Ohnostroj_na_svadbe

Chcete urobiť zo svojho svadobného dňa ten NAJLEPŠÍ svadobný deň? Rozmýšľate nad svadobným ohňostrojom po sobáši alebo počas svadobnej recepcie? Svadobné ohňostroje sa v posledných sezónach stali populárnym spestrením osláv rôzneho druhu. Od jednoduchých až po silvestrovské rozmery, trblietajúce či strieľajúce záležitosti sú neprehliadnuteľné nielen pre zúčastnených hostí, ale aj blízke okolie. A práve preto je tu niekoľko dôležitých detailov, o ktorých je dobré vedieť skôr ako sa rozhodnete zadovážiť si tento bod programu aj so všetkým, čo obnáša. Čo je vhodné vedieť o svadobnom ohňostroji, aby bol nezabudnuteľným zážitkom len z toho dobrého uhla pohľadu?

 

Ohnostroj_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.bestdestinationwedding.com

1. Preverte si miestne pravidlá, nariadenia a zákony

Každé mesto a miesto má individuálne miestne nariadenia, ktoré väčšinou povoľujú malé prskavkové záležitosti, no väčšie ohňostroje sa podriaďujú prísnym pravidlám, ktoré ovplyvnia aj vašu svadbu či rodinnú oslavu. Miesto svadobnej hostiny či miestna svadobná agentúra väčšinou ovládajú pozadie a možnosti, za akých (ne)prichádza svadobný ohňostroj do úvahy bez nepriaznivého narušenia klímy.

2. Nezabudnite na povolenia  pre ohňostroj

Pokiaľ aj vaše mesto povoľuje určité kategórie ohňostrojov, preverte si, či predsa len nepožaduje povolenie na každý z nich. Ohňostrojoví profesionáli väčšinou majú prehľad a najaktuálnejšie a zároveň najkomplexnejšie informácie, preto sa oplatí hneď na úvod informovať u nich.

 

3. Zoberte do úvahy  miesto svadby

Ak budete oslavovať v lesnej chate, na historickom zámku či v blízkosti obytnej zóny s horľavými strechami, ohňostroj pravdepodobne nebude najbezpečnejším spestrením programu. Veľké ohňostroje najlepšie vyznejú nad rozľahlým otvoreným priestranstvom akým je golfové ihrisko, zelená lúka či vodná plocha. Zároveň sú tu aj najbezpečnejšie, nakoľko dopadajúce tlejúce čiastočky nemajú veľmi čo ohroziť.

 

svadobny_ohnostroj
Zdroj obrázku: www.alamofireworks.com

4. Zvážte cenu svadobného ohňostroja

Pokiaľ k programu tohto typu inklinujete, svadobný ohňostroj je bez pochýb nezabudnuteľným zážitkom, no zároveň to vie byť aj dosť nákladná položka vášho svadobného rozpočtu. Ak netúžite po „krabicovom urob si sám“ ohňostroji, ale po niečom skutočne reprezentatívnom a nezabudnuteľnom, počítajte so sumami nad 1.000 Eur na niekoľko minút. V prípade, že na vašej svadbe plánujete silvestrovské predstavenie, naozaj si radšej najmite profesionálov, ktorí okrem prípravy, odpálenia, upratania, vybavia aj potrebné povolenia a majú skúsenosti so všetkým nevyhnutným. Lebo robiť rachot nie je až také jednoduché :-).

 

5. Trblietavé náhrady svadobného ohňostroja

Svadobné prskavky, svietiace balóniky, lampióny šťastia či rôzne interiérové efekty typu svietiaci i farebný dážď, iskričkový gejzír a rôzne flitre sú peknou alternatívou veľkých ohňostrojov, ktorá z vášho svadobného rozpočtu neukrojí až takú veľkú čiastku.

Letná záhradná svadba sa môže popýšiť aj povešanými lampiónmi či veľkými lucernami a skvelú atmosféru navodí aj nespočetné množstvo malých plávajúcich sviečok nielen na bazéne, jazere či inej vodnej ploche, ale i napríklad v interiéri či na tanečnom parkete pri sóle mladomanželov.

 

lampase_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.vponsalewedding.co.uk

Svadba v nejaký významný deň, prípadne na zaujímavom mieste, vám môže priniesť výhody z ohňostroja niekoho iného :-). Šikovný fotograf či kameraman ho určite zachytia a rafinovane použijú vo svojich prezentáciách vašej svadby.

 

Ak máte iný návrh na trblietavé spestrenie svadby či rodinnej oslavy, podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH. Tiež sa občas radi vytrblietkujeme :-).