svadobna_cesta

Ak už máte zvládnutý základ svadobného zoznamu z 1. časti, popremýšľajte aj nad nasledovnými položkami, ktoré by mohol váš zoznam dôležitých vecí na svadobný deň obsahovať. Keď nie pred, po svadbe nám určite dáte za pravdu, že by sa vám išli aj tie :o).

 

Ďalšie veci, ktoré vo svadobný deň majte po ruke

 

7. Popolnočné šaty, topánky a doplnky

Pokiaľ sa o polnoci plánujete prezliekať, či už do kroja alebo iných spoločenských šiat, je vhodné myslieť na ne už v predstihu. A spolu so svadobným si pribaľte rovno aj tento obal.

 

saty_na_prezlecenie
Zdroj obrázku: www.outfitideashq.com

Čítajte aj: Aké šaty na svadbu na prezlečenie?

 

8. Osobné veci na prezlečenie a cestovanie

Pravdepodobne nezostanete v rovnakých šatách na druhý deň po svadbe, preto myslite aj na to, čo na seba, keď už bude po všetkom, aby ste ráno mali v čom vyprevádzať hostí. Ak rovno cestujete na svadobnú cestu, vaša batožina sa pravdepodobne nafúkne ešte o dosť viac. Mať ďalší zoznam týkajúci sa len svadobnej cesty je preto viac ako osožné.

 

svadobna_cesta
Zdroj obrázku: www.theknot.com

9. Voda a niečo na zahryznutie

Počas svadobných príprav budete mať sotva čas na poriadne jedlo, preto majte po ruke aspoň niečo malé na prehryznutie, aby vás pred oltárom nezdolal hlad či nebodaj nevoľnosť alebo malátnosť. A nakoľko hydratovať je základ, fľaša vody zachráni takmer každú situáciu, preto to nepodceňujte ani na zimnej či upršanej svadbe.

male_obcerstvenie
Zdroj obrázku: www.Trulyvietnamtour.com

10. Skrinka prvej pomoci

Nikdy neviete, čo sa môže pokaziť. A práve preto buďte pripravená na takmer každú situáciu a to minimálne so skrinkou prvej pomoci. Ak ste z tých šťastných, čo majú svojho svadobného koordinátora, tento bod môžete v kľude vynechať, pokiaľ máte aspoň družičku, presuňte túto zodpovednosť na ňu, no ak je aj toto na vás, opäť vám pomôže vopred premyslený zoznam.

 

prva_pomoc_pre_nevestu
Zdroj obrázku: www.bridesofadelaide.com.au

Bude vás zaujímať: Balíček prvej pomoci na svadbu

11. Svadobné sľuby

Ak ste si napísali vlastné vyznanie lásky, ktoré si chcete vzájomne predniesť počas obradu či na svadobnej recepcii, nezabudnite si napísaný či vytlačený koncept. Poproste družičku, aby vám ho opatrila do chvíle, keď ho budete potrebovať, lebo v takýchto situáciách zvykne dôjsť dych aj trénovaným rečníkom.

svadobne_sluby
Zdroj obrázku: www.jacksonvillebridalwave.com

Je toho skutočne dosť, no stále sme len na začiatku. Svoj zoznam svadobného dňa môžete rozšíriť rôznymi smermi a stranami. Dôležité vždy je, aby ste na ňom mali to pre vás podstatné, bez čoho by komfort vášho svadobného dňa nemal ten správny podtón. Ak budete mať zoznamov viac, nič sa nestane. Čím lepšie sa pripravíte vopred, tým menej budete musieť improvizovať na mieste.

Pohodovú svadbu vám želám.