svadobne_bubliny

Hádzanie ryže na novomanželov je svadobná tradícia, ktorá po stáročia symbolizuje prosperitu a plodnosť. Doba a aj nevesty sú však stále modernejšie, a preto rastie aj dopyt po nových zvykoch. Tu sú niektoré z obľúbených.

hádzanie_ryze
Zdroj obrázku: www.quericavida.com

1. Svadobné konfety

Hádzanie konfiet na mladomanželov by im malo zabezpečiť plodnosť. Dnes je na výber aj veľké množstvo farebných vystreľovacích záležitostí na svadbu v tvare malých i veľkých guľôčok, rôznofarebných lupienkov ruží alebo motýlikov a tiež konfety z rôznych materiálov, čo je často dosť podstatná maličkosť, obzvlášť, ak plánujete konfetovať na frekventovanom priestranstve, kde s týmto nápadom nie ste jediní J. Umelé, prírodné či prirodzene sa rozpúšťajúce konfety sú tu totiž na mieste, inak si spolu s nimi môžete nachystať aj metly pre celú svadobnú skupinu, aby tá za vami nasledujúca neskončila v nemom úžase zo zmeny pôvodného miesta.

Ak neradi experimentujete, obráťte sa na svadobnú agentúru, kde vám určite poradia a odporučia tie najvhodnejšie konfety.

svadobne_konfety
Zdroj obrázku: www.alibaba.com

2. Svadobný bublifuk

Pomocou bublifukov môžete skvele dotvoriť svadobnú atmosféru. Môžete ich rozdať svadobným hosťom a poprosiť ich o vyfukovanie bublín po skončení obradu. Fotograf sa určite poteší a vytvoriť krásne svadobné fotografie nebude najmenší problém. Bublifuk je naplnený emulziou, ktorá nezanecháva škvrny na oblečení. Svadobné bublifuky sú navyše balené v zaujímavých tvaroch – fľaše sektu, trubičky so srdiečkovým uzáverom alebo tortičky, ktoré pôsobia slávnostne a sú cenovo dostupné.

svadobne_bubliny
Zdroj obrázku: www.fabp.net

3. Vlajky namiesto konfiet

Patríte medzi športových fanúšikov? Dajte hosťom klubové vlajočky a hor sa do fandenia. Nech vám to manželstvo vydrží. Odporúčame výber vlajočiek zladiť v štýle svadobnej výzdoby, aby pekne zapasovali do celkového konceptu :-).

svadobne_vlajocky
Zdroj obrázku: www.thecelebrationsociety.com

4. Lupienky kvetov

Sú krásne a zároveň šetrné k životnému prostrediu. Hádzať lupienky kvetov je skvelou alternatívou k hádzaniu ryže, najmä v exteriéri. Priznajme si, aj menej boľavou. Ak nemáte vlastnú záhradku s ružami a chcete ušetriť, dobre poslúžia aj papierové lupienky. Dnes už často v spomínanej samorozpustnej forme :-).

Nezabudnite ani na pekne nazdobený košíček, ktorý určite poteší každú malú družičku, prípadne papierové kornúty, v ktorých sa lupienky skvele vynímajú. :-)

Lupienky ruží

5. Svadobné prskavky

Pre mnohých vianočná, avšak pre niekoho aj obľúbená svadobná rozlúčka. Prskavky sú vhodné pre veľkú skupinu. Odporúčame rozdávať ich vopred a poveriť zapaľovaním viac ľudí, aby načasovanie vyšlo a výsledný efekt pripomínal malý ohňostroj. Či túto parádu vyvediete pred kostolom, pri príchode na recepciu, okolo prvého tanca či svadobnej torty, alebo si počkáte na polnoc, je už na vás. Každopádne svadobné prskavkovanie bude iné a zožne úspech.

svadobne_prskavky
Zdroj obrázku: www.weddingsparklersrus.com