svadobne_video_02

Ako po svadbe iste uzná väčšina mladomanželov, svadobný deň preletí rýchlosťou blesku a vy sa ani nestihnete spamätať a vhupnete rovnými nohami do posvadobnej reality :o). A po rozkrájaní svadobnej torty a dohraní posledného songu, jediná živá spomienka, ktorá vám zostane ešte dlho po svadbe, je práve svadobné video (pokiaľ nerátame statické obrázky vo forme svadobných fotografií).

Ako si teda zaistiť, aby táto spomienka bola skutočne dôveryhodná a zachytená zodpovedne a navyše pútavo pre všetkých a z každého uhla pohľadu i po rokoch? Tu je niekoľko vyjadrení video profesionálov, ktorí poskytli tipy na skvelý svadobný film, ktorý pretrvá veky, bez zabudnutia či založenia v regáli.

svadobne_video_04
Zdroj obrázku: www.premiumbeat.com

1. Vyberajte svadobného kameramana podľa jeho štýlu a hudby

Prezrite si referenčné svadobné videá, prípadne referencie od mladomanželov, ktorí už daný produkt vyskúšali. Ak mali pocit, že kameramana na svadbe ani nepostrehli, až pokým im nepriniesol skvele zostrihaný svadobný film, ktorý plne korešpondoval s vopred dohodnutým nielen časovým rámcom, vyzerá to byť na správnej ceste.

To, čo uvidíte na webe, bude presne to, čo dostanete aj po vašej svadbe. Takže si buďte istí, že so svadobným kameramanom, ktorého si vyberáte, zdieľate rovnaké názorové štýly či štýlové názory.

 Bude vás zaujímať: Príbuzný versus profesionálny svadobný fotograf 

2. Vopred pripravte rečníkov na prítomnosť svadobného kameramana

Príhovory na svadbe sú bežnou súčasťou jej úvodnej formálnej časti. Kým niektorí rečníci môžu byť zdatní a vedieť, čo robia, iných môže prítomnosť kamery mierne rozrušiť. O to viac, ak s ňou vopred nepočítali. Prestrihávať (ne)súvislú reč či nevhodné poznámky nedáva zmysel, preto je vhodné, ak sú aktéri vopred oboznámení s celým prítomným publikom, od babičky, až po kameramana.

svadobne_video_01
Zdroj obrázku: www.amospro.com

 

3. Váš osobný prínos do svadobného dňa a videa

V zahraničí je bežné, že páry si píšu vlastné sľuby, ktoré si počas sobáša dávajú. Pokiaľ plánujete symbolický obrad, prípadne dostanete počas toho vášho priestor na zakomponovanie niečoho osobného, rovnako to pozdvihne na „len vaše“ aj vaše svadobné video. Počuť svoju polovičku sľubovať vám vernosť na veky, navyše zo srdca a nie vopred predčítanými cudzími, ale individuálne poskladanými frázami, vám aj po čase pripomenie význam tejto chvíle.

Ak nie počas obradu, môžete si zaujímavý príspevok pripraviť a predniesť kedykoľvek počas svadobnej recepcie. Kdekoľvek sa bude táto pasáž nachádzať, vždy pritiahne divákov bližšie a vtiahne do deja viac.

 

4. Nechajte svadobného kameramana vybrať hudbu

Môžete mať svoj obľúbený song, ktorý si nechajte zahrať na prvý tanec, no tóny tiahnuce sa svadobnou reportážou nechajte na profesionála. Viac skúseností, kreativita a hlavne celá atmosféra svadobného dňa ho zaručene navedú správnym smerom. Nechcete predsa, aby diváci pri zhliadnutí vášho videa zaspávali, alebo naopak, boli natoľko dynamicky nabudení, že utečú skôr ako sa skončí. Profesionálny kameraman to už má v oku i uchu :o) a dokáže náležite zladiť obraz i zvuk požadovaným spôsobom.

svadobne_video_03
Zdroj obrázku: www.miltonkeynesweddingphotographer.com

 

Možno budete mať svadbu v glamour štýle s trblietavým outfitom uprostred zimnej krajiny. Ideálny background pre filmový soundtrack na zvýraznenie vášho hviezdneho dňa. Alebo plánujete rustik svadbu na farme, uprostred horúceho leta, kedy sa budete preháňať rozkvitnutou lúkou a čítať si pred oltárom zamilované listy, do čoho skvele zapasuje folkový love song.

Každopádne, pokiaľ sa vám výber kameramana nebude páčiť, vždy si to s ním môžete vydiskutovať, veď všetko je vždy o komunikácii. No ak mu dáte voľnú ruku a necháte plne rozvinúť jeho kreatívu, určite dostanete nádherné svadobné video, ktoré vám potvrdí, prečo ste si ho na úvod vybrali.

 

5. Užívajte si svoj svadobný deň – v realite, následne i na videu

Striktné dodržiavanie programu, obavy o každý detail, či príliš veľa úloh na vašich nevestovských pleciach sa na vás môže vo svadobný deň odraziť nepozitívnym postojom a prístupom. Určite si však nechcete po čase pozerať svoje svadobné video s myšlienkou, aká vystresovaná nevesta ste v ten deň boli.

Pokiaľ máte niekoho, na koho stres presuniete, napríklad družičku alebo svadobného koordinátora, je to veľké plus, no ak aj nie, nechajte deň jednoducho plynúť. Zamerajte sa na dôležité veci, ako ranné kozmetické prípravy, svadobné fotografovanie, poďakovanie rodičom a včasné dostavenie sa na sobáš. Ostatné hoďte za hlavu a bavte sa. Veď svadba je predsa o oslave, nie o stresovaní sa pre maličkosti.

svadobne_video_02
Zdroj obrázku: www.easyweddings.co.uk

 

Keď potom neskôr budete pozerať vaše svadobné video, všetka radosť, vzrušenie a šťastie vás opäť opantá práve prostredníctvom skvelej atmosféry na obrazovke. A vy si spomeniete, aký to bol úžasný deň, zakaždým, keď stlačíte tlačítko Play :o).