dvojica_na_pikniku

Trávite príliš veľa času plánovaním svadby, než aby ste si viacej užívali voľno so svojím snúbencom? Skôr ako si v piatok večer po práci sadnete k svadobným papierovačkám, skúste jeden z týchto zdravých nápadov, ktoré vás na rozdiel od neustáleho plánovania budú spájať. A zároveň vám pomôžu spoločne zmierniť stres pred svadbou, ale nielen pred ňou.

 

Aktivity na zvládnutie stresu pred svadbou

1. Piknik na odbúranie predsvadobného stresu

Jesť vonku je nielen romantické, uvoľňujúce, ale taktiež pomáha zregenerovať myseľ, a celé telo. Takže vytiahnite svojho partnera von, na romantický výlet. Práve toto obidvaja pri predsvadobnom strese potrebujete. A ako bonus – nechoďte tam autom, ale na bicykloch alebo sa prejdite a vychutnajte si aj cestu, nielen samotný cieľ.

dvojica_na_pikniku
Zdroj obrázku: www.blog.twobrightlights.com

2. Buďte fit v prírode nielen pred svadbou

Skúste namiesto nekonečných hodín strávených v posilňovni fitnes aktivity na čerstvom vzduchu. Horolezectvo je skvelý šport, kde pri perfektnom výkone zažijete veľa adrenalínu a úsmev na tvári, keď sa dostanete na vrchol, je úžasný pre oboch. Pokiaľ sa však netúžite hompáľať na lanách v neurčitom vzduchopriestore chvíľu pred svadbou, vyberte si čokoľvek iné – bicykel, kolieskové korčule, turistiku či len obyčajné ležérne prechádzky v prírode. Pointa je v tom, aby ste boli spolu, na čerstvom vzduchu a mimo bez počítačového smogu.

3. Umenie ako liek na stres nielen pred svadbou

Pokiaľ inklinujete k umeniu, zážitok, ktorý získate pri návšteve múzea, je priam dokonalým relaxom pre vášho umeleckého ducha. Vychutnáte si nové a odlišné veci, samozrejme so svojím partnerom, a zároveň sa zdokonalíte vo vlastných vedomostiach. Urobte si zoznam podujatí alebo výstav, ktoré by ste ešte radi videli pred vstupom do manželstva a skúste ho naplniť. Začať môžete hneď :-) a pokračovať zakaždým, keď budete potrebovať vypnúť.

4. Dobrovoľníci pre charitu – a hodnoty sú inde

Ak máte pocit, že vám svadobné plánovanie prerastá cez hlavu a že viac negatívnych vecí naraz sa snáď stať ani nemôže, skúste sa na vec pozrieť z nadhľadu. Dobrovoľnícke aktivity sú jednou z možností, ktorá vám takýto pohľad zaručene poskytne. Skúste si dať pauzu a pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú. Posunie vás to vpred, pomôže zabudnúť na stresy z prípravy svadby a umožní vyčarovať úsmev na tvárach iných. Urobte radosť tým, ktorí to potrebujú a zároveň sa posuňte o stupienok vyššie.

pomoc_druhym
Zdroj obrázku: www.smarterpayroll.net

5. Meditujte – pred i v manželstve

Praktizovanie meditácie je jedným z najväčších svadobných darov, ktorý môžete dať sami sebe. Pomôže vám nielen zvládať stres z prípravy na váš veľký deň, ale aj naučí vytvoriť správnu stratégiu pre zvládnutie stresu počas manželstva. :-)  Po 20 – 30 minútach meditácie si uvedomíte, že ste schopný myslieť a hovoriť jasnejšie a s väčším pocitom kľudu. Skúste to určite rovno vo dvojici :-). Veď tlaku čelíte a počas života mu budete čeliť ešte neraz obaja.

6. Predsvadobný kurz varenia

Láska ide cez žalúdok, tak prečo sa nenaučiť variť niečo nové a chutné. Je to zábavný spôsob ako stráviť čas, navyše spolu. Variť by sa malo s láskou, pretože také jedlo úplne inak chutí i vyzerá a navyše energiu, ktorú doň vložíte, vám opätovne vráti. Aktuálne už varí snáď každý, preto si môžete vybrať kurz akéhokoľvek zamerania podľa vašej ľubovôle. Naučíte sa niečo nové a zároveň budete mať možnosť predviesť sa partnerovi opäť v lepšom svetle. Skúste vaše kuchárske umenie okoreniť aj roztomilými zásterami a úspech spolu s odmenou vás zaručene neminú.

 

A ako napätie kompenzujete vy? Podeľte sa o vaše tipy v KOMENTÁROCH, veď v dnešnom uponáhľanom svete receptov na relax nikdy nie je dosť.