kava

Pokiaľ už viete, na aké potraviny a nápoje sa zamerať, čomu sme sa venovali v 1. časti článku, máte prvú polovicu za sebou. Aby ste to však dotiahli do úspešného konca, je vhodné poznať aj druhú stranu mince, a síce, čomu sa radšej vyhnúť. Poďme teda na to. Nakoľko vhodná strava je vo väčšine prípadov základom úspechu, je vhodné vedieť, čo jesť a piť vo svadobný deň, či iný dôležitý deň a čomu sa radšej vyhnúť alebo to aspoň eliminovať, aby ste stres a nepohodu znížili na minimum a naopak, podporili pohodu nielen zo svojho pohľadu, ale i pohľadu ostatných.

Týmto 4 potravinám sa vo svadobný deň vyhnite

 

1. Káva – vo svadobný deň obmedzene

Bez kávy si väčšina z nás nevie predstaviť, ako by celý deň fungovala. Sú však aj zdravšie stimulanty, ktoré vzpružia do pracovného dňa a rovnako do toho svadobného.

Káva má nesporne mnohé výhody, ale má aj temné stránky, ktoré kráse neprospievajú. Keďže káva v prvom rade odvodňuje, je potrebné telo dostatočne hydratovať. Lebo keď je dehydrované, pokožka je suchá, šupinatá a môžu sa skôr objaviť prvé vrásky, a to by ste určite nechceli. Obzvlášť nie pred svadbou. Ponechajte si kávu vo svojom jedálničku, ale obmedzte ju na 3 šálky denne.

Kofeín v druhom rade spôsobuje aj potenie a isto sa vám ťažšie dýcha pri predstave, že by ste na svojich krásnych svadobných šatách mali vo svoj deň D fľaky od potu.

Bude vás zaujímať: Zdravá káva na svadbe

kava
Zdroj obrázku: www.notonthehighstreet.com

2. Umelé sladidlá – hotová pohroma

Zložka, ktorá sa nachádza už skoro všade. Vedeli ste, že cukor je pre organizmus veľmi dôležitý? Dôležité ale je, v akej forme a v akom množstve ho do tela prijímame. Umelé sladidlá vznikli ako náhrada za pravý cukor, ale nemajú žiadnu energetickú hodnotu. Preto sú pre telo škodlivé. Spôsobujú nadúvanie, ktoré následne vedie k nepohodliu. A vy sa predsa chcete vo svoj svadobný deň cítiť skvelo a pohodlne, preto neváhajte a nahraďte tieto neduhy ovocím a prírodnými produktmi, v ktorých nájdete zdravý cukor, ktorý vám pomôže preklenúť všetky slasti i strasti svadobného dňa s úžasnou energiou.

 

3. Mliečne výrobky – skrytá nástraha svadobného nepohodlia

Hoci mliečne výrobky sú doslova zdravotnou bombou, určite si ich pred svadobným dňom doprajte len s mierou. Mliečne výrobky totiž tiež spôsobujú nadúvanie, ktoré by vám celý deň znepríjemnilo. Alternatívou klasických mliečnych produktov môže byť sója, mandle alebo kokosové mlieko, ktoré udrží vaše bruško v správnych medziach i mierach.

 

4. Alkohol na svadbe naozaj len s mierou

Metla, ktorá je tu s nami už od nepamäti. Okrem toho, že spôsobuje rôzne faux pas, na ktoré by nejeden z vás chcel zabudnúť, ani zdraviu určite neprospieva. Alkohol je ťažký na žalúdok, má mnoho kalórií a okrem točenia hlavy spôsobuje aj vývrtky v tráviacom systéme. Preto si pred svadbou odoprite akýkoľvek druh tohto moku a počas nej to s ním určite nepreháňajte. Hoci práve alkohol je často považovaný za nápoj osláv.

 Čítajte aj: 5 x zdravý nápoj na fitness svadbu či oslavu

 

alkohol_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.phillymag.com