znesiteľná a aby ste si ju mohli čo najviac užiť.

Vyskúšajte aj: 12 tipov ako zvládnuť svadbu s alergiou