Rozhovor_pred_svadbou

Moderné páry dnes žijú spolu dlho pred svadbou, takže domáce práce typu umývanie riadu, čistenie kúpeľne či vynášanie smetí už majú zvládnuté. Aj napriek tomu zostáva nespočetne tém, ktoré by mali prebrať skôr ako si povedia „áno“. Tu je 7 z nich, ktoré by ste pred sobášom mali rozobrať a zvládnuť.

 

Rozhovor_pred_svadbou
Zdroj obrázku: Photo by Anna Pumer Photography

7 otázok, ktoré vyriešte skôr ako v deň svadby

 

1. Dlhy a financie

Pokiaľ plánujete spoločné živobytie na dlhé obdobie, skôr ako vhupnete rovnými nohami do spoločnej domácnosti a každodenných situácií, sadnite si v kľude a preberte si otázky domácich financií.

Pokiaľ máte študentskú pôžičku alebo akékoľvek iné záväzky v tomto smere, buďte čestní a netajte to. Inak vás to potopí hneď v úvode spoločnej domácnosti. Rovnako ako v prípade, ak máte akékoľvek dlhy z minulosti. Porozprávajte sa s partnerom otvorene a spoločne nájdite riešenie ako vylepšiť vaše finančné skóre.

Toto je zároveň vhodný čas aj na rozdebatovanie, ako budete finančne napredovať spolu. Napríklad, ak si plánujete zaobstarať spoločné bývanie.

 

2. Deti a rodina

Zaručene potrebujete rozobrať tému detí a rodičovstva a všetkého, čo s tým súvisí. Pokúste sa zistiť partnerove očakávania a predstavy týkajúce sa tejto oblasti. Chce sa niektorí z vás vzdať kariéry a zostať rodičom na plný úväzok či na dlhšie obdobie? Alebo chcete aj popri deťoch obaja pracovať full time? Pokiaľ áno, máte k dispozícii starých rodičov, ktorí vám s deťmi pomôžu alebo budete riešiť opatrovateľku? Oblasť detí je veľmi citlivá a niekedy v konečnom dôsledku vypáli inak ako ste plánovali, no určite je dobré debatovať o tom v predstihu.

 

3. Sťahovanie do nového mesta či krajiny

Žijeme ťažkú dobu a sťahovanie za prácou či bývaním nie je ničím výnimočným. Preberte preto aj otázku ochoty partnera presťahovať sa mimo dosahu rodičov, priateľov či zaužívaného režimu. Pokiaľ chce partner neoblomne zotrvať na doterajšom mieste, pokúste sa mu porozumieť a vysvetliť mu danú situáciu. Možno sa obáva, že vaša nová práca nepokryje náklady na bývanie či dochádzanie, no pokiaľ mu to náležite vysvetlíte, zmení názor. Alebo sa len budúca manželka obáva v budúcnosti byť ďalej od rodiny, ktorá by jej pomohla s deťmi, no časom sa ukáže, že všetko spolu zvládnete.

Profi_banner_dlhy

4. Životné priority

Svadba znamená začať realizovať dlhodobé plány s inou osobou, takže je veľmi dôležité vyložiť karty a priority čo najskôr na stôl. Je každoročná týždňová dovolenka na zozname vašich absolútnych must have? Alebo radšej ušetrené prostriedky venujete do nového spoločného bývania? Pohovorte si o tom spoločne a nájdite kompromis, ktorý ste obaja schopní zvládnuť. Obaja musíte byť ochotní dosahovať vzájomne stanovené ciele, veď dobré manželstvo je odrazovým mostíkom veľkých ambícií, no zároveň každý z vás musí byť ochotný prispôsobiť svoje plány aj plánom partnera a jeho snom a preferenciám. Presadzovať si len svoje vedie k zániku skôr ako si poviete áno.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.