sobas

Sú niektoré veci, ktoré by všetky svadby rozhodne mali mať. Okrem pekných bielych šiat pre nevestu, nádherného miesta obradu a romantickej trojposchodovej torty, samozrejme. Takže bez ohľadu na to, ktoré tradície sa rozhodnete (ne)zahrnúť do plánu na Váš veľký deň, tu je päť must-have, ktoré jednoducho musíte mať, ak chcete byť aspoň jeden deň princeznou. Lebo bez týchto vecí sa žiadna svadba nezaobíde.

sobas
Zdroj obrázku: www.southernweddings.com, Autor: Nichols

Týchto 5 vecí na svadbe musíte mať

 

1. Ľudia, ktorých máte radi

Iste, nie všetkým členom rodiny vyhoviete na maximum, no predsa len, sú to vaši najbližší, ktorí spolu s vami chcú osláviť vstup do ďalšej etapy vášho života a bez nich by to skutočne nebolo ono. Takže, keď príde na zoznam hostí, dôkladne premýšľajte skôr ako niekoho vylúčite či rozpošlete pozvánky. Po svadbe predsa nechcete mať v tomto smere žiadne výčitky.

Čítajte aj: Kedy si svadobní hostia vašu svadbu zapamätajú v dobrom?

 

2. Solídny sobášiaci

Nezáleží na tom, či sa chystáte uzavrieť manželstvo pred kňazom, ktorý vás pozná od detstva alebo poslancom, ktorý vás zbadal 5 minút pred obradom. Každopádne by to mal byť niekto, kto má rád svoju prácu a je nadšený, že môže byť významnou súčasťou vášho veľkého dňa. Pokiaľ je možné sobášiaceho vybrať, porozprávajte sa o tom s partnerom, prípadne aj s rodičmi a oslovte toho správneho človeka, ktorý dodá vášmu sobášnemu obradu ten správny šmrnc.

 

3. Jeden výnimočný svadobný detail

Svadba je špeciálna príležitosť, preto venovať jej niečo výnimočné aj v prípade, že pôjde len o ležérnu párty, je určite vhodné. Či už pôjde o jeden veľký detail, napríklad v podobe vašich svadobných šiat, alebo niečo malé, napríklad darčeky pre hostí alebo len špeciálna vôňa, uistite sa, že máte pár výnimočných vecí, ktoré vám budú tento deň pripomínať aj dlho po ňom. Navyše, tento detail zaručene ozvláštni aj vaše svadobné fotografie, ktoré možno aj práve vďaka nemu budete aj po rokoch pozerať s nadšením.

svadobne_saty_happywedd.com
Zdroj obrázku: www.happywedd.com

4. Srdečné svadobné sľuby

Hoci na Slovensku sú svadobné obrady väčšinou unifikované a osobné sľuby nie sú tradíciou ako v iných krajinách, napísať si vlastný a požiadať sobášiaceho o jeho zaradenie do ceremónie po oficiálne povinnej časti môže spraviť z vášho sobáša skutočne jedinečnú a originálnu udalosť. Ako družička som bola svedkom niekoľkých takýchto sobášov a určite to malo úplne iný podtón ako len strohé „poznajú svoj zdravotný stav, preto sa rozhodli uzavrieť manželstvo“ povedané matrikárom.

Ak ste sa teda rozhodli napísať si vlastné slávnostné sľuby, popremýšľajte, čo vás s partnerom spája, čo pre vás znamená, maličkosti, ktoré robia bežné dni výnimočnými a aké sú vaše spoločné plány do budúcna. Príležitosť vyjadriť to pred všetkými sa nenaskytne každý deň, no váš svadobný spraví zaručene výnimočným.

 

svadobne_sluby
Zdroj obrázku: www.jacksonvillebridalwave.com

5. Niečo svadobne-lahodné

Vaša obľúbená torta či dezert, šampanské z prvej dovolenky, rodinné jedlo, zmrzlina z prvého rande, arašidové maslo…nech sa rozhodnete pre čokoľvek, bude to vaša špecialita, ktorá vám bude aj v bežný deň pripomínať ten váš výnimočný. Na degustácii svadobného menu sa sústreďte na obľúbené chute a vyberajte tak, aby ste uspokojili chuťové poháriky oboch (v prípade špeciálnych či netradičných chutí, myslite aj na hostí).

 

 

ceresnovy_dezert
Zdroj obrázku: www.dessert.net.au