Deti_na_svadbe_07

Že je to pre vás ťažký oriešok? Máme tipy, ako zabodovať, pokiaľ ide o menu, zábavu i obliekanie menších i väčších, vašich i cudzích, malé družičky či družbov.

 

Ako obliecť malých svadobných hostí?


Ste detailisti a máte stanovené presné pravidlá obliekania na svadobnú slávnosť? S partnerom ste zladení, no čo deti? Pri dievčatku je to jednoduchšie. Stačí pekná čelenka alebo sponka do vlasov, malý kvetinkový náramok, ružové sandáliky ladiace s vami a malá družička je na svete.

Pri chlapcoch je to trošku zložitejšie, ale z ich strany sú zas nároky určite menšie ako u družičiek. Pokiaľ ide o najmenších, tí si môžu dovoliť športovú eleganciu aj na podujatia väčšieho spoločenského významu akým svadba zaručene je. Ak tiež stavíte na doplnky typu motýlik, kravata, štýlová vesta či moderná šiltovka bekovka, o šmrncovného fešáka máte postarané.

 

Deti_na_svadbe_01
Zdroj obrázku: www.etsy.com
Deti_na_svadbe_07
Zdroj obrázku: www.weddinghigh.com

Detské svadobné menu á la „spapaj ma rýchlo“


Ja to jesť nebudem, mami! Bežne sa s touto vetou stretávate pri spoločnom nedeľnom obede? Nie vždy vaša snaha a kreativita v kuchyni slávi úspech? Zvyčajne vaša ratolesť zahlási, že by si prosila niečo iné? A čo už potom vaša svadba.

Netrápte sa prispôsobovaním svadobného menu požiadavkám detí. Tie sú v tento deň šťastné z iných vecí a papanie až tak veľmi ako vy neriešia. Niekedy stačí menu kreatívne premenovať či pohrať sa s vtipnými názvami ako napríklad „čosi pirátske, zbojnícke, princeznovské ….“, hodiť tomu zaujímavejší tvar či fasádu :-) a hneď to mizne z taniera ľahšie.

Pokiaľ je na svadbe sladký bufet alebo čokoládová fontána, tam si deti zaručene prídu na svoje, no zdravšia alternatíva v podobe zeleninového či syrového bufetu môže byť rovnako netradične nazdobená a lákajúca po maškrtení.

Kreatívne sa dajú poňať aj nápoje od citronády s dlhými a ešte dlhšími slamkami, cez farebné džúsy a šťavy z čerstvého ovocia i zeleniny až po čajíky z čerstvých byliniek. No horúce kakao či čokoláda sa na svadbe tiež môže :-).

Deti na svadbe - malý družba

 Čítajte aj: Prečo pozvať deti na svadbu? – Časť 1.

 

Kúzelník, klaun & Co. pre deti na svadbe


Sobáš, prípitok, recepcia s množstvom prejavov… S týmto u detí nepochodíte. Vaši malí hostia si vyžadujú veľa trpezlivosti, preto sa uistite, či majú na večer pripravený dostatok zábavy. Nezabudli ste na detský kútik so šikovnou opatrovateľkou? Detské duše zaručene poteší aj kúzelník alebo klaun.

Máte na svadbe svoje malé deti a radi by ste si po dlhšej dobe aj zatancovali? Zabezpečte si pestúnku (tip hlavne pre partnerov :-) – partnerka to zaručene ocení. :-))

Pokiaľ zvládnete svadobné plánovanie už v prvotnej fáze a celovečernú recepciu obohatíte dobrým svadobným programom aj pre deti, už vám nič nezabráni pokojne a uvoľnene oslavovať.

 

klaun_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.bluntobjectstheatre.com

Kde usadiť deti na svadbe?


V prípade malých detí je to ľahké. Určite ich usaďte k ich rodičom. Ale čo v prípade skupiny dospievajúcej mládeže? Usadiť ich s rodičmi a dúfať, že všetko spapajú podľa vašich či predstáv rodičov, je viac ako utópia. Čo tak mládež usadiť za spoločný stôl a ponechať im určitú voľnosť? Zaručene sa pred svadbou pozrite na vekové zloženie a na základe neho zvážte, ktorá voľba je tá najlepšia.

Ak to už máte za sebou, napíšte nám do KOMENTÁROV, ako ste svadbu s deťmi zvládli vy? Zaručene tým pomôžete viacerým.