Pantone

Očakávaný moment všetkých dizajnérov, návrhárov či dekoratérov uzrel svetlo sveta. Pantone Color Institute, tak ako každoročne, vyhlásil farbu roka 2021. Tento rok sa týmto titulom môžu pýšiť dokonca až dve farby.  Jedná sa o farby Ultimate Grey a Illuminating Yellow, teda o Trvalú šedú a Povznášajúcu žltú.

Výberom dvoch nezávislých farieb chceli odborníci z Pantone zvýrazniť odkaz sily a nádeje, ktorý je trvalý a povznášajúci, čím sa zdôrazňuje, že vo svete nejde len o jednu farbu, tak ako na svadbe nejde len o jednu osobu. Leatrice Eiseman, výkonný riaditeľ Pantone Color Institute, pre jeden americký denník komentoval výber spomínaných farieb:

“Spojenie trvalej šedej Ultimate so žiarivou žltou farbou Illuminating vyjadruje posolstvo pozitivity podporené odvahou. Praktické a pevné, no zároveň hrejivé a optimistické, to je farebná kombinácia, ktorá nám dáva odolnosť a nádej. Musíme sa cítiť povzbudení a povznesení, to je pre ľudského ducha nevyhnutné.” 

My sme si pre vás pripravili 5 typov, ako tieto výnimočné farby zakomponovať do vášho svadobného dňa. Ich využitie a možnosti kombinácií sú naozaj široké a je len na vašej fantázii a vkuse ako sa rozhodnete tejto farebnej kombinácie zhostiť. Ak váhate, či nasledovať najnovšie trendy, nechajte sa inšpirovať našimi radami.

Svadobné oznámenie vo farbách roka 2021

Je len na vašom rozhodnutí, či si zvolíte farbu žltú alebo šedú. Alebo vyberiete ich kombináciu.  Svadobné oznámenie v týchto farbách vie naozaj ponúknuť výnimočnosť a eleganciu. Možností je veľa. Jednofarebné s výrazným textom, jednoduchý základ s použitím výrazných vzorov ako sú kvety, či zameranie na detail, ktorý tvorí farebná dvojkombinácia obálky s oznámením. Fantázii sa medze nekladú.

Pantone color - Illuminating Yellow
Zdroj: https://www.insideweddings.com/
Pantone Color - Ultimate Grey
Zdroj: https://www.weddingsbytracy.com/

Pantone Colors 2021 a družičkovské šaty

Máloktorá z neviest si vie predstaviť svadbu bez svojich družičiek. Najlepšie kamarátky a najbližšie príbuzné sú jej oporou počas celého dňa. Posledné trendy nám ukazujú družičky oblečené v rovnakej farbe. Tento rok máte výnimočnú príležitosť vymeniť jemné pastelové farby za žiarivú žltú či nezvyčajnú šedú, alebo aj obe naraz, či už na jedných šatách alebo na cik-cak družičkách.

Zdroj: https://greenweddingshoes.com/
Pantone Color - Ultimate Grey
Zdroj: pinterest.com

Svadobné pierko s kúskom žlto-sivej extravagancie

Svadobné pierko je tradičným symbolom, ktorý rozlišoval svadobných hostí mužského zastúpenia na nezadaných mládencov a ženatých mužov. Dodnes je táto tradícia zachovaná a svadobné pierka používame na rozlíšenie svadobných hostí. Tradičným prvkom svadobného pierka je buxus. Ak sa rozhodnete túto rastlinku vymeniť za niečo živšie a výraznejšie, táto svadobná sezóna vám praje. Šedo-žltá kombinácia prírodných materiálov je jednou z možností ako pridať pierku kúsok extravagancie.

Zdroj: http://www.jennyfleur.co.uk/

Candy a Cocktail bar vo farbách sezóny

Candy a Cocktail bary sa stali veľmi obľúbenou súčasťou svadieb. Tak ako ich milujú svadobní hostia vďaka dobrotám, ktoré sa v nich nachádzajú, rovnako na ne nedajú dopustiť dekoratérky a cukrárky, ktoré tieto miesta berú ako súčasť svadobnej výzdoby a vedia sa na nich poriadne vyšantiť. Koláče, torty a zákusky, ktoré sú viac umeleckým dielom ako malou maškrtou sú neoddeliteľnou súčasťou candy barov. Tento rok máte výnimočnú príležitosť zladiť vaše dobroty a nápoje s farbami roka 2021 a vytvoriť jedinečný cocktail maškrtných detailov.

Zdroj: http://www.claireowencakes.com/
Zdroj: https://engagingeventscharleston.com/

Ženích a jeho oblečenie podľa Pantone 2021

Aj keď je nevesta považovaná za tú dominantnejšiu časť svadobného páru, na ženícha nesmieme zabúdať. Zatiaľ čo nevestu vystihujú výnimočné šaty, ženícha malé detaily. Manžetové gombíky, vreckovka, kravata či motýlik. To všetko je pre ženícha dôležitejšie ako sa zdá. Využite kombináciu šedej a žltej a nechajte tak zažiariť i ženícha.

Zdroj: weddingwire.com

Svadobná sezóna 2021 je nastavená v plnej elegancii a výnimočnosti. Žltá a šedá sú farbami tohto roka a my veríme, že sa s touto kombináciou dokonale vyhráte. Viete aká bola farba roka 2020? Pripomeňte si inšpirácie roku 2020.

Autor článku: Marcela Tršková