svadobny_coordinator

Pokiaľ už máte jasno v rozdelení hlavných svadobných aktivít a úloh medzi profi a rodinných príslušníkov, ktoré sme rozoberali v 1. časti a pokračujete v plánovaní plánovania vašej svadby a delegovaní ďalších činností, inšpirujte sa. Príležitostí, kedy je vhodné obrátiť sa na svadobných profesionálov a ušetriť si čas, prostriedky a hlavne kopu stresu, je viac.

 

4.     Profi svadobná výzdoba

Vyzdobiť si svadbu svojpomocne predsa nemôže byť až taký problém. Kúpite si kvety, nejaké vázy máte aj doma, darčeky pre hostí a menovky spravíte s družičkami, svadobné doplnky objednáte z e-shopu…Znie to jednoducho, ale aj toto má svoje ale. Kvetinové aranžmány nemôžu byť pripravené skôr ako deň vopred, mnohé ani neprežijú transfer, preto sú robené priamo na mieste v deň svadby. Množstvo kvetov (ak viete aké množstvo treba objednať), je potrebné skladovať v chlade a prevážať opatrne. Naviazať svadobnú kyticu do peknej kompaktnej gule, ktorá drží a vydrží, nevie ani každá kvetinárka, nie to ešte bežný netrénovaný smrteľník a nezabúdajte ani na to, že čas po svadbe strávite balením svadobnej výzdoby namiesto venovaním sa svojmu novomanželovi.

Deň pred svadbou si preto radšej naplánujte absolvovanie manikúry, pedikúry a prípravy pleti, rezervujte si čas na rozlúčkovú večeru, privítanie cezpoľných hostí prichádzajúcich z letiska a iné, neveste náležiace aktivity. Akokoľvek zručná ste, svadobné dekorácie vo svadobný deň zverte radšej profi aranžérkam a vlastnú kreatívu si nechajte na tvorivé dielničky pre vaše detičky. :)

zelena_jarna_svadba
Zdroj obrázku: www.weddingcolors.net

 

Bude Vás zaujímať: Jarná svadobná výzdoba z jarných kvetov

 

5.     Svadobný účes a make-up bez stresu

Stylujete sa každý deň, prečo by ste to teda nezvládli vo váš svadobný? Pretože, možno chcete výčes či drdol, ktorý ste si robili len pár krát a nedá sa povedať, že máte extra dlhú prax. Alebo plánujete natáčať a rozpúšťať, ale môže byť tropická horúčava, alebo dážď…Navyše budete v úplne inom duševnom rozpoložení, hoci všetko ostatné budete mať predpripravené (pamätajte, čert nikdy nespí a stať sa môže čokoľvek). Ktovie ako na to zareagujú vaše vlasy a pleť, ktoré sa, ako na potvoru, môžu správať úplne inak ako v bežný deň (a ak to aj robiť nebudú, zaručene budete mať aspoň taký pocit).

Prečo sa teda neodpútať od týchto stresutvorných záležitostí a nedopriať si relax so šálkou voňavej kávy či čokolády a nenechať sa hýčkať hneď od rána? Vo svoj svadobný deň si to predsa zaslúžite. Verdikt teda znie: Najmite si profesionála. Bez okolkov.

 

svadobny_coordinator
Zdroj obrázku: www.communitytable.parade.com

6.     Koordinácia svadobného dňa – mimo réžie nevesty

Vaše organizačné schopnosti boli vždy vynikajúce, veď nakoniec aj momentálne zastávate manažérsku pozíciu a ste v nej úspešná. Gratulujeme! Zmanažovať svoj svadobný deň je však o čomsi inom. O dosť inom. A hoci to celé beriete vysoko profesionálne, predsa len by ste si to možno chceli užiť aj z pozície nevesty. Alebo túžite celý deň odpovedať na nekonečné telefonáty, naháňať družičky, kontrolovať dodávateľov a ešte sa stíhať venovať hosťom? Ráno nachystať, potom sa dať do gala, povedať to správne áno, zabaviť sa a po tom všetkom sálu dôkladne upratať? V dobrej vôli vám radíme, radšej to neskúšajte ani náhodou. Inak budete na svoj svadobný deň spomínať vo všetkom, len nie v dobrom. A to predsa nie je cieľ. Zato pohodlným riešením tohto stavu je – profi svadobný koordinátor alebo prinajmenšom aspoň profi družička :o), ktorá sa postará výhradne o nevestu, no v štichu nenechá ani jej najbližšie spoločníčky.

 

Čítajte aj: Profi Družička

 

Pokúšali ste sa vo váš Veľký deň zvládnuť tieto body svojpomocne? Ako to dopadlo? Dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH.