vyzdoba_na_svadbe

Od začiatku roku sa na nás zo všetkých strán valia cudzie názvy farieb, ktoré údajne ovládnu najbližšiu svadobnú sezónu: Rose quartz a Serenity – jemné pastelky evokujúce nežnú rozprávkovú vílu odetú v odtieňoch cukríkovo ružovej a belasej modrej, ktoré síce neznejú zle, no nemusia byť po vôli úplne každému, obzvlášť ženíchovi :) .

Našťastie sú aj odtiene, ktoré z módy len tak ľahko nevyjdú, nakoľko sú rafinovane neutrálne a sofistikovane svadobné. Jednou z nich je mentolová, ktorá vládla svadobnému svetu ešte nedávno a jej primiešaním do vášho svadobného konceptu určite nič nepokazíte ani dnes, nakoľko svoju pozíciu si stále drží a vôbec sa netvári, že by sa jej dobrovoľne chcela vzdať aj v najbližších sezónach. A prečo aj, keď na to nemá pádny dôvod.

farebna_paleta_mentolova_zlata
Zdroj obrázku: www.pecklee.com

Prečo sa pastelovému zelenkavému odtieňu dostalo toľko pozornosti? Asi preto, že perfektne ladí s metalickými, neutrálnymi a inými pastelovými odtieňmi, ktoré sú vďaka nemu všestranne premenlivé. A hoci sa v posledných rokoch mentolová stala prakticky klasikou v rámci svadobnej palety, stále zostáva mierne neočakávaná či nevšedná, teda moderná.

No aby sme len neteoretizovali, tu je 8 čerstvých nápadov ako zakomponovať tento sladký odtieň do detailov vašej svadby od začiatku do konca.

10 tipov ako zamiešať mentolovú do svadobného konceptu

1. Primiešajte mentolovú do svadobných pozvánok a tlačovín

Jednoduché a jemne tónované svadobné tlačoviny sú skvelým výberom pre páry uprednostňujúce klasiku. Ak sa vám do farebnosti veľmi nechce, stačí začať detailmi – písmom, mašličkou, ornamentom…

svadobne_oznamenie
Zdroj obrázku: www.aliexpress.com

 

2. Farebne rozžiarte látky

Romantici budú zamdlievať pri pohľade na mentolovo sladké obrúsky či obrusy, zvlášť ak sa budú vynímať na metalicky dekorovanom svadobnom stole. Nezabúdajte však ani na bufet či candy bar, ktorému trochu jemných pastelov od obrusu či servítok tiež nezaškodí.

3. Pridajte za hrsť farby do svadobnej výzdoby

Pohodlné, jasne sfarbené vankúše sú priam nevyhnutnosťou na letnej záhradnej slávnosti. Potom už stačí len servírovať niečo rovnako osviežujúce a povznášajúce, napríklad aj v rovnakej farbe či s mätou.

svadobny_stol
Zdroj obrázku: www.unitedwithlove.com

4. Zakomponujte mentolky do kvetov a svadobnej kytice

Inšpirujte sa prírodou a vylepšite ju farebnosťou. Napríklad mätovo-mentolovou. Závan sviežosti tak bude cítiť zo všetkých strán. Navyše vyčarovať ten správny štýl, či už rustikálny, vintage alebo naopak vysoko moderný, nie je až taký problém.

svadobna_kytica
Zdroj obrázku: www.blog.alisonmishphotography.com

  Bude vás zaujímať: Vintage svadobná výzdoba 

5. Mentolovo mätové darčeky pre hostí

Či už budú tak vyzerať navonok alebo aj chutiť zvnútra, je na vás. Každopádne malé pozornosti pre hostí vo farebne zladených balíčkoch alebo krabičkách prilákajú naoko a budú zapamätateľné na dlho. Preto si aj pri tejto maličkosti dajte záležať a namixujte ten správny mix (ne)jedlých drobností. Na výber máte mydielka rôznych tvarov a vôní, medovníčky, čokoládové pralinky, cup caky a pokiaľ robíte svadbu pri mori, aj mentolové Ouzo :) . S trochou fantázie určite vyfantazírujete niečo kreatívne a nezabudnuteľné.

Svadobny_candy_bar
Zdroj obrázku: www.happytea.potgr

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.